Nordlys
Tatt på Sørøya i Finnmark i september. Utruleg vanskeleg å scanna, det har tapt seg svært mykje, men eg fekk det ikkje betre. Spesielt har styrken på nordlyset forsvunne.
Utstyr
  • Canon EFM
  • canon 35-70
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukkerca 40s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger113
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_3777} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Øystein S.

Hvor på Sørøya var dette? Er selv fra Hammerfest... Synes bildet er bra komponert, har fine farger og du har fanget nordlyset på sitt vakreste!
Carsten A.

Slett ikke så dårlig som vist - muligens er dias opptaksmateriale, og blitt noe undereksponert ? Om du bruker Photoshop, kan du jo velge ut nordlyset, legge det på en egen layer og jekke opp kontrasten.
MVH CA
Arnstein P. F.

Bra at du tok med konturene av landskapet i tillegg til denne flotte himmelen. Du fikk fram en fin høydevirkning i bildeflaten og en pekepinn på omfanget av nordlyset. Fint!!
Rolf J.

Vakkert, dette likte jeg godt.
Anders J.

Väldigt vacker bild med färger som är underbara. Härlig skärpa. Jag är nyfiken på vad du använt för film.
kai j.

Nordlys er spenende motiv og du har fanget et fint eksemplar her.
Litt lys tom flate mellom nordlyse og landskapet.
Ivar H.

Takk for kommentarar.
Biletet er tatt ikkje så langt frå Dønnesfjord, i Hasvik kommune. Filmen er ein Fuji RD, den sorten som er erstatta av sensia no, hugsar ikkje namnet. Når det gjeld den digitale versjonen i høve til orginalen har horisonten vorte svært ljos ved scanninga. Dette har då gått ut over nyansane i nordlyset, i sær i områder der det ikkje er så store kontrastar mellom nordlys og himmel, til dømes den nederste delen og oppe til venstre. Dette går tapt allereie ved scanninga, slik at CA sitt forslag om bearbeiding vart vanskeleg. Kanskje to scanningar hadde vore tingen? Ein m.t.p. nordlyset, ein m.t.p. bakgrunn? Skal prøvast!!
terje s.

At nordlyset ble så svakt er i grunnen greit...fikk veldig behagelig og rolig preg over det hele. Scann med normal intensitet og rediger i ettertid så får du det slik du vil ha det
Liv Anette T.

Synes bildet ditt var flott, men forstår at det var enda mer styrke i lyset enn det som framkommer her. Har selv problemer med at bilder mister informasjon/kvalitet etter scanning. Et lite frustrasjonsnoment....ikke sant.
Komposisjonen var bra synes jeg, men jeg tror kanskje du skulle hatt en ramme rund for å avgrense hvor bildet slutter.
Å se nordlys er en fantastisk opplevelse...

Mvh Anette
Inger-Lise S.

Dette er noe for meg:) Nydelig bilde.

(Jeg ser bildet er tatt for lenge siden,men jeg er helt enig i et råd jeg fikk av en proff: å gi tilbakemeldinger på kommentarer.Og nå er jeg glad jeg fikk se dette bildet.

mvh Inger-Lise:)
Avsluttet .

nydelig bilde:-)
Tina E.

Umiddelbart enig m Terje Semb, det gav bildet et rolig preg og åpner derfor for srørre tankerom filosofis for betrakteren. Komposisjonen er levende og ikke statisk. Farvene nydelige, Jeg tror jammen du har inspirert meg til å se nordlys, det har jeg aldri sett. Men det jeg ser av bildene gir meg lyst til være der :-) Flott arveid :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu