Egil Hegerberg-Hurra Torpedo
Bildet inngår i albumet Konsertbilder -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-02-09 19:40:42
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger226
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_375122} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Torbjørn V.
En type overeksponering som ikke er særlig flatterende...jeg hadde kutta vekk alt under albuen og laget et kvadratisk bilde...

Mvh Toby
Arne Henning G.
Kjenner man til denne mannen og hva han holder på med så er det forslaget bare å utelukke. Dette dokumenterer en konsert, og å sensurere rumpa blir mye det samme som da de sensurerte hoftebevegelsene til Elvis. Må alt være så pent og moralsk spiselig?
Jon V. S.
Hei.
Ganske morsomt dette da... Ville ikke endret utsnittet, bildet fungerer bra syntes nå jeg..
S/V utførelsen...

Mvh.
Jon V.
Espen V.
Synes også utsnittet fungerer bra. Hvis man ikke kjenner bandet er det for så vidt en annen sak. Men i denne settingen passer det bra. S/H-versjonen er best etter min smak. Du har fanget hvordan konstentrasjonen preger øyeblikket på en bra måte.
Arne Henning G.
Takk for all kritikk, også fra de som har innvendinger. Er helt fersk her inne, så det er gøy med tilbakemeldinger!

Selv liker jeg også sort/hvitt-versjonen best, og er fornøyd med utsnittet. Og et bilde bør jo stå på egne bein mest mulig uavhengig av forkunnskap om motivet. Og for min del synes jeg også dette er et morsomt bilde av en veldig morsom mann!
Torbjørn V.
Det har ingenting med å gjøre det moralsk spiselig. Hvorfor tror du jeg mente dét? Spørsmålet er vel om han blir en bedre bass-spiller fordi han eksponerer stjerten?

Dette bildet forteller meg følgende: En mann som spiller bass og som liker å vise rumpa si.

Croper du slik jeg sa forteller det følgende: En mann som spiller bass.

Ikke den helt syke forskjellen i fortelling med andre ord, og det har ingenting med moral å gjøre.

Mvh Toby
Arne Henning G.
Hei!
Takk for komentaren, og jeg forstår den. Men dette er nå engang en"syk" mann som liker å vise rumpa, så om jeg tar et bilde av han og cropper det slik at rumpa blir borte, så forteller jo ikke bildet sannheten om denne mannen. Og da ljuger jo bildet?! Spørsmålet blir heller om dette er et godt eller dårlig bilde, og om det ikke burde vises fordi det er ei rumpe der. Og det er etter min mening mer snakk om moral eller et godt eller dårlig bilde.
Torbjørn V.
Bildet forteller uansett ikke 'sannheten'. Hva er sannhet? Dette er jo bare et utsnitt av virkeligheten og forteller bare en liten del om den som er avbildet. Går han rundt med rumpa bar i alle anledninger? Eller forteller dette bare hvordan han er på scenen i en gitt anledning? Er det nødvendig å fortelle at rumpa er bar for å få frem noe interessant ved denne mannen? Er musikken så dårlig at rumpa må frem for å trekke publikum? Blir musikken bedre av at rumpa og kjønnshåra stikker frem? Et bilde forteller uansett ikke mer enn hva fotografen vil det skal fortelle - å opphøye det til sannhet fungerer ikke...sannhet er en altfor lettbøyelig faktor til å bli trodd ene og alene...

Hvorfor skal bildet ikke vises pga. rumpa? Jeg har da ingenting imot at det vises bilder av rumper - så det moralske aspektet der er noe du forsøker å tillegge meg. Jeg har bare sagt at jeg ikke syntes det var særlig flatterende...og jeg mener fortsatt at bildet blir bedre om du croper slik jeg foreslår...ikke fordi du skjuler rumpa, men fordi du forteller nesten det samme uten å gjøre det overtydelig.

Mvh Toby
Arne Henning G.
Endelig en diskusjon av betydning! For hva er kunst? Er foto kunst? Hva skal til for at et fotografi er et kunstverk? Handler det om moral om man velger å fjerne ei rumpe fordi man ikke liker den? Hva er et bilde i stand til å fortelle om sannheten, og skal et bilde formidle sannheten? Er det opp til fotografen å formidle uavhengig av hva omverden synes, eller skal en fotograf stå selvstendig uten å la seg sensurere?

Faktisk liker jeg mye bedre at folk er i mot mitt bilde enn for...

Men når det gjelder dette bildet og en sammenligning med den sensuren som Elvis ble underlagt da hoftebevegelsene ble fjernet ved at de bare viste overkroppen. Hoftene ble fjernet fordi de ikke var særlig flatterende, noe jeg tolker som en moralsk reaksjon.

Og hvor bra dette bildet er, er jeg usikker på, men jeg synes jeg har fanget et øyeblikk på en brukbar måte. Men om det er mulig å påstå at det er mer en et brukbart bilde tror jeg neppe. Uansett bør det vurderes som et bilde i sjangeren(e) rocke-portrett.

Morsom diskusjon synes jeg!
Arne Henning G.
Jeg mente:
Er det opp til fotografen å formidle uavhengig av hva omverden synes, eller skal en fotograf stå la seg sensurere ved å tilpasse seg folks smak?
Torbjørn V.
Nei, det er ikke snakk om å la seg sensurere, og vi kan ikke uten videre trekke linjer til Elvis. Elvis representerte noe nytt i samfunnet som ble obskønt oppfattet - det du viser her er ganske normalt. Vi ser da stadig rumpa til Thomas & Harald på TV2 uten at folk går av hengslene - selv om jeg mener vi har sett nok av kroppene til de to for en stund...

Jeg sakset dette fra nettet: adj. flatterende ( a3) [flɑˈteːɾənə] som fremhever noe på en positiv måte, fordelaktig, kledelig

I dette tilfellet kommer ikke rumpa frem på en kledelig måte. Hvorvidt hoftene til Elvis kom frem på en positib, kledelig måte lar jeg være usagt...

Apropos dette bildet: det er ingen højdare, men det er helt brukbart som portrett av en skikkelse i rockemiljøet...selv om det kan gjøres mer rocka enn dette:-)

En fotograf står forøvrig altid overfor sensur - jeg sensurerer meg selv hele tiden og velger ut det jeg vil vise...mine bilder blir da ikke uten videre en sannhet annet enn for nettopp det utsnittet jeg viser...

Mvh Toby
Torbjørn V.
En ting til: ja, det er en morsom diskusjon;-)
Avsluttet .
Et godt fortellende bilde er min mening, enern toern åkke som, fin liten detalj med extra plekter i tilfelle, har sett smashingen av komfyrer.
Show må det være.
Mvh. Wind 8~))
Arne Henning G.
Ja, det er morsomt å diskutere bilder. Og særlig en litt dypere diskusjon om hvorvidt det er etisk forsvarlig å publisere et bilde, om det er moralske betenkeligheter ved et bilde, om man ikke tør/bør å vise ei "rumpe" eller om temaet er oppbrukt/klisje, eller om ei rumpe ikke bør eksponeres fordi man synes det blir barnslig, eller om rumpa kanskje er en form for kommentar(!)... Mange aspekter å vurdere, og mange bilder er mer enn en ren fototeknisk demonstrasjon (uten at jeg forsøker å hevder at dette er noe mer en et greit portrett).

Og jeg viser jo et bilde for å få ærlige tilbakemeldinger, og jo flere jo bedre så lenge de er godt begrunnet. Håper jeg selv også etterhvert blir flinkere til å gi kommentarer. For det er fin trening å se på bilder og å kommentere.

Erling K.
Hvorfor han viser rumpa si på denne måten vet ikke jeg. Mon jeg synes denne rumpa "gjør" bildet og bør derfor være med.

mvh Erling
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu