Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger726
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_398424} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Arne S.
Ja, jeg innrømmer at du er en av mine favorittfotografer innen din sjanger. Du har blikket og gjør sakene enkelt og smakfullt. Jeg faller for dette praktfulle bildet. Toneomfanget og lysspillet i vannet sitter som et skudd. Den mørke, lille diagonalen nede til høyre gjør underverker i vannflaten. Dybden i fjellmassivet bidrar til stemning og tankeflukt. Selv om motivet i seg selv ikke er grenseprengende, holder det vann, for å si det slik.

Sorry, ingen mothaker denne gangen.
Ketil K.
Slutter meg til det Arne skriver. Bølgene i vannet skaper dessuten struktur og gir passende detaljeringsdel i bildet.
Kristin S.
Liker enkelheten og stemningen, kan kjenne duften:)Et bilde uten forgrunn kan fort bli litt flatt og uten dybde, men her synes jeg de ulike blåtonene og kameravinkelen bidrar fint til det. Den mørke flekken nede til høyre gir fin balanse i komposisjon. De svake bølgene er også stemningskapende.
Deilig bilde:)

Mvh Kristin
Kjell Sigurd S.
Mykt og drømmende. Uten den lille brytning i sydøst ville det kanskje blitt litt tamt over tid. Men den er jo der :-) Stillferdig og vakkert.

Mvh
Kjell S
Øyvind A.
Dette er flott. Du forenkler mye, uten at det blir for enkelt. Krusningene på vannet er nok til å gi liv til flaten, og tonene er bare deilige. Det kvadratiske formatet forsterker følelsen av ro.
mvh Ø.
Ivan H.
Hei,

Et stille bilde i stille natur. De dype tonene forsterker det, og de rolige linjene i vannet.
Heller bildet mot høyre? Eller er det bare jeg som ser feil nå så sent på kvelden? (Siden ingen andre har kommentert det)

For meg begynner bildet ovenfor stokken(?) som ligger i vannet og lager en diagonal, en liten motvekt til det rolige.
Tilfører stokken noe? er den for langt nede i bildeflaten? Prøver å tenke høyt bare, for jeg er litt usikker her.

Lyset i skyene tilfører bildet mye, en motvekt til den mørke, rolige (og kanskje litt dystre) stemningen i skogen. Også fint at du har fått med konturene av trær på venstre side. Kanskje jeg også kunne ønske meg det på høyre også. Men når jeg ser det i forhold til stokken i bunn, blir det til en motvekt som er med på å ballansere bildet.

Mange av dine bilder treffer med en gang, dette måtte jeg jobbe mer med. Fint om noen kan si fra hvis jeg tenker feil i min kritikk, slik at jeg kan lære noe.

Mvh
Ivan
Thomas R.
Dette er antydningens kunst og det er veldig bra gjennomført. Ingenting er skarpt, her har man benyttet seg av kamerarystelser i tillegg til lang lukkertid for å få frem en drømmende stemning. Tonene er mørke og avmålte, men det er kanskje blitt litt i lyseste laget helt øverst til høyre i bildet. Dette partiet i skyene bryter med resten av bildeflaten uten at det tilfører noe (annet enn en fin speiling i vannflaten). Det mørke partiet nederst til høyre fungerer fint som interessepunkt, samtidig som det bryter opp en pen vannflate med noe annet. Blikket finner lett en inngangsport til bildet i dette mørke partiet, før man blir ledet inn i bildet uten at man så lett faller ut av bildeflaten. Komposisjonen fungerer veldig godt i mine øyne, men også jeg blir sittende å lure på om det er ørlite grann skjev horisont.
Dag T.
Minner om noen mezzotint-bilder jeg så for en stund siden, duse myke toner i regntunge landskaper, men der ble det litt flatt og kjedelig. Her kommer fotografiets evne til å gjengi detaljer i tillegg, de mye formene i vannet og skyene som skaper mer bevegelse.

Jeg var litt usikker på bølgen i forgrunnen, men jeg tror den må være der for å skape det lille innholdet som gjør at komposisjonen ikke blir flat.

Jeg er forøvrig enig med Arne at du er i en klasse for seg med landskapsbilder.
Geir Helge S.
Jeg skal ikke si så mye, for det meste er sagt, annet enn at jeg umiddelbart falt for bildet. Vanskelig å si noe om hva som er så spesielt med det, men bildet uttryker en stemning, som du har vist på andre bilder før. Synes du er på vei mot et eget uttrykk, og det er det jammen ikke alle som klarer. Skyggen/stokken/bølgen i forgrunnen var jeg også usikker på, men har, etter å sett flere ganger på bildet, kommet til at den er bra for motivet. Det er behov for "noe" der i forgrunnen, mulig at det som er i bildet nå ikke er optimalt, særlig den litt avvikende fargetonen der. Dette ble kanskje veldig pirkete, og lengre enn først tenkt, men jeg liker å se bildene dine, og kommenterer gjerne igjen. Stå på!
Christer Hoel O.
Dette ble bra! Fungerer godt med den store flaten i forgrunnen, som har akkurat passe struktur til å ikke bli kjedelig. Mørke tunge toner gjør seg veldig godt. Det er lett å feile med slike uskarpe halvabstrakte bilder, men det har du ikke gjort her.
Mvh Christer
Håvard S.
Hei Ivar!

Synes du lykkes meget bra her pga:
- Lyset i vannet og himmelen som skaper en dynamikk og samstemthet.
- At alt er gjennomført uskarpt, noe som får hvertfall meg til å klare å se helheten i bildet på en helt annen måte enn om det hadde vært kjempeskarpt over hele linja.
- Fargene og tonene i fargene. Fargene i skumringen er ikke lett å fremstille på god måte. Her knallgode kontraster mellom de blå partiene og den grønne barskogen.
- Komposisjonen og dybden. De store vannflatene i forgrunnen gjør at blikket søker innover i bildet og søker etter festepunkt for øyet. For meg er det umulig (i positiv forstand), da jeg er nødt til å sette meg lengre bak, skru av lyset i rommet og slå på fullskjerm for å få fram det jeg mener er en god opplevelse av bildet.

Hilsen Håvard
anders s.
du har funnet deg din egen bildestil Ivar,og her
kunne jeg med en gang se hvem som var fotografen bak bildet,uten å se etter navnet under
dette er en styrke og egenskap som svært få naturfotografer har,men som jeg personlig mener er en stor egenskap å ha
her har du gjort et relativt vanlig tåkemotiv om til å bli noe ekstra utover en ren avbildning
strukturen i vannet er nevnt som et positiv element,og der er jeg helt enig
å hatt et eller annet element i forgrunnen som et skjær/stein/stokk hadde kanskje gjort bildet litt mer "skoleriktig"
men jeg synes at dette bildet funker bra i all sin enkelhet
mvh anders

Torild H.
Du verden for eit perfekt utsnitt natur, stemning, fargetoner, variasjoner i vannoverflata og himmel så det ikkje vert einsformig, ein får kjensle av lyset som bryt igjennom på høgre side, det lettar biletet og er motvekt, bryt med det tunge skoddelaget til venstre.

Nå er det likevel slik at eg likevel ikkje får den store opplevelsen av dette, kanskje rett og slett bare ikkje -my cup of tea. Det er for pent glatt og sklir gjennom systemet mitt utan å leggja igjen noko til å fordøya, vert med andre ord fort ferdig med det.
Eller som ein skrekkvisjon: tenk å ha på radioen ein heil dag og bare høyra Sissel Kyrkjebø, Celine Dion, Josh Groban....osv.i den duren.

Torild
Ivar B.
Takk for konstruktive tilbakemeldinger alle sammen.

Ivan: Mulig at bildet heller en tanke mot høyre ja.Jeg er godt fornøyd med plasseringen av stokken eller åra som det i virkeligheten er.I mine øyne skaper den en tiltrengt brudd/variasjon i flaten. Den skaper blikkledelse inn i bildet og den bidrar med balanse

Torild: Sissel Kyrkjebø? Jeg som trodde jeg var mer i Dire Straits ånd her:-)
Stig Børre E.
Valiumbilde. Rolig og stille, uten å bli kjedelig.
Stemningsskildring av høyt nivå.

StigB
Torild H.
Artig å høyra kva slags ånd du forbind med biletet ditt! Så altså: Dire straits for deg....
Eg berre veit frå då eg held på med bilete til eit CD-prosjekt, at det er ein ubeskriveleg glede å lukkast med det å visualisera ord og toner, få desse til å henga saman.
Torild
Thorfinn B.

+ Du gjenskaper den roen jeg alltid får når jeg sitter på et svaberg å ser ut over havet. Å gjenskape stemning er et kunstverk i seg selv. Får assosiasjoner til Madrugada. Passe møkrt og dystert

- Litt ubalanse i bildet. Kan skyldes at himmelen oppe til høyre er en del lysere enn i det andre hjørnet, men det må likevel være slik...! Det er med på å skape dybden.

Så enkelt kan det altså gjøres...Beundringsverdig.
Morten V.
Flott abstrakt natur. Liker den blå tonen og det diffuse landskapet. Man kan gå å "jakte" på elementer i bildet som man ikke ser med en gang, og det gjør at man kan se på det lenge uten å gå lei.
Inger-Lise S.
Et nydelig bilde, fyllt av fred. Jeg liker komposisjonen med den store forgrunnen, der bevegelsene i vannet er ulike, men rolig over det hele. Blåtone er vakre. Lyset på himmelen gjør mye for bildet og skaper nyanser i vannet.Det diffuse landskapet gir en stemning i bildet jeg liker godt.
Behagelig å se på dette.

Inger-Lise
Svend Wiig L.
Hei Ivar!

Et usedvanlig og "enkelt" landskapsbilde der det ikke er et eneste punkt å feste blikket til!
Jeg blir søvnig, rolig og blikket svømmer i bildet!
Drømmene tar taket og jeg sover godt!

Dette er positivt og er dypt imponert over din stillferdige fremferd i dette motiv!!

Jeg trenger slike "hvilebilder" som får meg til den andre siden av kaoset! Fargen(-e), bløtheten og stoffligheten....!

Noe i vannet nede til høyre får meg til ikke helt å sovne!!:)

Dyp og filosofisk ble jeg her men du treffer så riktig...hos meg!!

Forbedring!?: Nei!

Mvh Svend

Arvid M.
Hei Ivar!
Veldig bra dette bilde!
Fine blåtona og synes det er bra at du har lagt horisonten så høgt.
Fin struktur i bilde der dei små krusingane på vatnet er med på å gje eit løft, saman med den diffuse robåtåra nede til høgre som laga krusninga på ein annan måte!
(Synes eg skimta litt av fargen på åra ;)
Kan nok ikkje gjerast betre dette.
mvh Arvid
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu