Legger ut to versjoner, og ønsker tips..
Bildet ble tatt 12.04, under en fantastisk solnedgang over Stavanger. Tok bildene fra Tauferja, så kameraet var aldri helt i ro. Jeg prøvde alle mulige blenderåpninger og lukkertider, forskjellig iso osv, for å forsikre meg om å treffe på ihvertfall ett bilde. Hadde ikke solblender, og bruker et Hoya MC Protector på objektivet. Tok mange bilder i løpet av ferjeturen....men nesten alle ble fulle av en eller annen form for støy. Kan noen forklare meg hvorfor jeg får støy i bildene? Er det pga motlys? Hovedbildet er konvertert fra raw i dpp.
Solnedgangen var usannsynlig vakker med farger man sjelden ser her i distriktet.
Har ikke gjort noe med fargene..
Bildet inngår i albumet Ryfylke -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-04-13 20:06:43
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2009-04-15 00:12:24
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2009-04-15 00:24:39
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon 40D
  • Canon EFS 17-55 mm f/2,8 IS USM
  • Blenderf/20
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • AnnetIso 250
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_390351} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Venche J.
Småpent dette Alice.

Versjon to er min absolutte favoritt. Den var ikke så "påtrengende" som versjon en, også er jeg veldig glad i høye himler. :)

Wenche.
Håvard F.
Enig med Wenche her. V2. Flott motlysbilde med vakkert lys og fin komp.

Ang. støy så synes jeg ikke dette var så veldig plagsomt her. Men når jeg ser lukkertiden din, så hadde du kanskje kunne valgt iso 100 ?
mvh
Håvard
Tage Åsali J.
Hei!

Jeg likte versjon 1 best, men det er da meg:)
Jeg synes eksponeringen er fin jeg, men du må huske på at når det gjelder eksponering så er det mange muligheter for å få lik lysmengde.
For åunngå støy må du bruke så lav ISO som forholdene tillater, og ikke undereksponere slik at du må "dra opp" eksponeringen i etterbehandling, da forsterkes støyen.
Støy synes best i mørke partier, men jeg synes ikke du skal være så redd for det som i fjellene på dette bildet. Fargestøy er noe annet, og det bør fjernes i etterbehandling.

Når det gjelder ditt valg av eksponering, er resultatet bra. Men blendervalget ditt er ikke helt klokt. I dette motivet er stortsett alt i samme skarphetsplan, dvs du trenger ikke så stor dybdeskarphet, ikke sant? Blender 8 hadde nok vært et fint valg, og er også et område som stortsett alle objektiv jobber bra i. Du hadde da fått mere lys til rådighet og kunne valgt lavere ISO (mindre støy) og raskere lukkertid (hindre kamerabevegelser og bevegelse fra evt båt/bølger)

I møtly skal fjellene bli mørke, det tar seg pent ut, og er en del av det å eksponere kreativt. Motlys er ingen kilde til støy, men kontrasten i bildet er ofte så stor, at skyggepartier gror igjen, og støyen vises mere. Men ikke tenk så mye på det:)
Tage Åsali J.
" I motlys, skulle det stå på slutten:) hehe trøtt jeg.
Alice N.
Hei, og takk for tilbakemeldinger! :-)

Tage;
Takk for at du tok deg tid til å svare så utfyllende.
Jeg har sett over alle bildene nå, og ser at jeg knapt har brukt blenderåpning større enn 11..og dermed hatt relativt lang lukkertid. Hm, har nok vært litt opphengt i utbrent-varselet og styrt etter det. Iso har jeg holdt lav stort sett hele tiden. Takk for påminnelse! Skal legge ut noen av bildene jeg ble mer fornøyd med også..


Joakim R.
Hei Alice!

Min mening er at v4 er det beste bildet av disse. Her er de fin inndeling av motivet(kunne muligens kuttet en cm eller to i bunn). Jeg synes komposisjonen blir litt kjedelig på v1 og samtidig synes jeg det blir for mye støy for min smak. V4 oser av stemning, mens de andre ikke gjør et like stort inntrykk på meg.

Mvh JR
Jon V. S.
Hei Alice.
Da ser det ut som du har fått litt innspill ifm støyen :) Syntes ellers at v.4 ble best, fin stemning, klart skarpest og med minst støy. Ser for meg ut som det ligger ett litt "grålig slør" over bildet, kanskje bare å endre kontrast på himmelen?

Likte bildet ditt..
Mvh.
Jon V.
Avsluttet .
Hei Alice

Versjon 4 er vakkert!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu