Fugl i flukt II
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger884
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_396135} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Morten M.
Et interessant bildet du har tatt. Fargene, hvodesaklig grå og blå, står veldig godt til hverandre og gir god kontrast i bildet. Innrammingen av fulgen med brupillarer synes jeg gjorde bilde spennende. Bildet er preget av disse to elementene, og skaper ro. Øynene trekkes først til venstre langs brupillarene og deretter tilbake til fuglen. Synes bildet var bra. Mvh Morten
Inger-Lise S.
Dekorativt motiv i knallgod komposisjon. Rent og delikat.Fuglen gir et ekstra pluss og en fin kontrast mellom hardt og mykt.

Inger-Lise
L K.
Vel, det oppleves som litt søkt å kalle bildet fugl i flukt når motivet i realiteten er arkitektur. "Hovedmotivet" kan lett forveksles med et rusk. (Mulig det er derfor det må opplyses om det i tittelen)

Det er litt irriterende at søylene på høyre og venstre side ikke er loddrette. Spesielt når arkitektur er hovedmotivet. Litt overraskende at en arkitekt slurver på denne måten.

Motivet i seg selv har en fin balanse i form og farger.
Geir B.
Takker for fine kommentarer.

Bildet inngår i mine sporadiske forsøk på å forenkle. Tittelen er åpenbart søkt - den er vel egentlig helt malplassert, men inneholder likevel en liten spøk.

At fallende linjer kan oppleves som irriterende og ansees som slurv, er notert ... :-)

mvh
Geir
Caroline N.
dette var et merkelig bilde! når man ser på tittelen og så beldet så prøver man å se på fuglen, men så blir blikket dratt mot (den veldig dominerende) søylen i midten, og man ender opp med å se forvirret fra fuglen til søglen til fuglen også tilbake.. spennende!

MVH
Caroline
Johan S.
Her blir jeg forvirret. Skikkelig forvirret - et fuglebilde klassifisert som arkitektur. Hmm, her må du være inspirert av noe?

Det jeg liker med dette bilde (som jeg tolker som et arkitekturbilde) er ved siden av komposisjonen den monumentale og bastante måten du viser broen på her. Den er tøff og ganske flott. Fint kvelds(?)lys som passer broen fint da det gir godt lys der det ofte ikke er det, nemlig under.

mvh
Johan

ps
Kunne godt vært noe mer detaljering på fuglen...
ds

ps2
Du har et støvkorn på brikken oppe til høyre.
ds

ps3
Jeg liker forgrunnen bedre på Fugl i flukt l.
ds
Geir B.
Takk og takk.

Valg av tittel er ironisk ment, det som her fanget min interesse var lysspillet i broens massive konstruksjoner mot den klare, blå himmelen. At det var en måke med i bildet ble jeg først klar over da jeg gjorde klar bildet for web.

Vedr. støvkorn: Spørsmålet er vel hvilke bilde jeg ikke har støvkorn på ... burde imidlertid fanget det opp før jeg la bildet ut :-)

mvh
Geir


Georg B.
Uff, har du gått over til f/64, Geir? Da er det vel rake veien til utkastelse å skrive dette:

Johan: Det er falsk beskjedenhet å antyde at Geir er inspirert av "noe". Det er selvsagt ditt eget bilde du sikter til - intet mindre enn tidenes bilde av Operaen i Bjørvika http://foto.no/cgi-bin/bilder/vis_bilde.cgi?id=338269
Også her er de horisontale linjene ute å kjøre ettersom hovedmotivet jo er arkitektur.

PS
Utrolig: Mens jeg skriver dette, forteller de på NRK Dagsrevyen at det er åpnet pølsebod operataket. Som om det var noe nytt (knis)!
Johan S.
Og jeg som trodde jeg var god på falsk beskjedenhet...

Vel - jeg er stolt om jeg har inspirert Geir til noe, om det så bare er titelen.
Erlend S.
Fin og herlig forenklet komposisjon. Fuglens enkle overflate er grafisk og fin. Personlig liker jeg ikke at oppskarpingen er synlig med hvite kanter rundt de blå feltene. Jeg bruker gjerne masske på oppskarpingslag, og tar heller ikke i like hardt.Jeg klarer ikke å se skjevheten som er nevnt, har du rettet opp bildet etter den kommentaren?
Geir Roger S.
Jeg tror tittelen er viktig her. Kanskje jeg hadde forkortet den til bare "flukt". Tittelen gir, sammen med hovedelementene i bildet, en assosiasjon om de utfordringer fuglelivet har i en verden bestående av stål og betong. Denne assosiasjonen har du fått meget tydelig frem med dette bildet.

Søylenes umerkelige skjevhet, (deres øvre del vender umerkelig inn mot midten av bildet), er etter det jeg forstår et optisk forhold som er naturlig for et fotografi, og også for vårt øye skulle jeg tro. Skulle en ha hindret dette, burde en kanskje ha laget bildet i datagrafikk, med dertil mindre hengivende kommentarer på bildekritikken ;-)

Mvh GeiR
Geir B.
Georg, for å bruk dine ord: Det er nok en overhengende fare for at f/64 kan resultere i verbal diffraksjon, men den sjansen får jeg ta.

Johan: Her må jeg fluksens erkjenne at det nok ikke er samme flukt over min fugl som over din, men så er jo min fugl bare en jordnær måke.

Erlend: Skjevheten som er påtalt er nok mer relatert til kommentaren i seg selv enn til de naturlig (nesten umerkelig) fallende linjene, så langt jeg kan bedømme.

GeiR: Tittelen er ikke bare viktig, den er altoverskyggende. Ellers er nok de fallende linjene geometrisk heller en optisk betinger.

mvh
Geir



Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu