Hjort beiter på myr
Ok. Lys og værforholdene denne dagen skapte en fin temning synes jeg.
Bildet inngår i albumet Dyr -
Utstyr
  • EOS-350D
  • Simgma 70-300 DG macro
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/4s
  • Nei
  • AnnetISO-1600.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger372
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_391518} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Avsluttet .
Ja, jeg merker meg det, min godeste navnebror. Lys er alfa og omega når vi fotograferer, og her har du et godt lys å jobbe med.
Det drar frem de gode tonene som et bilde trenger for å bli severdig. Her er det mye bra. Den flotte kulissen i bakkant med skogen er meget pen og gir det i forkant til en fin opplevelse. Særlig merker jeg meg det visne gress++ hvor hjorten går og beiter.
De flotte fotogene furuene på hver side står fint for seg selv, og trer tydelig frem i bildet.

Jeg har lysst til å si at jeg helst ville hatt deg litt ned til høyre, for å få med den fine furua i venstresiden. Den ligger litt, og tror litt av den er kappet i siden. Men, jeg ser at et bartre også står i veien i kanten der.
Jo, uansett, ville dratt deg litt ned til høyre, også for muligens å unngå en "rett på motivet", slik det er nå.
Bunnen i bildet er litt rufsete og ugild, især grunnet buskaset på denne siden.

Hjorten har jeg nesten ikke nevnt med et ord:) Men, du all verden, den tilfører bildet det lille ekstra som bildet trenger.

Jeg må si at jeg liker bildet ditt veldig godt, tross litt småpirk som jeg skulle ønsket var bedre.
Bildets kvalitet, farver og lys er det som fikk meg til å stoppe opp ved dette bilde.
mvh arild
Marius N.
Hei, dette er som du sier et veldig fint lys og ta bilder i men syns ikke du har klart dette helt teknisk. Her er det mye fargestøy og bildet trenger mer kontrast. Komposisjonen med hjorten og speilbildet er topp, litt forstyrrende med kvistene nedest.
Lengre lukkertid og lavere ISO tror jeg ville ha funket bedre her.
mvh Marius
ingebjørg fyrileiv g.
Det som først og fremst gjør dette bildet til noe ekstra, er stemninga. Den rå lufta, disen, fiskevaket og de gode fargene. Jeg synes eksponeringa er ypperlig til dette lyset, og ville ikke gjort noe annet der. Det jeg ville jobba med, er heller timing og sammensetning. Fx unngått buskaset foran og venta til hjorten kanskje hadde hodet hevet. Det er ikek mye som skal til før det vinner på det.

vh ingebjørg
Arild P.
Takk for en god tilbakemldingene Arild :-) Ser poengene dine.

Takk for tilbakemledingen Marius :-)Jeg har prøvd med mer kontrast. Men synes ikke det fungerte helt da jeg synes den fine stemningen som disen skaper forsvinner. Er enig i greinene. Dette er tatt kl 20.30. Hjorten står egentlig ikke helt i ro. Den er på vei ut av bilde. Er ellers enig med deg angående ISO og lukketiden. Men her ville det ikke fungert, lukketiden ville blitt for lang. Har prøvd det.

Takk for tilbakemeldingen Ingebjørg :-) Denne hjorten står ikke i ro og beiter. Den var på vei ut av bilde mot venstre og gikk med hodet ned og beitet mens den gikk. Kalven fulgte rett bak og er rett uten for bilde til høyre.
anders s.
dette synes jeg at ble et flott miljøbilde
liker godt den spesielle stemninga
en versjon med hodet oppe hadde også vert artig å se
blender 10 i såpass svake lysforhold er vel kanskje litt smør på flesk:-)
ha en flotters fotosøndag arild
mvh anders
Jon V. S.
Hei Arild.
Fint miljøbilde.. Som Anders er inne på så kunne du hentet mer ut rent teknisk om du hadde valgt større blender og heller gitt rom for raskere lukker og/eller lavere iso.
Ellers en flott skumringstemning i bildet ditt.
Mvh.
Jon V.
Jan Inge K.
Tror ikke jeg vil bruke energi på å fortelle deg hvordan dette bildet KUNNE ha vært, selv om det å få gode råd er en motivasjon for å legge ut bilder.. Jeg liker nå uansett bildet som det er.. De fleste fotografer har gått inn og satt seg foran PC-en for å studere solskinnsbildene sine (våre) når du var ute og tok dette glimrende miljøbildet!
Arild P.
Takk for tilbakemeldingene Anders, Jon og Jan :-)

Som sagt tidligere så gikk denne hinden med hode nede omtrent hele tiden. 10 min etter dette bilde ble tatt, gikk det en bukk rett utenfor bilde til venstre og gryntet...
Kåre G.
Flott naturbilde dette. Personlig hadde jeg vel ønsket løftet hode på hjorten, men jeg har selv ropt og plystret til hjort, uten at den reagerte. Trolsk stemning og flott villmarkspreg.
Mvh. Kåre
Arild P.
Takker for tilbakemeldingen Kåre :-)

Hadde også ønsket at hode var hevet. Men da hadde det blitt ett annet bilde enn "Hjort beiter på myr"...
Bent R.
Hej Arild:

Tillykke med det flotte stemnings/dyrebillede !
Det er meget svært at få et sådant billede.

M.v.h. Bent
Ruben J.
Flott stemmningsfult bilde av hjorten på myra.Jeg ville kansje kuttet litt på høyre side av bilde. Likte det svake lyset.

Hilsen Ruben
Vegard L.
Likte spesielt godt miljøet i bildet. En spesiell stemning som få har klart å forevige med hjort plassert i bildet. Det hadde blitt mye bedre om hodet på hjorten hadde vist bedre. Støyen sjenerer ikke så mye som andre nevner. I dette bildet fremhever det de dårlige lysforholdene som hjorten ofte ferdes i. Jeg syns ikke blender 10 var noe dårlig valg. Dette fremhever miljøet som gjør at bilde skiller seg ut fra mange andre hjortebilder. Med hevet hode hadde dette vært et blinkskudd i mine øyne. Fotografering av hjort er krevende.
Vegard
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu