Alfredfjellet
Utstyr
  • Speilrefleks
  • 300mm
  • Brennvidde300mm
  • Blender-
  • FilmtypeProvia 100F
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger468
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_38876} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Frode M.

Hallo Iván, jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Bilde er tøft, men det hadde vært enda bedre om det hadde vært litt bedre teknisk. Skyformasjonen (?) er fantastisk, men jeg savner en litt mykere og skarpere dynamikk. Fjellet kunne med fordel vært skarper mot himmelen. Savner også noen mørke tegninger i forkant av fjellet.

Jeg ser at du har brukt veldig mye JPEG komprimering. Bilde er bare 24Kb mens du har lov til å bruke 150Kb.

Håper du ikke synes jeg var alt for hard mot deg, regner med at du vil ha min ærlige mening ;-)

Frode
Iván K.

Takk for kommentar, Herr Melberg. Har ikkje heilt skjønt det der med å få bildet i rett størrelse, men det klarer eg sikkert betre neste gong.

Når det gjeld dine synspunkt på bildet, forstår eg ikkje heilt koss eg kunne fått både mjukare og skarpare dynamikk, - på ei gong?

I.K :)
Bent S.

Det er jo bare fantastiske skyformasjoner rundt dette fjellet, da! :-) Vet du, for å få litt mere smell i dette gode bildet, kan du justere det i levels, eller nivåer. Trekk den venstre ''hanken'' av de 3 litt mot høyre, så får du et bittelitt mørkere bilde, eller motsatt for å få det lysere. Deretter ville jeg forsøkt å justere kontrastene, for å se om det kan være til fordel, evt. en ørliten økning av metningen, sånn for å ''krydre'' litt på det. Så, etter å ha justert ned bildestørrelsen til 600x800 piksler, kan du prøve med litt USM - oppskarping, men ikke mye. Og til slutt, når du skal lagre bildet som JPG, trekker du ''hanken'' til venstre og høyre, så ser du nederst at filstørrelsen forandrer seg. Når filstørrelsen er under 150 kb, klikker du ok. Kanskje du kunne alt dette fra før? Uannsett var det bare ment som et godt råd. Ha en flott kveld.
Mvh. Bent
Frode M.

Nei si det? :-) Jeg kom ikke på noen bedre måte å forklere hva jeg så for meg. Et sløret bilde kan både være skarp og uskarp. Jeg vet ikke hel hvordan jeg skal forklare det med ord, men det ser man let når man sammenliger. Og dynamikken (kurven) i sløringen kan være myke å gir fine overganger eller den kan være veldig ulinær å fremstå som rotet. Jeg tror den høye JPEG komprimeringen stjeler mye fra dette bilde. Prøv å følg BH sine råd så tror jeg dette bilde kan bil helt topp. :-)

FM
Iván K.

Takk for kommentarar. Skjønar litt meir nå, ikkje minst etter BH's instruksjon. Skal i alle fall ikkje komprimera så hardt neste gong. :)
I.K
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu