Trav
Utstyr
  • Canon EOS1000D
  • -
  • Brennvidde55mmmm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/50s
  • Nei
  • Annetiso hastighet: 1600
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriSport/Action
  • Lastet opp
  • Visninger350
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_384943} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Geir B.

Hei Elise,

1/50 sek er altfor langsomt for å fryse bevegelsen av en travhest. Du har ikke mye lys her, så dette er en vanskelig opptaks-situasjon. Kan du heller prøve å ta slike bilder på dagtid?

MVH

Geir
Elise S.

Det er der jeg har problemet skjønner du, for det er utover kvleden det er travløp. og jeg må unngå å bruke blitz.. Har du noen tips til hva jeg kan gjøre?
Geir B.

Hei igjen,

Når kveldene blir lysere utover våren og sommeren vil dette kanskje ordne seg.

For å få til raskere lukkerhastighet må du enten åpne objektivet mer. Ser du har brukt f/5.6. Kan du gå til f/4 eller f/2.8. Hvis ikke bør du vurdere et mer lyssterkt objektiv. F.eks. 85 mm f/1.8. Tar du bildet ved f/2 i stedet for f/5.6 øker du lukkerhastigheten fra 1/50 sek til 1/400 sek.

Du kan også øke ISO-følsomheten, men jeg mistenker at 1600 ISO som du har brukt her allerede er ganske mye for en Canon EOS 1D.

Hvorfor må du unngå blitz? Pga. hesten?

MVH

Geir
Elise S.

Det skal jeg skrive ned nå og prøve i dag!
Jeg mener å huske at 1600 på ISO er det høyeste på kameraet mitt!

Ja det er pga hesten, mange hester kan reagere på blitz har jeg hørt!
Geir B.

Hvilket objektiv bruker du?

Har du flere objektiver?
Johan S.

Hei Elise

Min vurdering er at problemet ditt er for lite lys til det utstyret du disponerer. Regner med at du bruker kit-objektivet som fulgte med EOS-1000. Det er et fint objektiv, men har en vesentlig ulempe med at største blender på 55mm er 5,6. Det er ikke mye når du skal ta bilder ute om kvelden uten blitz. Til sammenligning har f.eks. Canon ett objektiv med brennvidde 50mm men med største blender 1,2. Dette gir deg mulighet for 4,5 blendere mer lys inn på bildebrikken på største blender, men dette objektivet koster mange ganger så mye som det kameraet og objektivet du allerde har kjøpt...

Du er allerede på maks når det gjelder ISO for EOS 1000, så der har du ikke noe å hente.

Geir har gitt deg ett godt råd; Vent til litt lenger ut på våren. Da blir det lysere om kvelden. Alternativt kan du kjøpe et annet Canon objektiv, nemlig EF 85mm f/1,8. Dette vil gi deg 3,5 blendere mer lys inn på bildebrikken, noe som du kan bruke til å korte ned lukkertiden fra 1/50 sekund til ca. 1/600 sekund under ellers samme forhold. Da tror jeg bildene dine vil bli skarpe.

mvh
Johan

ps
Bildet ditt ser ut som det er kraftig undereksponert i tillegg til at det er uskarpt. Det kan virke som du trenger å se på histogrammet på kameraet ditt mens du tar bilder. Husk at "fjellene" skal ligge så langt til høyre som mulig uten å gå utenfor.
ds


Johan S.

Bare en tanke - Canon har en 50mm f/1,8 som er ganske god optisk. Den er ikke like solid bygget, men den er i alle fall like solid som kit-objektivet du bruker nå og så koster den rundt 1000 kroner...

Se her:
http://www.japanphoto.no/product/objektiver/canon/canon-e...-f-1-8-ii/
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu