Emma!
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-04-02 16:17:04
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2009-04-10 00:32:17
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2009-04-10 00:55:20
    Versjon #4
Utstyr
  • canon 400d
  • 50mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger314
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_387765} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Jane B.

Hei! Fint dette, men mangler litt på skarphet på øynene synes jeg. Tror dette vil ta seg bra ut i svart/hvitt også. :-)

Mvh
Jane
Camilla M.

Hei igjen!
Ja jeg ser det, huff.. sliter veldig med å få skarpe bilder og i tillegg så blir bildene altfor røde...
Men prøver å få til et par ekstra lamper nå mot bakgrunnen så får vi se om det hjelper.. :)
Takk for tilbakemelding.. :)
Avsluttet .

Nydelig av denne babyen med flotte blanke øyne Camilla, lyset kan du justere med denne

:http://community.adobe.com/help/search.html?searchterm=le...p;hl=en_US

en kjapp fargejustering

:http://community.adobe.com/help/search.html?searchterm=vi...p;hl=en_US

og sist men ikke minst

:http://community.adobe.com/help/search.html?searchterm=sm...p;hl=en_US

også lurt at bruke denne

:http://www.northlight-images.co.uk/reviews/spyder2express.html

for god og sikker kalibrering av skjerm er min mening!

Mvh. Wind 8~))

Johan S.

Hmm - dette bildet er ikke uskarpt Camilla. Men, det er dårlig presentert. For å få det skarpt kan du forsøke med usm og verdiene 500, 0.4, 0 og bli overrasket. Hva gjelder fargen er jeg usikker siden det er så lenge siden mine barn var så små, men så galt er det vel ikke - eller? Men om du synes det er for rødt er det enkelt å gjøre noe med det.

Ellers er bildet overeksponert både på pelsen og tildels i barnets ansikt. Jeg synes ikke deg er pent.

mvh
Johan
Arve K.

Hei. Så spørsmålet ditt på forumet. Ser av exif-dataene at du har hvitbalansen på manuell, og jeg antar at du har den på blitz eller dagslys. Av dette bildet tror jeg at lyset fra blitzen din er en tanke for varmt (eller rødoransje om du vil). Det ser jeg både på pelsen og på bakgrunnen.

Dette er lett å fikse i etterkant dersom du tar bildene i RAW-format (som bonus får du da mer funklende blå øyne på Emma - helt gratis:-).

Du kan også stille hvitbalansen i kameraet slik at den er tilpasset dine blitzer ved å ta bilde bare av den hvite pelsen eller bakgrunnen og så lagre denne hvitbalansen i kamaerat. Les i manualen for kameraet hvordan du gjør det.

Ellers er problemet ditt ikke for lite lys, men snarere litt for mye, som også Johan peker på.
Blassheten skyldes mangel på oppskarping som Johan også har påpekt.

Forøvrig ville jeg ha åpnet blenderen ett eller to trinn og dempet blitzene tilsvarende.

mvh
Arve
Camilla M.
+1
Hei..
Tusen takk for alle svar jeg har fått..
Lampene jeg har er Elinchrome style FX400.. Ett softlight, ett ublendet lys og en liten slaveblits bak.. (skal skaffe meg et par litt større til bakgrunnen)
Raw er noe jeg skal prøve meg på, men sliter litt enda med å få til å legge bildene inn på pc... har capture one, men må vel ha en plugin eller no sånt?
Har og prøvd meg på mindre blender men er et lite rom jeg fotograferer i og føler kanskje lampene blir litt for sterke... og hadde vel en blender på rundt 18 for å være "trygg" på at bildene ble skarpe.. var mye uskarpt når jeg prøvde meg med mindre blender.
Men har nå fått masse tips på spørsmålet mitt på forum som jeg skal prøve meg på.
Igjen... tusen takk!!
Mvh Camilla..
Nikolai E.

Du har allerede fått mange gode tips og forslag til forbedringer, men jeg kan forsøke å bidra litt jeg også :)
Studiolamper gir mye kraftigere lys enn kamerablitser og du har en jobb med å kontrollere dette. Jeg kjenner ikke ditt utstyr men antar at du kan redusere blitsstyrken, og det å balansere studiolysene (når du bruker flere lamper) er litt av utfordringen. Hvor skal hovedlyset komme fra, og hvor skal utfyllingslyset komme? Ved å forandre plasseringen av blitsene og regulere styrken kan du skape kontraster og skyggevirkinger som gir et ønsket resultat. Jeg ser av øyeglimtet at du har bruke en softboks oppe til venstre for babyen og en direkteblits? til høyre (sees som prikken i nedre kanten av øyet). Du får liten kontrast på denne måten, men mykheten passer til motivet, synes jeg. Med etterbehandling kan du øke kontrasten i bildet til et ønsket nivå, men du bør skyte bildene i rå-format og justere i rå-konverteren (jeg vil anbefale Canon sitt DPP program).
Lysstyrken er for kraftig og du må forsøke å justere på lampene. Først sett ISO i kameraet til 100 (hvis du ikke allerede har gjort det), så bruker du M (manuell) mode på kameraet og stiller blende til f.eks 8 (bruk blenden til å stille inn skarphetsområdet, ikke til å justere eksponeringen). Still lukkertid til høyeste som kameraet kan bruke på blitssynkronisering.
Start f.eks med laveste blitsstyrke og ta prøveeksponering. Du ser på lcd-skjermen om bildet blir for mørkt (eller lyst). Prøv deg fram med å øke blitsstyrken til eksponeringen sitter. Bruk gjerne histogrammet som du får fram på lcd-skjermen til å kontrollere eksponeringen. Legg den gjerne så høyt som mulig uten å brenne ut høylysene.
Når det gjelder skarpheten må du gjøre det i etterbehandlingen.
Som andre har bemerket kommer rødskjæret av feil hvitbalanse. Jeg får samme røde bildene som deg med studiolys, og den enkleste måten er å justere hvitbalansen i råkonverteren, synes jeg. Men hvis du tar mye bilder i studioet, bør du lære deg å sette hvitbalansen i kameraet.
Studiofotografering er kjempemorro, men er krevende og det virker for meg som du har mye teknisk å lære :) Heldigvis finnes det masse stoff som kan hjelpe deg på vei!
johnny leo j.

Ser ut for att bildet i SV og det uredigerte er skarpere. Ved 50 mm 1/125 s og blitz så skal dette bli meget skarpt så sant du ikke har fokusert veldig feil. Har du brukt soft effekt på det første bildet? Da må du huske å gjøre det i eget lager slik att du kan fjerne softeffekten på øynene og det svarte ellers ser bildet uskarpt ut (softet). Vill anbefalle deg sterkt å lære RAW og fotografere i det, da vill du lett kunne justere hvitbalanse i etterkant. Blitz gir mellom 5000 og 5500 K fargetempratur. Hvis du øker kontrast mye må du ofte ta saturation litt ned. Når du er ferdig med etterbehandling(i raw vil du og unngå å forringe kvalitet på orginalfilen) så gjør du om bildet til den størrelsen du vill presentere i for så å avslutte med unsharp mask som gjør den siste og viktige oppskarpingen 100 til 200 0,8-1 og 0-1 gjør susen. Det kan og være feil på linsen eller kamera, men tror ikke det er tilfelle her..

Lykke til videre, det er moro med studio.

Mvh Johnny
Camilla M.
+1
Tusen takk for flotte svar og forståelige og faktisk.. hehe
Ser ut som jeg bare MÅ lære meg å knipse i raw format.
Er det noe jeg kan legge inn og redigere i photoshop? Har en sånn prøvetid på capture one som visst nok skal funke bra..
Hva anbefales for en nybegynner?
Nikolai E.

Til å begynne med still kameraet inn på RAW + JPG så har du et "ferdig" bilde (i jpg-format) som du kan sammenligne med det konverterte rå-formatet. Det er jo ingen forskjell å "knipse" i raw som i jpg, det er bare to forskjellige bildefilformater. Forskjellen ligger i behandlingen etterpå, du må ha en råfilkonverter til å åpne råfilen. Kjenner du til Canon sitt ZoomBrowser (ligger på CD'en som fulgte med kameraet)? Det er "lysbord" til å se bildene du har i en mappe, og programmet gir deg også tilgang til å se på råfilen.
Hvis du åpner en råbildefil (cr2-fil) i photoshop, åpnes det i Camera Raw som er en modul i photoshop. Den er avansert, men du kan gjøre det enklest mulig til å begynne med. Det viktigste er at du kan sette hvitbalansen (peke på et punkt i bildet som du vet skal være hvit). Hvis du ikke har photoshop fra før, kan du kanskje begynne med Elements? Mye billigere og har alt du trenger i startfasen.
Men hvorfor ikke benytte Canon sitt DPP (Digital Photo Professional) som følger med kameraet. Da slipper du å kjøpe noe nytt program :) Bruk siste versjonen som du oppgraderer fra nettet. Hjelpefunksjonen i DPP vil gi deg nok info til å komme igang :)
Mange fotografer foretrekker Capture One, det er et meget bra program til å konvertere raw. Men så er det det å lære seg å bruke programmet da...
Camilla M.
+3
Fikk med det raw programmet med kameraet ja, men dumme meg har lagt det bort et plass og nå finner jeg det ikke igjen..
Har nå photoshop 7 som jeg har hatt en liten stund, men der og er det jo mye jeg ikke har satt meg inn i..
Tenkte jeg skulle ta meg et kurs hvis jeg kjøper meg photoshop cs4. De sier det er helt fantastisk!

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu