Påskestemning på Vegglifjell
Utstyr
  • 5dmk2
  • Carl Zeiss 85mm 1.4
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_396853} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Tomm H.
Hei Her mangler alle detaljene som gjør et bilde bra. Det er riktignok noen skyer men de har ingen spesiell form. Det er antydninger til lysspill men likevel ikke godt nok til å fange interesse. Tror turistnæringen på Veggli sliter hvis det er slik det ser ut i påsken ....

Bilde bilde nr. 457615 har alt dette mangler.
Rune Edvin H.
Er faktisk ikke enig i at et fjellbilde må være så dramatisk som det Tomm henviser til. Dette bildet har mye ro og er veldig behagelig. Såpass tomt som det er nå så passer det nok best inn i en eller annen form for serie eller kolleksjon. For å få det til å vare på egenhånd kunne jeg tenke meg en liten skuløperflokk litt langt oppe i bildet. En sånn flokk som man får øye på litt etter hvert. Synes uansett det var pent og behagelig og ville vurdert å sette det sammen med noen andre.
Roger H.
For meg fungerer dette veldig bra. Har selv opplevd mye av de stemningene du formidler her. Akkurat dette motivet gjør seg i S/H. At du har detaljer i snøen og det fine lyset sier noe om perfekt eksponering. Har ingen forslag til endringer.

vh Roger
Avsluttet .
Tittelen ødelegger litt synes jeg. Kan være både før og etter påske, og hvorsomhelst. Synes derfor det blir feil og lite interessant knytte det opp til et sted.
Ellers et minimalistisk bilde med tydelig innhold og fin toneskala. Den enkle snøflaten, med stigene s/h toner, kombinasjonen av himmelen og skyene gir det dybde. Bildet står seg utmerket alene til sitt bruk.
vh kjellh
Thomas R.
Takker for kommentarer. Jeg forstod jo at det ville være delte meninger, siden bildet ikke passer inn i i en genre hvor man forventer dramatisk lys og vide vinkler i alle bilder. Det finnes ikke her, men bildet har forhåpentlig andre kvaliteter. Det er flott at enkelte ser dette.
Christer Hoel O.
Har sans for roen i bildet. Det er få, enkle og gode elementer i bildet. Lysvariasjonen og drenasjemønstret i snøen gir motovet tilstrekkelig med interessepunkter, som jeg synes mangler i bildet: http://www.foto.no/cgi-bin/bilder/vis_bilde.cgi?id=434456 (er vel tatt i omtrent samme område?)
Bra. Mvh Christer
Thomas R.
Takk for kommentar. Det er riktig dette er samme område, kamerastandpunkt er faktisk bare flyttet noen få hundre meter, avstanden i tid var imidlertid noe lenger.
Edmund M.
Et godt landskapsfotografi med utmerket toneskala. Dette fotografiet formidler et helt annet budskap enn bildet det refereres til i første kommentaren. Her er det ikke først og fremst naturkrefter som storm og uvær som skaper dramatikken. Her er det lyset som beveger seg over det bølgete snølandskapet som gjør dette til et interessant fotografi. Selv om fotografiet er enkelt oppbygd, formidler det et mektig landskap på en måte som i alle fall treffer meg. Om ikke værgudene viser seg fra sin mest dramatiske side, er lyset som etter min mening gir dette fotografiet et dramatisk uttrykk. Jeg vil også gi et pluss til den fine stoffligheten i snøen.
Det kunne nok ha vært gjort litt bedre etterarbeid med himmelen. Her blir det en litt for tydelig overgang til mørkere himmel øverst, samt at den øverste skyen blir litt for mørkt. Komposisjonen er grei, med 2/3 snø, og 1/3 himmel, samt en fin, svak diagonal.
Mvh. Edmund
Thomas R.
Takk for det. Enig i kommentaren om himmelen.
Christer B.
Det første som slår meg er det gjennomførte toneomfanget, ønsket meg ved første øyekast mer lyst nede for å få en jevn fordeling fra lyst til mørkt innover i bildet. Men ved litt ettertanke er det mer effektfult med den lyse toppen, jeg tror kanskje jeg ville forsterket dette yttligere, enda mørkere nede og enda lysere på kollen. (men bare kanskje!). Det er en slags helling inn fra venstre nede som skaper en tilnærmet balanse i bildet, noe som virker beroligende på meg. Samtidig er det litt irriterende at det ikke finnes noe interressepunkt i bildet annet enn den litt lyse toppen. Jeg savner liksom at det skjer noe, men nettopp at det ikke gjør det skaper en behagelig ro.
Arne S.
Rene flater og linjer er godsaker. Jeg savner ingen detaljer. Men - jeg synes likevel at bildet som helhet faller delvis igjennom. Diagonalen er for "slapp" og bildet renner ut i venstre kant. Skyen oppe til venstre balanserer noe, men kunne vært noe tydeligere. Jeg ville nok hatt skyen på høyre side til venstre, pluss bittelitt mer kontrast i skyen oppe.
Thomas R.
Takker for veldig gode og konstruktive tilbakemelding Christer og Arne. Jeg er kanskje mest enig med Arne som påpeker at balansen ikke er helt god her, det er nok balansen jeg savner mest i bildet selv også. Jeg tror jeg forstod hvorfor det ikke funker 100% for meg heller nå, så er det bare å prøve igjen og forsøke å få til balansen bedre neste gang!
Tom Dysa S.
Jeg vet ikke helt hvorfor,men for meg funger dette bilde veldig fint..tror mye av det skyldes att det ikke, er så mange forstyrrende ellementer i bilde,

Men for min del,gir det meg en god steming og titte på dette bilde,men jeg tror kansje jeg ville valgt ett annet format,uten att jeg er sikker på att det ville funket..

Men som du sjøl og andre sier her,det er nok en hår fin balanse gang,mellom helheten og ingen ting..tror nok også det kommer mye ann på hvordan betrakteren ser bilde på her..

Mvh Dysa
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu