Kongeørn
Bildet inngår i albumet Rovfugl -
Utstyr
  • Canon T90
  • Canon FD 70-210 f4
  • Blender-
  • FilmtypeKodachrome 64
  • Nei
  • AnnetBildet er tatt fra kamuflasje med utlagt åte.
    For å ungå å kun få himmel til bakgrunn er kameraet festet i ett tre og utløst via lang snorutløser.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger685
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_37389} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Reidar S.

Meget bra dette - likte godt at såpass mye av omgivelsene var med, og at det er litt luft under fuglen. Illustrerer godt hvem som er ''konge'' her.

Kanskje en ''aning'' mer kontrast, men det blir jo bare pirk.

Reidar.
Avsluttet .

ett meget bra bilde av ''hans majestet''!! flott vinterlys! kjenner meg igjen!
Erlend K.

Her har du fått lønn som fortjent - litt venting og planlegging - fint resultat. Dette bildet bør du være stolt over !

Det hadde vært fint å få litt mer informasjon om prosjektet ditt.

Hva, Hvordan og Hvorfor ?
Mehrzad G.

Flott bilde!

mvh Mehrzad
Rolf S.

Dette var et bilde etter min smak flott lys og miljø , viss jeg skulle pirke på noe så må det være den stramme komposisjonen i sidene særlig i venstre side der treet er kuttet.gratulerer med et blinksskudd som det nok ligger en del arbeid bak.
I liket med E.K så kunne det vært artig med litt tileggsinformasjon om prosjektet, hva slags åte?,når på året? hva slags fotoskjul?.
Mvh Rolf Selvik
Åge M.

Jeg har drevet med fotografering av kongeørn i flere vintere både alene og sammen med en kamerat. Det er mye arbeid igjenom en sesong. Oppsetting av kamuflasje og bærig av åte (rev fra en pelsfarm)som skjer på den mørke tiden av døgnet ca 3 ganger i uken. Når man har brukt så mye tid på forberedelser benytter man hver fridag til å ligge å vente å håpe på at noe skal skje. Jeg hadde en sesong hvor jeg ikke hadde kongeørn nede på åten en eneste gang jeg lå der.Sesongen varer fra slutten av november til slutten av mars.
Mange fine dager i en kummelig kamuflasje, som kunne vært benyttet til mange fine uteaktiviteter. Fotoskulet var presenig kledd med strisekker. Hadde begrenset høyde så det var iliggende stilling. Benyttet gode soveposer for å holde varmen Det er kaldt å ligge stille en hel dag i -20. Gikk alltid inn i kamuflasjen før det var blitt lyst og ut etter det var mørkt. Drivkraften var vel spenningen sjangsen til å ha disse flotte fuglene på nært hold og mulighetene til å få noen blinkskudd. Men vi har nok hjulpet noen ungørner over den kritiske delen av året også.
Jeg har avsluttet prosjektet for min del, men kameraten min har gjort forberedelser i år også.
Den stramme kompen kommer nok av at alle innstillinger var utført i mørket alene med hjelp av ei lommelykt som ble lagt i forventet sitteplass (kameraet ble fjernstyrt utenfor kamuflasjen for å få riktig kamerastandpunkt)

Åge
Lars-Anders M.

En slikt tog en Tax her på ringerike heromdagen. Bra bild.
Reidun G.

Mektig bilde, og jeg er imponert over innsatsen for å få et slikt bilde.
Reidun
Avsluttet .

Veldig flott bilde!!! - tenkte umiddelbart at det her lå mye arbeid bak - det har jo blitt bekreftet.....

Mvh OHH:)
Erlend K.

Jeg korrigerer litt min tekst skrevet tidligere - sletter ''litt'' før ordet venting... :-)

Du er en sann entusiast Åge !

Slike som deg er helt nødvendig for at naturfotografering skal kunne holde den kvalitet og kompetanse som er nødvendig. Jeg vil tro at det finnes andre potensielle rundt om i landet som godt kunne tenke seg et kurs fra din side - i alle fall et foredrag.

Jeg er imponert over kvaliteten, og spesielt siden dette er fjernstyrt. Med så mye tid investert så er det utrolig at du lar ''lykke og fromme'' styre sluttresultatet. Uansett, resultatet er glimrende.

Erlend
Kjetil N.

Imponerende bilde og interessant lesning. Hvordan får du ørna til å sitte akkurat der den skal?
Erlend K.

Hei igjen Åge !

Du som har jobbet så mye med slike motiv, har du funnet noe/brukt noe litteratur for å forbedre din egen prosess/metode ?

Erlend

Avsluttet .

Fantastisk/fabelaktig bra.

Se på de bakklørne. Disse bruker kongeørna til å punktere lunger, rispe opp og skape død og fordervelse og til å med å punktere kranier på voksne reinssimler.

En voksen kongeørn kan nedlegge hva som helst med sine klør !

Jeg ser ikke bort fra at en voksen sulten kongeørn kunne drept en voksen elg ved å skape rifter og blødninger !

Du har foreviget en ung kongeørn. Når ørna når 6 årsalderen er den kjønnsmoden og da har den ingen hvite partier i fjærdrakten !
Ketil K.

Spennende å høre detaljer om opptak og innsats. Resultatet er meget bra. Vikitg at du har greid å få så bra bakgrunn i bildet av denne unge kongeørnen. Har selv forsøkt å få bilde av ørn fra skjul, men ikke sett noe mer enn en skarve ravn.....
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu