Vann II
Prøver meg på vann i s/hv. Er lenger nede i fossen med mye skygger og andre buskevekster. Føler at jeg har gått litt berserk her, men øve må man jo. :)
Tjaaa, fungerer det?
Bildet inngår i albumet Forsøk - Her prøver jeg ut ideer, både gode og dårlige. :)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-05-19 23:49:23
    Versjon #2
Utstyr
  • D3
  • Nikon AF-S VR-Nikkor 70-200mm 1:2.8G
  • Brennvidde75mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/4s
  • Nei
  • AnnetVario ND SinghRay
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_398514} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Odd A.
Hei Wenche.
Flotte effekter i vann du viser oss om dagen. Liker at du får fram partikkelbanene til vannet så fint. Syntes dette bildet ble fint i svart-hvitt. Mulig fargene er korrekt gjengitt, men jeg syntes fargene har noe høy fargemetning slik at de ser noe unaturlige ut i fargeversjonen.
Mvh
Odd
Atle J. G.
Flott dette Wenche!
Veldig malerisk. Selvom du ikke skriver hva som var lukkertid, blender etc (begynn med det nå!) så tror jeg du har brukt en lukkertid på ca 1/2 sekund. Noe som fremhever vannets bevegelser uten å la dette ødelegge seg selv. Bevegelse uten slør, bra. Likte best fargeversjonen, særlig nederste del. Det er noe med penselstrøkene der som passer fint sammen med fargene, som forøvrig er passe mettet etter min mening.
Det jeg reagerer mest på er at du har pøvd å sharpne bilde. Ikke lite heller. Tror det blir feil i dette tilfelle. Og du har lagt på en struktur i tillegg, eller er det korn fra høy iso? I hvertfall så synes og tror jeg at disse to ting prøver å skape noe som strå imot det første du vil vise, nemlig: smooth motion. Tror bilde hadde klart seg bedre uten det.
Og forresten ville jeg ha vurdert å ta et utsnitt der du kutte bort 40% av toppen (ja, så mye) og så tenke deg det 120cm bred på veggen :)
Mvh AJG
Venche J.
Takk for kjappe tilbakemeldinger Odd og Atle.

Jeg sa jo at jeg hadde gått berserk. Og JA, jeg har skarpet - masse - og lagt på struktur og ..., jeg vet nesten ikke hva. Men jeg har en mykversjon også.

Odd, jeg har nok tatt i litt ekstra når det gjelder fargene her. Som sagt, jeg tror ikke jeg har gjort så mye rart med en bildefil noensinne. :)

Atle, 40% blir i overkant av hva bildefilen tåler - tror jeg. Har allerede croppet rundt 50%. Men det går flere tog. Og, jeg skal myse etter EXIF-data. Jeg har nok mye mer enn et halvt sekund på dette bildet. Vannet hyler avsted ihf.
Wenche.
Venche J.
Lagt inn EXIF nå. Jeg tok feil med hensyn til lukkeren (det var en annen fil med et annet objektiv). Skal se om jeg kan få gjort noe med den mykversjonen i løpet av morgendagen. Mye bilderedigering står på tapetet i morgentimene.
Wenche.
Roy Arne K.
Hei
Her MÅ jeg rose deg.
Grunnen til det er at jeg liker den sort/hvitt-versjonen utrolig godt. Du har fått et veldig bra liv og linjene renner liksom tvers over bildet. Her er det ikke lett å se at det er vann.
Bildene er veldig bra, men jeg ville kuttet vekk den kvisten øverst - synes liksom ikke den hører hjemme her i dette halvabstrakte bildet. Sort/hvitten går nesten over i en blyanttegning.

Ja, dette var veldig bra. Har ikke noe mere å pirke på.

Mvh. rak

Isidoros P.
Hei Wenche
Fantastisk maleri-bilde av et " styke renende vann ".Jeg føler ikke at fargene er overmetett.Jeg ser forsatt skyggene og mange detaljer i vannet og overgangen av det blå til det hvitte er bare så velykket.Hvis jeg skulle ta med et av de to med meg hjemm ville jeg velge s/h men hvis jeg skulle bare låne det for en kortere periode da hadde jeg valgt farger.
Håvard F.
Et bilde som i all sin enkelthet fungerer. Du har fanget stryket på en god måte her. Sort hvit gjorde seg best synes jeg.
mvh
Håvard
Truls Erik N.
Heisann.

Jeg er ikke så veldig glad i SH, men her har du et unntak. Den støyen du har lagt inn gjør det ekstra severdig. Meget severdig for min del.

Mvh,

Truls
Nils Christian S.
Utrolig virkning du har fått fram her !
- vannstryket ser nesten stoffelig ut....som om det skulle være laget av tråder av ett eller annet slag.
Fin veksling mellom lys og skygge - meget velkomponert.
Avsluttet .
Om det fungerer. I bøtter og spann. Et mektig ukontrollert utslipp hvor jeg liker farveversjonen, så klart.
I det forrige sa jeg noe om brune strå, kunne se slik ut ihverfall.
Her er det ikke brune strå, men elvebunnen og lyset som lager et herlig farvespill i det flotte lyset.
Liker den litt røffe overflaten, hvor det hele innbyr til fart og spenning.
En enslig liten kvist har fått lov å pynte bildet i øvre kanten.
Meget delikat og severdig bilde-
mvh arild
Thore L.
Hei Wenche,
Synes dette er et av de beste vann i bevegelse bildene jeg har sett her. Jeg ser selvfølgelig at du har dratt kraftig i spekene, men synes at du har skapt fine maleriske effekter. Liker strukturene og kontrastene veldig godt. Jeg liker begge versjonene, men holder nok en knapp på s/h. Jeg synes kanskje at skillet mellom det blå og det hvite/brune blir litt for kraftig i fargeversjonen.
Thore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu