Fastdalstinden
Fra Fastdalstinden i Lyngen. I bakgrunnen troner Store Kjostind (venstre) og fortoppen til Istinden (høyre).
Bildet inngår i albumet Lyngsalpene m.m. -
Utstyr
  • Canon EOS-1D Mark III
  • Canon EF 17-40mm 4,0L
  • Brennvidde38mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/2000s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_391453} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Paul Anthony W.
Flott at du tar med ett element i bilde som gjør det mulig for oss å få ett intrykk av hvor store fjellene er.
David H.
det der var virkelig ett flott bilde. majestetiske fjell vi har her nord
Thore L.
Flott fjellbilde. Majestetiske fjell og personen i bildet skaper perspektiv. Synes dette gjør bildet her. Har ikke mye annet å tilføre. Synes dette er veldig bra.
Thore
Venche J.
Dette ble storslått og flott.

Vi mennesker er små i slike sammenheng. Liker det.

Wenche.
Avsluttet .
Du viser flott natur med storslagene dimensjoner med det "lille" mennesket der. Formidler også en forblåst kald stemning. Som enkeltstående bilde blir det en avstandbetrakting uten det sterke innholdet, bra i en serie.
vh kjellh
Tove H.
Elegant tatt med fine linjer og kontrasten mellom det store ville - og den lille... Vi betrakter - feelingen mangler kanskje.
Hilsen Tove
Roger H.
Liten mann, stort fjell. Et meget severdig bilde fra Lyngsalpene-serien din.

vh Roger
Kjell Sigurd S.
Definitivt ditt beste i serien. Her er dramatikk i både landskap, situasjon og vær. Kanskje en selektiv kontrastøkning i himmel og fjell kunne gjort seg? Fin utnyttelse av bildeflaten.

Mvh
Kjell S
anders s.
rett og slett nydelig
harmonisk komp og mennesket i bildet lager en ekstra spenning og dimensjon i bildet
ha en flotters fotosøndag
mvh anders
Ottar P.
Flott bilde av et mektig vinterlandskap,
veldig bra dette!
Håvard F.
Igjen flott utført og flott komponert. Svært severdig og storslått bilde.
mvh
Håvard
Inger-Lise S.
Mektig og flott! Topp komposisjon. Det vesle mennesket oppi det hele gjør mye godt for bildet!

Inger-Lise
Thorbjørn R.
Mange takk for kommentarene.

Kjell Sigurd: Kontrastene er allerede oppjustert, men jeg ser at ytterligere, selektiv kontrastjustering på himmelen og fjellet bak nok bør forsøkes ved senere presentasjoner.

Kjell: Jeg synes kommentaren din er veldig interessant. For det første forbauses jeg litt av at du opplever en forblåst, kald stemning. Det er nemlig nettopp slik det var: mye vind og svinaktig kaldt. Faktisk var det så kaldt at det var en utfordring å fotografere. Ut fra bildet synes jeg imidlertid ikke dette like åpenbart. Her er ingen snøfokk eller bøyde trær som viser vinden. Likeledes kan jeg ikke se at det noe som viser at det er kaldt. Kunne ikke dette like gjerne vært en varm vårdag i mai med 5 plussgrader på toppen? Tydeligvis ikke, slik du oppfatter det.. Og det synes jeg er interessant.

Det andre du nevner er at dette som enkeltbilde blir en avstandsbetraktning uten det sterke innholdet. Tove er vel inne på noe av det samme når hun sier at "vi betrakter" og at "feelingen" kanskje mangler.

Jeg synes dette er nyttige påpekninger. Bildet viser altså en tindebestiger i nordnorsk fjellnatur. Han er på tur fram til kanten av fjellet (jeg har noen bilder av han der han er kommet fram, men de ble litt oppstilte, føler jeg). Når man er ferdig med å beundre fjellene og dimensjonene i landskapet, så skorter det altså på innholdet - selv med menneskelig tilstedeværelse. Bildet gir ikke grunnlag for ytterligere assosiasjoner - og historien bildet forteller er i seg selv ikke særlig spennende; En tindebestiger som har slitt seg opp på en fjelltopp og som sannsynligvis skal kjøre på ski ned igjen. Om han kjører telemark- eller randoné kan man riktignok spekulere i, men det er ikke særlig interessant for betrakteren. Jeg ser absolutt poenget.

For noen er skildringen av personen og det mektige fjellet nok. Jeg er nok blant de som lar meg begeistre av denne type bilder, selv om historien mangler. Samtidig har jeg klart nok en målsetning om å kunne formidle noe me. Det er krevende - og kanskje ekstra krevende med fjellbilder. Historien blir jo lett en tur opp (og ned) - som sant er.

Jeg synes for øvrig Ivar Bjørdalsbakke lykkes bra med innhold og symbolbruk i dette fjellbildet, se bilde nr. 396994

Mvh Thorbjørn
Avsluttet .
Hei Thorbjørn. Krever kanskje en nærmere forklaring da. Jo, det var vel med et snev av usikkerhet jeg nevnte kaldt og forblåst, men først og fremst ut i fra personens positur og "frosne" gangelag, samt jakkehetta som står ut bak på hodet og snøfokket som drar med vinden ut fra snøflatene og ned gjennom dalføret foran der, slik jeg oppfatter det... Så egentlig var det jo en liten historie allikevel.., men ikke noe som tilsier vårlig synes jeg. Fjell er flott, men for en som ikke har vært akkurat der, kanskje ikke er så fjellvant og ikke har slik opplevelse sittende "i kroppen," da skal det litt til å videreformidle den stemningen til begeistring, og ekstra vanskelig via sort/hvitt. Derfor er det jeg kalte for "avstandsbetraktning" ikke negativt ladet i denne sammenhengen.
vh kjellh
Per Einar G.
Spennende og glimrende komponert Thorbjørn. Liker spesielt godt snøføyken som kommer opp fjellsiden mot personen i bildet.

Mektig!

Mvh
Per E.
Bjørn H.
Nydelig fjellbilde dette Thorbjørn ,likte det.

mvh.Bjørn
Ørjan B.
Flott bilde! Storslått og får fram lyngsalpene her. Kunne tenke meg denne i farger:) Liker den her:)

Mvh
Ørjan
Jon V. S.
Hei Thorbjørn.
Teknisk veldig bra, storslått natur, fine kontraster, fint med skydekket i dalsøket, syntes personen gir bildet god dybde...
Så en liten kommentar til det du skrev: ....Likeledes kan jeg ikke se at det noe som viser at det er kaldt....
Høyfjellet, kulderøyk og klarvær, da får ihvertfall jeg kalde assosiasjoner.... når jeg deretter kaster et blikk på den veldig godt innpakka personen så er det ikke lenger mye tvil. Det er kaldt... :)

Mvh.
Jon V.
Svend Wiig L.
Hei Thorbjørn!

Viktig med personen her for, ja å føle perpektivet/størrelse og dybde.
Godt plassert og komp.

Ikke alltid lett å formidle fjellbilder som den er der og da. Er selv ikke alltid opptatt av det da jeg mer ser etter nettopp overnevnte helhetsinntrykk. Spesielt svart/hvitt arbeidet, når en velger å gå for det.

Solen har tittet frem og tåken har lettet....kan det saktens også se ut som:)

Kontrastbruken kan til fordel brukes noe mer selektivt for enda mer, visuelt, "slå!"

Alt i alt et godt bilde og linken til Ivar sitt bilde illustrer godt hva du og jeg mener!?:)

Bra!

Mvh Svend

Thorbjørn R.
Takk for ytterligere kommentarer.

Jeg setter pris på at du kommer innom igjen og presiserer, Kjell.

Personens påkledning gir et hint om lave temparaturer, jeg er enig i det. Men tåke og snø forekommer jo også ved mer behagelige temperaturer, se for eksempel
bilde nr. 387336, som inneholder nevnte ingredienser, men hvor temperaturen var en helt annen. For øvrig tror jeg at jeg er inne på et blindspor dersom jeg i for stor grad "retter" på betrakternes opplevelser av bildet dersom disse ikke samsvarer fullt ut med virkeligheten.

Mvh Thorbjørn
Odd E. k.
God kveld!

Her kommer dimmensjonen godt frem. De mektige fjellene gjør oss mennesker veldig små'e i denne sammenhengen. Personen på bildet blir fint fremhevet i det daltåken skaper et fint skille til fjellsiden bak. Fjellene bak kommer også fint frem mot tåken, der toppene (eggene) blir godt fremhevetog gir fine formasjoner. Meget bra fanget og komponert Thorbjørn!

Mvh

Odd E.
Bente R. D.
Mennesket blir lite mellom slike fjell.
Jeg var en gang i Alpene i Sveits. Kjørte opp til et pass i og ville gå videre derfra. Været var fint, men like etter et jeg hadde strevd meg opp de første hundre høydemetrene kom tåka stigende og uten forvarsel kledde fjellene inn i ugjennomtrengelig bomull. Jeg snudde og fant heldigvis veien ned uten å bomme på stupet. I bildet ditt gir tåken mellom fjellene assosiasjoner til min fjelltur. Du formidler på en flott måte det uforutsigbare. Bildet forteller ikke hele historien om hva som skjedde her. Man kan bare fantasere. Liker den måten du dokumenterer fjellturene dine på.

Bente
Marit O.
Mektig og flott Thorbjørn,fin plassering av persjonen
savner en liten kontrast økning,en liten s-curves kommer fjellet og tåken bedre frem,ellers nok et flott fjellbilde fra din hånd!

Mvh Marit
Anne-Lise S.
Dette ble mektig. Her får du virkelig frem perspektiv gjennom personen som står der, lettere foroverbøyd mot det kalde snøfokket som blåser mot ham, og der hetta også viser kulde og vind. Det er også noe med lyset her som er fortellende ift. kulda; det er som om det ligger et kaldt drag over himmelen, til tross for at sola skinner og skaper lyse- og skyggefulle områder. Synes du er litt uheldig med øvre 1/3 av fotografiet. Lyset blir litt for hardt her. Skulle gjerne sett dotten over nuten litt bedre, men lyset "ødelegger" for opplevelsen. Ellers ingen vansker med å trekkes med av mektigheten over naturen.

Anne-Lise
Thorbjørn R.
Takk for ytterligere kommentarer.

Lyset blir litt hardt på toppen bak, ja. Deler av skyen er desverre utbrent.

Mvh Thorbjørn
Avsluttet .
Hei Torbjørn
Dette er et av dine beste fjellbilder i mine øyne. Personen i nedre bildekant viser hvilke enorme dimensjoner det er snakk om. Meget severdig bilde!

Mvh Jan Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu