Østensjøvannet
Hadde en flott formiddag ved Østensjøvannet sammen med flere hyggelige fotoentusiaster. Bra det!
Mest en øvelse i raw-fremkalling, men også ett fint bilde etter min mening.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger322
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_388111} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Terje A.

Hei Johan.
Skjønner at isen har gått på Østensjøvannet. det er kanskje lenge siden. Syns du har fått et veldig bra bilde her med farger, skarphet og blikkontakt. Har ikke greie på raw, men du har vel fått til dette så vidt jeg kan se.
Hilsen Terje
Thore L.

Flott bilde av anda fra Østensjøvannet! Fine farger og knallskarpt.

elin a.

Flott bilde anden.
Her har du gjort en god jobb, om det er raw eller fotografen vet jeg ikke. Dette kan du:)
elin
Odd A.

Fint og sylskarpt bilde av anda. Fine farger med den lilla kjakan og det gule øyet.
Mvh
Odd
Avsluttet .

Hei
Det er ikke noe hokus pokus med RAW. Skjønner liksom ikke folks redsel for å fotografere i RAW. Det er kommet til så mange gode raw-konvertere også i det siste.
Så, jeg anbefaler at du heretter kun fotograferer i RAW.
Ta dette bilde som du har her. Her har du 1000 muligheter i forhold til et JPEG-bilde. Å fotografere en sort og hvit fugl er ikke bare bare. Bommer du litt på det tekniske, lar RAW-konverteren deg redde bilde, enten det er overeksponert, eller undereksponert. ++ mange andre gode grunner til å jobbe med RAW. Du må liksom finne utav det, med å prøve, se og feile, omatt og omatt.
Faktisk, når du er kommet inn i rytmen med råfiler, er det mye lettere å gi bildene etterbehandling, enn i JPEG.

Her har du fått et utrolig flott bilde. Det er skarpt og nært. Tror muligens det kan være en -1- pixel som kan være utbrent.
Det sorte i fjærdrakten tegner også fint, og tror ikke det er noen pixler der som ikke innholder informasjon.

En meget bra start med RAW. Lykke til videre, for dette var kjempebra.
mvh arild
Nils Christian S.

Knallfint ! Detaljrik gjengivelse !
Roy Arne K.

Hei og god dag.
Dette bildet likte jeg veldig bra. Her har du fått frem de fine fargene i Toppanda.
Liker også speilingen her.
Hadde vært interessant med litt mere opplysninger om utstyr og innstillingr - det er det vi andre kan fiske opp og lære av.
Bra jobba det her.

Mvh. rak
Johan S.

Tusen takk for fine tilbakemeldinger. Som sagt under bildet er dette en øvelse i RAW-fremkalling med ny fremkaller. Var på kurs hos Carsten Arnholm for to uker siden og 'lærte meg' Canons DPP. Tidligere har jeg tatt mye med RAW og brukt Photoshop til fremkalling, men aldri vært helt fornøyd med resultatet eller det har tatt for lang tid å komme frem til et tilfredsstillende resultat.
Den konkrete øvelsen her bestod i å få detaljer i det sorte uten å brenne ut det hvite. Vel - det siste klarte jeg ikke helt. De hvite fjærene på fuglens høyre side er delvis utbrendt, men jeg er likevel fornøyd med resultatet.
Jeg tror mine dager som RAW-fremkaller i PS er talte etter denne erfaringen, men jeg vil fortsatt ferdigstille bildene i PS. Ved overføring mellom de to programmene bruker jeg 16-bits TIFF.
Roy; Jeg har brukt en Canon EOS 50D, EF 300mm f/4,0 og en Canon 1,4 telekonverter. Videre har jeg brukt blender 9,0, 1/800 sekund og ISO 640 til denne eksponeringen.

Mvh
Johan
Per T.

Jeg ser du har fått til en god eksponering og tydelig også bra bearbeiding av bildefilen. Fine detaljer der også de mørke partiene kommer frem, selv om jeg ser utfordringen du har hatt med kombinasjonen av å få frem mørke og lyse partier. Et meget bra bilde synes jeg. Mvh Per
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu