Reven og Løven på stortinget
Jeg så etter foto da jeg "malte" løven og reven. Slet likevel med å få reven til å ligne en rev. Bildet hører til serien Desert of Society.

Pelsdyrnæringen er i vinden som aldri før, og det er oppdaget graverende brudd på regelverk og dyrevelferd på en stor prosent av landets pelsdyrfarmer.

I utkast til nytt partiprogram foreslår Arbeiderpartiet å avvikle statsstøtten til pelsdyrnæringen. Det skal stemmes over forslaget på landsmøte i april, og pelsdyrsaken antas å bli et av de største stridstemaene.
Fylkespartiene har mye å si ved avstemmingen, derfor oppfordres dyrevenner til å sende en mail til AP i sitt fylke, hvor man ber dem stemme mot pelsdyroppdrett.
Mer info og mailadresser til AP finnes på Dyrebeskyttelsen.no.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-02-21 01:37:29
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2009-02-22 03:31:03
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2009-02-22 03:51:17
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon EOS 400D
  • Canon 28-80mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_378281} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Rolf P.

Ser lett symbolikken her. Tror ikke jeg skjønner hvor mye arbeid du har lagt i det, men dette er ikke gjort i en håndvending. Vil ikke gå inn i en partipolitisk debatt i de sene nattetimer. Men ville kanskje plassert reven mer til høyre i motivet for å få bedre balanse i bildet.
Mvh.
Rolf
Aina s.

Takk for hyggelig kommentar Rolf. Bildet har krevd sine timer foran pc´n. Bakgrunnen med løven har jeg tenkt kan brukes i flere sammenhenger (viske bort reven). Jeg oppfordrer ikke folk til å stemme AP (jeg synes de fleste politikere er håpløse uavh av parti), men har selv tenkt å sende en mail og støtte reven. Tenkte å legge med bildet, men vil gjerne ha det bedømt av dere først.
Kompen med revens plassering har jeg lurt litt på selv. Jeg fant ikke så mange andre steder å sette ham. Den bør være nær løven. Jeg vet ikke om det er mulig å flytte ham heller nå. Kunne kuttet til høyre, men vil gjerne ha med vidden. Igjen tusen takk for tilbakemelding.

Mvh Aina
Tove H.

Jeg synes du kan være godt fornøyd med v2! Fint utsnitt i mine øyne. Reven ser så bedende ut, stakkars. Tydelig symbolikk. Makten er makten og buret er trangt. Nydelig fargebruk, mer det er mørke skyer, ser ikke lystelig ut, dette.
Verldig godt arbeid. Jeg har prøvd meg på teknikken din, men hadde ikke nok tålmodighet i første omgang....så skjønner iallefall at det ligger mye arbeid bak!
Hilsen Tove
Håvard F.
+4
Flott bilde Aina. Har virkelig sansen for dine arbeider. Solid.

Føler bildet er så bra at det kan tolkes på mange måter. Så bra at det kunne stått uten undertekst ;)

mvh
Håvard
Aina s.

Takker så mye Tove og Håvard.
Jeg ser at V2 er best på kompen Tove, men tror jeg vil ha med viddene når det gjelder reven, vidder som den er avskåret fra. Der kommer også det røde i himmelen bedre frem. Mørke skyer, og himmelen er fylt med blod. (Bildet er rotert 180, så himmelen er egentlig i retning jorden.)
Jeg har planer om å bruke bakgrunnen og løven igjen, og da kommmer jeg til å bruke V2.

Fint du synes det kan tolkes på flere måter Håvard. Jeg synes løvene er geniale symboler på stortinget. Kongen på tronen, av stein, ser ikke, hører ikke - men her har den en tendes til livaktig farge, så kanskje likevel...Bildet kan godt handle om å sitte i bur generelt. (Jeg valgte å legge til underteksten for å reklamere litt for reven)

Mvh Aina
Alice N.

Hei Aina,
flott bilde med god bruk av symbolikk og vakre farger. Kan stunde lenge over dette:-)

Henger meg litt opp i at buret til reven og fundamentet løven står på ikke er horisontale...en eller annen symmetri eller flyt som mangler her. Løven står i oppoverbakke mens reven heller forover. Mulig det skal være slik, men for meg blir det forstyrrende for balansen i bildet.

Hilsen Alice
Tove H.

Kan ikke dy meg igjen: Så du skrev det med viddene - det er bare det at jeg synes det ligner for mye på himmel - jeg assosierer ikke med vidder. Kanskje skulle reven lenget mot viddene og da sett mot friheten. Nå ser han mot oss - vi er jo nøkkelen til friheten, så sånn sett... Slipp meg ut, sier han.
Hilsen Tove
Aina s.

Takk for konstruktiv kommentar ang ubalanse i bildet Alice. Legger ut en par versjoner der jeg har sluppet ut reven Tove. Kanskje det også hjelper på balansen i bildet.


Mvh Aina
Avsluttet .

Herr Reverud ankommer Stortinget, liker godt treern og firern, eventyrblanding med revemix ala Petterøes er ikke å forakte, god utførelse og tegning, fargene likeså.
Mvh. Wind 8~))
Aina s.

Takk Eivind. Hyggelig du liker reven best uten buret. Jeg håper politikerne også vil velge den løsningen. Buret ødelegger ikke bare dette bildet, men det "grand picture" også.

Mvh Aina
Inger-Lise S.

Hei Aina!
Du er en spennende fotograf med mange bilder jeg har stor sans for!Stemning, mystikk, spennende fargetoner,,lys,motivvalg, kreativitet...! Måtte bare få det sagt, da jeg desverre får kommentert så altfor få bilder/ vært for lite på dotten...
Vel,over til dette bildet: Jeg syns det inneholder alle elementene nevnt ovenfor, på en god måte.
Bildet er lekkert å se på, ditt budskap viktig.Dyktig laget! Ut fra det estetiske, er v#3 min favoritt her, selv om jeg syns alle versjonene er meget bra!

Inger-Lise
Helge R.

v2 for meg, spennede komponert, sterkt i fargevalget, kanskje løven mangeler en hijab?
gode tanker fra
:)Gorm
Aina s.

Takk det samme Inger- Lise. Håper på flere bildeperler fra deg fremover. Takk så mye Gorm, hijab, he he. Verden er full av små og store kriser.

Mvh Aina
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu