Agnes i Brustein.
Dette er det første biletet i ein serie av mine sambygdingar utanfor husa dei bur i. Dette var eit lite småbruk med jord med mykje stein i. Mannen, Odd, var redar på småtrålar. Bileta skal takast gjennom heile året. Dette er teke i januar.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-05-11 14:39:44
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2009-05-11 14:40:58
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 400D
  • Canon EFS 17-55mm f2.8 IS USM
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/15s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger229
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_396372} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Edmund M.
Prosjektet er ein veldig god idé som eg sjølv har sysla med tanken om å gjere heime i mi bygd. Morosamt og interessant å halde på med, og verdifullt for ettertida. Når det gjeld sjølve bildet, meiner eg det er litt meir å gå på når det gjeld teknikk og komposisjon. Om du hadde plassert Agnes litt meir til høgre i biletet, hadde du fått med heile huset. Biletet er teke i svakt motlys, og både modellen og huset blir litt mørke. I dette tilfellet er det ei enkel sak å justere i t.d. Photoshop. Eg kjenner ikkje Agnes, men du har gjennom ditt fotografi greidd å formidle ein personkarakteristikk som gjer at ein likevel blir litt kjent med henne. Eg vonar det kjem fleire fotografi frå denne serien frå deg.
Fotografiet er teke i januar, og av blomsterkassa på veggen kan ein fornemme at det har vore ein mild vinter her i Møre og Romsdal.
Mvh. Edmund M.
Isidoros P.
Flott ide som jeg kommer til å følge i framtiden..Jo jeg synes at Edmund kommer med noen bra punkter i sin komentar.Det viktigste er allerrede gjort fra din side..
Knut Georg F.
Dokumentasjonen av nærmiljøet er viktig, og dette er et godt eksempel på det. Jeg har hatt stort utbytte av å leite gjennom, og bearbeide gamle negativer og positiver fra min bestefars 6x9 boxkamera fra tidlig på 1900-tallet og oppover.
Dette bildet inneholder et godt portrett, sier noe om sporty klesvaner, nyasfaltert oppkjørsel, velholdte bygninger og hekk bidrar til en fyldig dokumentasjon - mer kan man knapt stable inn:-)
Mvh Knut
Thore L.
Glimrende ide, Odd Einar! Synes dette bildet er bra, da det plasserer Agnes fint i hennes miljø og forteller en historie om både damen og omgivelsene hun bor i.
Thore
Odd Einar F.
Eg takkar for gode kommentarar. Eg er enig i at det er ein del å gå på både i komposisjon og teknisk kvalitet. Lite lys gjer at ein må kompensere på eksponeringstida, og særleg når andlet skal vere skarpt på same tid som husa skal vere noko lunde. Dessutan er det slik at D400 likar ikkje asa på 400 og over det. Då synest eg det vert mykje støy. Eg har teke ein del bilete allereie. Eg har litt problem med at mykje vert for likt. Øya er delt i tre soner. Kvart tredje år har same sone ansvar for juletrefest og 17.mai-arrangement. Neste år er det vår tur, og målet er at denne serien skal vere ein del av kulturtilbodet.
Eg har lurt litt på om eg skulle prøvd med ein form for reflektor i dei tilfella huset er feilvendt i forhold til lyskilda. Er det nokon som har røynsle frå det?
Odd Einar.
Tomm H.
Tja jeg er vel ikke like begeistret. Mye oppskarping i etterkant gjør at det ser ut som du har klippet og limt sammen to bilder. Hvis du skal skildre person og hus bør du muligens gjøre bildet litt annerledes enn å kjøre ansiktet opp i kamera og huset bak? F.eks. at hun henter noe i postkassa, tar en pause fra å klippe hekken el.l.

Sånn ellers er det jo et bra initiativ og blir sikkert et interessant sluttresultat.

En hvit reflektor vil neppe skade. Da ville du hentet frem litt glimt i de kullsvare øynene slik de fremstår her.
Håvard F.
God konstruktiv kritikk er nevnt av bla. Tomm.
Ellers må jeg si at jeg synes bildet og en slik serie er en flott ide`.

Et gla-bilde.
mvh
Håvard
Odd Einar F.
Eg takkar for konstruktiv kritikk og særleg for at du tok deg tid til å kome med kritiske kommentarar, Tomm. Eg har tenkt litt på problemstillinga som du tek opp etter at eg hadde teke nokre bilete. Utfordringa i denne dokumentasjonen for meg er både å dokumentere husa og syne eit portrett av personen eller personane knytta til desse husa. For meg er andleta deira då ganske sentral og bør utgjere ein del av biletflata. På same tid ønskjer eg at det ikkje skal verte statisk og sjablongmessig.
Takk til deg og Håvard for at du synest ideen er bra. Litt av problemet med å gjennomføre dette er at det vert så synleg kor gamle folk er. Odd Einar.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu