Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger359
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_379093} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Ole A. V.
Fint balansert i komposisjonen, og sterke, enkle farger og kontrast. Meget god kontakt med gutten, og et et herlig ekte smil. Liker det litt grove uttrykket, som filmkorn.
Innholdet tar jeg likevel ikke helt. Det ser litt oppstilt ut (selv om det kanskje ikke var det?), eller kanskje har han stått slik lenge, siden han ser ut til å være litt sliten i hendene og miste konsentrasjonen når han får oppmerksomhet fra fotografen. Mulig det er noe kulturelt her som jeg ikke skjønner, men jeg liker bildet likevel.
Myriam B.
Tøft bildem fine farger og direkte blikk. Og gutten er så blid at man blir glad av å se på ham.
Ivan H.
Hei,

Hard struktur, sterke farger, glede i fattigdom, som er med på å lage kontrast. Både visuelt sett og i tankene mine.
Ville hatt personen mer inn mot midten av bildeflaten. Eneste måten jeg kunne gjort det her, var et lite kutt til høyre. Men da kommer kanskje treet(?) for langt til høyre. Så mulig det ikke ville gjort noe fra eller til.

Mvh
Ivan
Knut-Inge J.
Fantastisk sjarmerande - og dertil velkomponert og gjennomtenkt.
Tom T.
Et godt bilde, med stor glede.

Komposisjon er gjennom tenkt. Ser at det er noe farge støy i bilde, gidder ikke å gå videre inn på det, når totalen er veldig bra.

TomT
Stig Børre E.
Morsomt. Herlig glis på guttungen. liker den røffe finishen.

StigB
S. N.
Takk for alle kommentarer. Litt røff etterbehandling her ja, prøver ut nye ting. Ser at det dessverre ble noe fargestøy på armene hans, det må jeg prøve å få gjort noe med.
IH - å flytte utsnittet vet jeg ikke helt om jeg har lyst til, jeg synes det må være såpass luft på høyresiden av pinnen - som jeg gjerne vil ha der.
Silje
Torild H.
Strålane uttrykk på guten, men strevar med å ta biletet til meg, då eg tykkjer det er så prega av teknikk/PS-behandling at DET vert hovudinnhald her, og ikkje guten. Mister truverdighet.

Torild
Tove H.
Litt vel røff etterbehandling, men bra komponert og ikke minst flott formidling av glede!
Hilsen Tove
Håvard F.
Det går langt mellom så brede smil her på dotten. Dette var i særklasse. Kjempeglede å spore i gutten.
Liker bildet.
mvh
Håvard
S. N.
Takk for flere kommenaterer på dette bildet :)
TH - Takk for interessant innspill, jeg har jo ikke noe ønske om at teknikken skal overskygge innholdet, og må derfor spørre hva det er, sånn mer konkret, du tenker ødelegger? De harde kontrastene?
Hilsen Silje

Torild H.
Hei igjen, såg ikkje kommentaren din før nå.

Skreiv bare det som biletet umiddlebart sa meg, og ser eg nøyere etter tykkjer eg det ber preg av etterbehandling, (spes.tennene og det kvite i presenningen bak)men kan jo sjølvsagt og vera sollyset ved eksponering spelar inn her.

Truverdighet? ...ser aldri det ordet lenger ifm. foto, i desse tider då "alt" kan/skal photoshoppes.

Torild
S. N.
I det daglige jobber jeg som journalist, som også tar bilder, og for meg er troverdighet viktig, og det er derfor jeg spurte hva du mente. Svært mange av bildene jeg legger ut på foto.no er såpass manipulerte at jeg ikke ville brukt dem i jobb, som "dokumentariske", det er bilder jeg tar på fritida som ikke har behov for noen form for troverdighet, hvor jeg tvert imot forsøker å dikte. På dette bildet er det derimot verken lagt til eller trukket fra noe som gjør at bildet lyver, og at det er noe tøyd i kontrastene, kornete (høy ISO, om jeg ikke husker feil) og muligens noe overeksponert ser jeg personig ikke på som problematisk. At det ikke er troverdig synes jeg derfor er litt rart, ja det er grovt og kontastfyllt, men jeg har jo ikke endret mer på virkeligheten enn om jeg hadde brukt et polaroid-kamera, eller om jeg hadde brukt en analog sort-hvitt-film.
Hilsen Silje
Torild H.
Takk for utfyllande svar, men eg forholder meg likevel til kritikk av bare dette biletet, ikkje kva yrke du har eller kva slags bilete du har presentert forut, så eg står ved den fyrste kommentaren min. Vesentlig her er at eg brukar -mister- og ikkje -mangler-.
Vedr. begrepet truverdighet bruker eg det her meir slik som det vert brukt t.d. i ein politikerdebatt, eller i reklamebransjen, der det er snakk om å selge/nå fram med eit budskap eller produkt. Viss mottaker får ei kjensle av eit eller anna som skurrer, tvil vert sådd på eit eller anna vis, kan det føra til at ein mister truverdighet. Det same skulle ein tru gjeld for kunstnere/musikere/fotografer?

Men ikkje noen stor sak dette, biletet står seg jo på guten og det han uttrykker.
Ha ei fin helg!

Torild
Anette O.
Tror jeg glatt hopper over diskusjonen deres ;)

Jeg synes bildet er flott! Du har fått en fin kontakt med barnet. Friske farger, et herlig glis på gutten, og jeg liker den slitte presenningen (?) som gir gjengang av hvitt i bildet. Jeg liker at det er litt "rotete" i øvre bildekant. Tøff, røff etterbehandling.

Anette
S. N.
Takk til TH for at du følger opp. Jeg tror dog vi prater litt forbi hverandre, og jeg tror jeg har uttrykk meg klønete. Jeg prøver ikke å argumentere for at du eller andre skal se bildet i sammenheng med andre bilder jeg har tatt, jeg prøvde bare forklare hva jeg legger i troverdighet (et ord som du brukte) og som jeg ikke helt forstår i sammenheng med akkurat dette bildet. Eller det vil si, jeg forstår at du synes bildet mangler troverdighet, men jeg skjønner ikke hvorfor :) Men det er jo på sett og vis mitt og bildet sitt problem, ikke ditt, og jeg er takknemlig for innspillet, som jeg tar med meg videre.

Takk til AO også. Ja det er en slitt presenning som utgjør bakgrunnen her.

Hilsen Silje
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu