På toppen av Balgesvarri
Valgte å ha mye himmel for å få følelsen av rom og storhet. Vurderte å kutte et par cm i toppen men lar dere få avgjøre det.
Bildet inngår i albumet Skibilder -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger628
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_38848} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Bernt Petter B.

Den ekstreme fargemetningen er langt over grensen etter min mening. Denne alene overskygger alle andre kvaliteter i bildet. Slik bilde presenteres nå er det ikke annet enn et fargerikt blikkfang, og holder få andre kvaliteter enn dette, det gir i allefall ikke noen assosiasjoner til store naturopplevelser.
Pål Otto S.

Jeg syns det var et lekkert bilde, Jens-Morten. Kunne gjerne hatt det på veggen hjemme...

Dette er selvsagt utelukkende på grunn av smak, da jeg har minimalt med fototeknisk kunnskap :o)
Jens-Morten Ø.

Ser at rødfargen på jakken er vell heftig. Fargene ellers er ikkje langt fra orginal og slik jeg husker lyset den natten. Jeg beklager ellers at du ikke opplever noe av den naturopplevelsen det var å sitte der helt alene og nyte utsikten på over 1500 meter i Lyngsalpene. Da solen gikk ned var lyset rødlig.

mvh
Jens-Morten
Avsluttet .

Smak og behag dette med beskjæring og format...
for meg blir det litt mye himmel..kanskje litt kjedelig øverst oppe.

Ved å beskjære kraftig oppe (Jeg pleier å scrolle slik at øvre kant i nettleseren beskjærer bilde) så får man tilslutt et visst panoramabilde.... og for meg blir Lyngsalpene da den store storheten selv....kald, hard, vid og blå....

Odd
Erlend M.

Synes komposisjonen og utsnittet er veldig bra! Men fargene ser veldig falske ut. Bildet er ikke særlig skarpt, muligens pga. for stor radius på USM(?). Ser også spor etter jpg-artifakter, kanskje pga. gjentatt lagring i jpg..? Horisonten er skjev. Ellers kjenner jeg meg igjen i følelsen du beskriver, og gleder meg til neste gang jeg skal på en slik tur.
Steinulf L.

Forstår ønsket om smell i fargene. et skal ære mye himmel. En fin gjengivelse vstemningen du opplevde der og da.
Åge M.

Fint bilde . ville besjært til overkant av skyene, og mulig litt nede.

Åge
Jens-Morten Ø.

Takker for kommentarer! Har opplevd at man må ha en thumbnail som slår for at folk gidder å se bildet, så det ble vel med i vurderingen når jeg valgte å øke fargemetningen noe.

Erlend, horisontlinja er litt sjev, men det vises ikke så godt når så mye himmel er med. Kameraet en Mamiya 7 er plassert på sekken min og støttet opp av stavene, høyst provisorisk. Det gjorde det vanskelig å stille rett horisont.

mvh
Jens-Morten
Kjetil H.

Enig i at bildet godt kan beskjæres litt i øvre kant.

Ellers liker jeg veldig godt den effekten fargemetningen tilfører bildet.
Av en eller annen grunn gir det meg en følelse av tid.

Kjetil
Bernt Petter B.

Det er ikke rødfargen på jakke som er vel heftig, den er vel den enste fargen jeg opplever som tilnærmet normal. Normalt burde den røde jakka være blikkfanget i et slikt bilde. Blåfargen er jo ubeskrivelig. Hvis du ser ut i naturen neste tirsdag med fargemetningen innstilt på fullt, vil du få en tilsvarende opplevelse som det jeg har når jeg ser på bildet.

Med forbeholde om hvilken film du har brukt under opptaket, vil jeg ut i fra de erfaringer jeg har med digital bildebehandling, samt de farger jeg forestiller meg bildet burde ha, annta at metingen i bildet er øket et sted mellom 40 og 60% i PhotoShop, eller annen tilsvarende programvare, og det er en ekstrem økning.

Jeg betviler ikke at dine opplevelser var storslagne, jeg tror bare ikke på den opplevelsen du formidler, nettopp på grunn av fargene i bildet.

FOrøvrig er det ingenting å utsette på komposisjonen og beskjæringen av bildet.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu