"i bratt land"
ved fjorden Utskarpen, tatt fra høyt oppe i det bratt lende
Bildet inngår i albumet "Brattland" - bildene viser miljø og landskap langs fjorden Utskarpen. Brattlandsveien går langs fjordens østside.
Utstyr
  • nikon D300
  • 18-300mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_398965} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Geir H.
Hei. Dette synest eg om. Veien som slynger seg langs fjorden, og det eine neset etter det andre skaper ein harmoni bildet som eg synet gjer det veldig bra. Dersom du hadde senka komposisjonen litt slik at det vart litt luft under det "grønne uthuset", hadde det, etter mi meining vort enda bedre.

Geir H.
Hans Christian G.
hei, jeg er virkelig en beundrer av dine bilder, du bruker fotografi på en ny og spennende måte. Dette bilde derimot er et "rett fram" bilde som jeg ikke helt skjønner hvorfor du viser fram her. Jeg har sett denne type bilder veldig mange ganger før. Uansett hvordan du komponerer dette bilde blir dette kjedelig for meg. Du er jo en spennende kunstner så er det noen underliggende faktorer jeg ikke har fått med meg må du ha meg unskyldt.
anne g.
tusen takk til geir og hans christian! begge kommentarer viser kor forskjellig vi tenk om foto. selv om jeg jobber "spennende fotokunst", finner jeg store utfordringer i landskapsbildet også. begge sjangere gir meg mye. ya en titt på min portefolie hans christian så ser du det. mvh anne
Håvard S.
Hei Anne!

Først vil jeg si at du har en spenstig og nytenkende form for bildeskapning/fotografering som jeg godt kan like!

Til bildet:
Som avbildning og dokumentering av stedet er dette ok. Naturen er jo vakker og bildet er på en måte av nasjonalromantisk karakter med bratte fjell, fjord, frodige lier, rødmalte trehus osv.
Det som interesserte meg nesten mest ved dette bildet er skyene som ser ut som en mann som viser musklene sine. En kan jo svirre litt rundt tankene figuren i skyene skaper.
Å gjøre et landskapsbilde til noe spesielt, og ikke en avbildning (selv om det tekniske er på topp) er ikke lett.

Dessverre blir dette for meg en hendelsesløst avbildning tatt omtrent midt på dagen der utsnittet er litt trangt i bunnen (sjøl om du helt sikkert har andre tanker bak).
Hadde det vært mulig å tatt bildet en sen kveld eller tidlig morgen?

Håper ikke det her oppfattes bare som svartmaling, da jeg ofte tar meg sjøl i ta landskapsbilder midt på dagen uten annen baktanke enn å dokumentere.

Hilsen Håvard
anne g.
tusen takk for interessant kommentar! faktisk tar jeg sjelden bilder i sol midt på dagen. drar ofte ut på senkvelden nå når det er midnattsol her nord. har blitt nysgjerrig på om det ikke er mulig å ta ok bilder midt på dagen når sola skinner, altså stikk i strid med hva jeg før har gjort? liker perspektivet her, så må nok tilbake en senkveld. mvh anne
Morten M.
Dette re en flott dokumentasjon på stendet, men også bare det. basse farger og for skarpt i lyset. dealjene i himmelen vaskes sammen og du får ikke vist det som du så når du sto det. Mn ser heller ikke hvor bratt det er her. di kan like gjærne stå på en kolle. om du hadde stått på bakken og fått fjellet stort og bratt som bakrunn hadde det fortalt mere.. =)
Bjarne N.
som en ren stedsskildring er jo dette glimrende, får jo nesten lyst å bare kaste seg gjennom skjermen og flytte inn i dette huset:-) men som FOTOGRAFI blir det alt for tamt og tradisjonelt. håper du ikke er så blendet av følelser for dette stedet at du mister all kritisk sans nå du skal fotografere det:-) men et ok postkortbilde:-)
anne g.
tusen takk for kommentarer bjarne og morten! er enig i at dette er mest dokumentar. har ingen følelser for huset,men fant en ny vinkel som inspirerte der og da. det er nok mer å betrakte som skisse til senere,med mer spennende lys! mvh anne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu