Sparvuggla
Mitt på dagen i fullt solsken fick jag syn på den här, nu i lördags, 4 April. Den satt på grenen och värmde sig i solen och gav sig inte av så länge trädstammen inte skuggade. Några gånger då jag exponerade så blinkade den med ena ögat, ett svar på spegelns rörelse! =) Jag har nog sett en sparvuggla förr någon gång utan att vara helt säker på att det var en just en sparvuggla. Den här var helt orädd och jag kunde närma mig till några meters avstånd.
Extremt fint att kunna få ta en bild på en fågel som den här. Sparvuggla är inte bland de vanligaste fåglar att få se. 300mm + Minolta 2x konverter.
Utstyr
  • Minolta 600si
  • Minolta 300/2.8
  • Brennvidde600mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetKodak Portra 160VC, Manfrotto CB55, Tetenal C41.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_389133} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Avsluttet .

Meget flott bilde av den lille ugla.
Nydelig himmel bakgrunn.
Likte det kjempegodt:)
Truls L.

Dette var et skarpt og flott bilde av spurveugla :)

Mvh Truls
jøran f.

Pen komposisjon oppveier litt hardt lys. Men slike øyeblikk er sjeldne så helt topp.
Odd A.

Et fint bilde av spurveugla. Morsomt å komme så nær en flott rovfugl. Ser at du har hatt sterkt sollys når bildet ble tatt, lysforholdene har du ingen kontroll over så jeg syntes du har fått mye ut av situasjonen.
Mvh
Odd
Peter C.

Tack för kommentarer! Bakgrunden är inte blå himmel rakt på även om det kan se ut så, det finns trädgrenar långt bakom som dämpar det blå en del. I närheten höll också en spillkråka till. Sparvugglor ska visst kunna bo i hackspetthål så det kanske var rätta stället att få se den här.
Peter C.

Jag hade gärna tagit bilder med diapositiv men den var slut och jag är säker på att i det här ljuset så var negativfilmen ett bättre alternativ nu när jag kom så nära inpå.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu