Turister
Istedenfor kun å avbilde pyramidene i morgendisen, ville jeg få fram turister og kroppsholdninger som avspeiler deres mer eller mindre interesse for pyramidene... og kanskje helt andre ting. Har gjort noen justeringer for å forsterke dette.
Blir veldig glad for tilbakemeldinger ift om bildet fungerer
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger540
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_399300} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Tor Inge O.
Bildet fungerer helt supert i mine øyne mest takket vær de to personene som e rpå vei ut av bildet . Uten disse to personene ville bildet blitt atskillig kjedeligere.Ikke enkelt å gjøre slike bilder av turistatraksoner interessante. Bildet gjør seg meget godt i s/h der morgendisen gir det en dus fin tone.
Gunnar John C.
Jeg liker idéen din, og mangfoldet ditt av halvinteresserte (?) menneskeskikkelser. Ved første øyekast liker jeg også de disige pyramidene. Men dette ser for meg ut som adobe-dis, og den lyse haloen rundt person og grupper ødelegger illusjonen. Det er pussig med fotografen som er vendt ut av bildet, men dette er vel også i harmoni med idéen din om sprikende interesse. Men jeg synes underkanten enten skulle klippet fotografen litt over knærne eller gitt ham ørlitt luft under føttene. Midt på skoen synes jeg limer ham til billedkanten?

Vennlig hilsen,
Gunnar
Anita D.
Takk for konstruktive tilbakemeldinger så langt :)
Disen er faktisk virkelig, men den ble noe forsterket da jeg med vilje justerte klarheten i bildet nedover. Personen med apparatet er ikke limt inn:) Lot ham stå på kanten av bildet, men er enig med deg, Gunnar, om at det hadde kanskje hadde vært best om hele venstrefoten var synlig -eller at bena ble kuttet over knærne.
Hvorfor oppstår det egentlig halo rundt personene her?

-anita

Jan-Torstein H.
Dette synes jeg var et flott turistbilde med mennesker strekt over hele bildeflaten. Veldig fint med de disige pyramidene i bakgrunnen.Flotte kontraster og fint lys, spesielt på personene med lyse overdeler.Likte det veldig godt.Mvh Jan-Tostein Hammelow-Berg.
Roy Arne K.
Dette bildet likte jeg veeeldig godt.
Har også veldig sans for den softingen du har lagt på det.
Jeg har vært på det samme stedet omtrent selv og hvet hvor vanskelig det er å få tatt et bilde med så FÅ mennesker på.
Synes du har greid det veldig fint her. Og det første du ser er jo han med fotoapparatet.
Litt synd at han er kuttet litt i bena - derfor hadde dette bildet vunnet seg veldig mye på å lage et panoramabilde av det - kutte enda litt mere nede + en god del av himmelen. Da hadde man kunne konsentrere seg om det som er motivet her: Turistene.

Veeeelig bra det her.

RAK
Ole A. V.
Halo rundt personene er nok på grunn av at solen som går gjennom disen reflekteres fra de hvite klærne (som du har brent littegrann ut) tilbake mot disen, som igjen skaper et lysspill i de nærmeste dråpene og det blir en halo som sikkert også hadde vært synlig med det blotte øyet.

Jeg liker også dette bildet, der et pent landskapsbilde med stemningsfull dis og fine gråtoner tillegges et element av mennesker som gir liv og gjør det hele mer interessant. Litt usikker på mannen til venstre, men det er greit nok å undre seg over hva som kan befinnes seg der som han ønsker å feste på brikken. Uten nevnte person hadde ikke det ikke så klart fremstått at det var en gruppe turister, og det ville vært større rom for tolkning i bildet. Heller bildet forresten litt mot høyre?
Eva Marie P.
wow, Anita, dette må være et av dei beste bildene eg har sett med turister i samenheng med pyramidene.
Morgendisen og s/h er med på å gjøre bildet helt supert. God komposisjon og fin bruk av lys/kontrast.
Kjempebra!!
-epl

Bodil Kristine F.

Likte kontrasten mellom tilskuerne og de disige pyramidene..Uansett om det skyldes Adobe eller ikke...Scenen minner om noe fra en Agatha Christie-film.
Fotografen til venstre og kvinnen med veskene skiller seg ut.Førstnevnte bryter illusjonen om iscenesettelse. Mens sistnevnte synes jeg virker som et spenningspunkt og "bærer" mye av komposisjonen.
Vellykket s/h.

Mvh Bo
Georg B.
Flott komponert bilde, men synd med den foten som blekuttet.. Det er morsomt å dra clarity-spaken helt ut til venstre, for det er det du har gjort, ikke sant? Teatralsk og fascinerende.
Avsluttet .
artig! =D eg får inntrykk av at det er so mykje turistar at sjølve hovudatraksjonen kjem i bakgrunnen!
Anita D.
Tusen takk for interessante synspunkter og positive tilbakemeldinger her. Veldig hyggelig:) Takk også for konkrete forslag til evt forbedringer ved svakheter. Her fikk jeg en forklaring på haloen rundt personene også.

-anita :)
Torgeir J.
God ide, men den overdrevne bruken av minus clarity ødelegger bildet. Hvis du hadde penslet inn en forgrunn/personer med normal skarphet, ville bildet blitt mye bedre. Eventuellt også kuttet vekk personen til venstre.
Anita D.
Takk for innspill, Torgeir.
Justeringen clarity/kontrast er gjort i tråd med intensjonen min ift å framheve turistene og holdningene deres. Kunne godt kuttet vekk personen til venstre, men da ville pyramiden til venstre fulgt med. Bildet ville da blitt mye tammere og uten særlig dybde, synes jeg. Men respekterer dine synspunkter og at du ikke er av samme oppfatning her.

- anita:)
Bjørnar P.
Spennende forgrunn hvor kroppsspråket til de enkelte kan trigge fantasien. Fikk en klipp-og-lim følelse her, men godtar at det var dette du så. En svakhet rent dokumentarisk (som kanskje er uvesentlig i ditt tilfelle) er at pyramidene her oppleves som temmelig puslete, noe som kan skyldes bruk av vidvinkel og relativt stor avstand mellom folkene og pyramidene. Uten en klar referanse er det lett å bli lurt under slike forhold.
Anita D.
Hei, Bjørnar - takk for hyggelig kommentar :)
Som du antok, var dokumentasjon av pyramidene uvesentlig her. Jeg kan berolige deg med at her er ingen klipp-og-lim-teknikk, noe Roy Arne på denne
siden sikkert kan bekrefte - han har også vært på stedet.
Opplevelsen din har nok sammenheng med både justeringer, morgendis og avstand. Vi står dessuten på et platå med god oversikt.

-anita :)

John H.
Hei
Hyggelig bekjentskap.
Velger meg dette bildet av dine mange gode bilder. Det er mange ting som fasinerer meg ved dette bildet. Pyramidene danner en fin kulisse og bildet kunne fort blitt et kjedelig ferieminnebilde. Det som fasinerer ved bildet er at alle personene i bildet har forskjellig fokus. Noen i samtale andre i omfavnelse, noen beundrer pyramidene og noen er på vei ut. Fine kontraster mellom dis, skygge og sterkt sollys. De utbrente partiene blir krydder her.
John
Anita D.
Hei, John...hyggelig å bli kjent med deg også.

Takk for fine kommentarer på bildet. Artig at du ser alle tingene jeg var interessert i å formidle med fotografiet.

- anita :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu