Havørn
Utstyr
  • Canon EOS 1D Mark II
  • Canon EF 400mm f/4.0 DO IS USM
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetHandholdt fluktbilde fra båt.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_398073} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Marius E.
Flott bildet. Her synes jeg det meste klaffet. Utsnittet likte jeg godt i forhold til motiv. Skarpheten er upåklagelig da du har håndholdt med 400mm fastobjekt.

L K.
Skarpt ja, men ganske uinteressant. Bildet bør relateres mot flommen av havørnbilder vi har sett de siste årene. I den sammenheng faller bildet helt igjennom.

I henhold til posituren kan fuglen henge i en tynn tråd. Det gjør den selvsagt ikke, men motivet henger i en tynn tråd. Fuglen er midtstilt. Lyset er for skarpt. Det merkes spesielt rundt øyet. Og posituren er lite utfordrende i forhold til det vi forventer oss av et ørnebilde i dag.

Ikke vellykket.
Line Kristin W.
Heh... tester du oss, Erlend? ;-)

For denne avbildningen er jo fullstendig uinteressant som alt annet enn en dokumentasjon av hvordan en seilende havørn ser ut fra bakkenivå.
Bildet mangler "action"/spenning, fuglen mangler individualitet og omgivelsene forteller ingenting annet enn at det var pent vær.
Mao. en historieløs fremvisning av en hvilken som helst havørn på et hvilket som helst sted.

Teknisk er det også noe tilbake å ønske, fjærdrakten mangler detaljer og er - i alle fall på min skjerm - for mørk i skyggepartiene (uheldig, hardt lys). Når også øyet er skyggelagt, fungerer dét som en effektiv stopper for mulig "kontakt" mellom fuglen og betrakter.

Hadde nå enda den teknisk beskrivelse inneholdt to meter høye bølger og minst et par gnagsår... ;-)
anders s.
først og remst så er jeg enig med L om at bildet ikke holder noe spesielt høy teknisk standard med tanke på vanskelige lysforhold og eksponering som skaper mye vel mørke partier
personlig så ser jeg ikke noe problem med midtstillinga
åputte fuglen i det guldne snitt hadde ikke i mine øyne gjort bildet noe mer spennende
pluss for et fuglen er skarp
visuelt for min del så svaner jeg det lille ekstra her
føler ikke at ørna i flukt mot den blå himmelen gir meg noen spesielt spennende opplevelse

men til slutt så har jeg lyst til å spørre hvorfor du L som er så opptatt av at alt skal gå så riktig for seg,og har bestemte meninger om det meste, ikke er mann nok til å vise hele navnet ditt
er ikke det litt småfeigt?
og er det ikke regler for dette,som skal følges
mvh anders
Avsluttet .
Slik ørnen er presentert nå med en slik sentrert stilling i bildeflaten blir det for meg kun et portrett. Men jeg mener bildet har potensiale i seg til å kunne bli mer spenstig og fortellende med noen småforandringer. Ørnens blikk har stor betydning her, blikket rettes til siden og ned som forteller den speider og har overblikk, noe mer luft under og til venstre tror jeg hadde gitt bilde en mer fortellende situasjon. Mulig også med en situasjonsbetinget bildetekst som ville forsterket hele bildet fra portrett til ørnen i sin rette situasjon som for meg ville gitt en helt annen bildeopplevelse en nå av en flott fugl som speider etter sitt bytte.
Stusser litt på himmelen som går en tanke i overvekt mye rødt. (mulige ulike skjermer).
Erlend K.
Takk for kommentarer. Setter veldig pris på at noen ikke liker bildet (og sier det), noe jeg tar som en positiv tilbakemelding!
Erlend K.
Her er objektet satt i relasjon til omgivelsene, se bilde nr. 459094
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu