fossekall
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-05-13 17:36:45
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger331
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_396909} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Avsluttet .
Syntes utsnittet blir noe trangt, mer luft til høyre og over ville vist mer av fuglens rette element som er ganske viktig for denne karen, da også ønskelig med mer dybdeskarphet som fanger miljø bedre og mer av hele fuglen i skarphetsplanet. Ellers godt fanget i lys som fremhever fuglens rette farger der den ellers ofte kan bli i overkant sort hvit nyanser.
Ole Birger S.
Takk for kommentaren. Det er ikke så mye å gå på, fuglen kom i nærmeste lage, og jeg brukte 500mm + 1,4 konverter. Blender 7,1. Ja, jeg skulle også ønske hele fuglen skarp, men det gikk ikke denne gangen. mvh obs
Ole Birger S.
Takk for kommentaren. Det er ikke så mye å gå på, fuglen kom i nærmeste lage, og jeg brukte 500mm + 1,4 konverter. Blender 7,1. Ja, jeg skulle også ønske hele fuglen skarp, men det gikk ikke denne gangen. mvh obs
Ole Birger S.
Beklager all denne "dobbelklikkinga". Det er noe feil på Wacom-musa mi. obs
Ole Arne S.
Liker godt det tette utsnittet her, i og med den gode skarpheten..
Teknisk veldig bra dette Ole Birger..
Stjerten er uskarp og det synes jeg passer meget godt her, skaper fin dybde i bildet..
Dus fin bakgrunn med fine fargetoner..
Liker bildet godt..

mvh Ole Arne
Nils Olaf T.
Flott bilde! Jeg liker "enkeltheten". At det er få elementer i bildet hever det etter mitt syn. Jeg også liker utsnittet bra, men ser at andre løsninger også kunne fungert, f.eks mer luft over og kutte nede rett over uskarpheten i vannet (som er noe forstyrrende). Syns det hever bildet at kallen står vannet med strømmen mot beina. Kjempebra skarphet i fremre del av fuglen, fungerer bra syns jeg.

Dette bildet syns jeg var bra tatt. Med den plasseringen av fuglen og den bakgrunnen, lukter det en tålmodig fotograf lang vei. Bra jobba!

mvh Nils Olaf
Marcus V.
Flott dette! Bra skarphet og et nydelig lys. Bra situasjon og god komposisjon, uttrykk og pent motiv. Teknisk utmerket. Skal jeg pirke på noe så mangler bildet, i mine øyne, noe av prikken over i-en som gjerne skiller disse bildene fra hverandre. Jeg vet at du allerede har slike bilder, og på en annen side blir det feil at du skal bedømmes med hensyn til hva du tidligere har presentert. En noe "spenstigere" eller interessant situasjon eller en aldri så liten detalj som noen larver i nebbet hadde gjort susen.

Uansett - stå på, jeg vet du kan! :-)
Ole Birger S.
Takk for velbegrunnet kritikk av bildene. Marcus: Tja, selv er jeg litt lei disse fossekallbildene der den har larver i nebbet. Dessuten er de bildene enkle å ta, det er bare å stille seg ved redet, og vente til moren kommer med mat til barna.
mvh obs
Christer Eide L.
ser at alle komposisjons kommentarene er tatt så da kan jeg skyte inn at bildet mangler et hvit punkt. bruk photoshop sitt levels verktøy til det. så vil du se hvor stor forskjell det blir :)

Christer.
Ole Birger S.
Takk for den Christer.Noen ganger skjer det noe med bilde fra jeg legger det ut til det blir åpnet i foto.no. Jeg synes v2 ble bedre med mere mettede farger. mvh obs
Ronny A.
En mellomting av de to versjonene tror jeg ville ha blitt bra.
Uansett et nært og detaljrikt bilde av fossekallen som jeg likte godt.
Liker også utsnittet:-)
mvh Ronny
anders s.
god kveld ole
synes at dette ble et skarpt og flott bilde av fossekallen
den grønnfargen på steinen som vannet renner over likte jeg godt
den duse bakgrunnen fremhever fuglen også bra
det hvite partiet på fossekallen burde muligens ha vert hvitere
jeg selv har en tendens til å dempe det hvite litt vel mye pga bruk av shadow/ highlights som for meg virker som en spake som en bør holde seg unna hvis en virkelig kan bildebehandling
mvh anders
Trond S.
heisann

for ett rått bilde av fossekallen. så nært å skarpt. flott blikk på fuglen.

dette kan nesten ikke gjøres bedre. litt små pirk men det hvite ser nesten litt små grått ut. men kan være skjermen jeg sitter på.
Ole Birger S.
Takk for de siste kommentarene også. Anders og Trond: Skjermen din er nok riktigTrond, jeg hadde det litt travelt under bearbeidelsen. Jeg måtte dra skikkelig i spakene for å få fram detaljer i brystet, og jeg har nok dratt litt for mye. Men dette kan rettes på, for detaljene er der. mvh obs
Ketil K.
Et glimrende og tett på fossekallportrett, der vannet også bidrar fint. Litt lav kontrast i V#1, mens i V#2 blir det litt for mye. (Sett på kalibrert skjerm.)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu