Utstyr
  • Rolleiflex 2,8 C
  • Xenotar
  • Brennvidde80mm
  • Blenderf/8
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger329
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_399734} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Bjørnar P.
Fin posering og ansiktsuttrykk. Mye bildestøy, men om det er tilsiktet sier du ikke noe om. Kan i alle fall lett filtreres bort om ønskelig. Skarphetsinntrykket er ikke det beste, men kanskje originalen var bedre? Antar du har brukt skanner.
Ivan H.
Hei,

Det som jeg har merket meg er at i de fleste barneportrettene dine, er det blikket som treffer sterkest. Det er blikket som er motivet.
Synes dette ble bra, mest pga blikket, men også utførelsen i s/h.
Bjørnar nevner støy, men vil heller si det engelske ordet "grain". Dette er tilsiktet og må være slik. Dette forsterker blikk og stemningen i bildet.
Lurer også på hvorfor "skarphetinntrykket" er det beste. For meg er dette uansett bra. Tenkte ikke på skarphet før jeg leste Bjørnar sin kommentar.

Litt usikker på linjene/skyggene i bakgrunnen. Klarer ikke bli ening med meg selv om de tilfører noe, er nøytral eller irriterer blikket. For hver gang jeg har sett på bildet, irriterer de meg mindre og mindre.

Jeg er også litt nysgjerrig på den Rolleiflex'en, har googlet litt og finner den interessant.

Mvh
Ivan
Bjørnar P.
Ivan: Jeg definerer filmkorn som bildestøy. Både digital bildestøy og analoge korn kan ha sin berettigelse dersom motivet tilsier det, men her ser jeg ikke noen grunn til det. Siden du skriver at det er tilsiktet antar jeg du har diskutert bildet med fotografen utenom denne bildekritikken? Det er jo bare han som kan si om det er tilsiktet eller ikke.
Ivan H.
Jeg har ikke diskutert dette med fotografen, men tok en antagelse siden det er bildestøy på mange fleste portrettene han har lagt ut her. Da tolker jeg det slik at det er tilsiktet.
Jeg skulle selvfølgelig presisert at det var en antagelse fra min side.

Mvh
Ivan
Knut-Inge J.
Takk til begge to, for tilbakemeldingar og engasjement rundt bilde !
Om korna er tilsikta eller ikkje...? Tja - filmen eg bruker her er Kodak Tri-X, 400 ISO. Dette er blitt ein allround-film for meg. Imidlertid er den meir grovkorna enn film med lågare ISO - utan at eg på nokon måte syns at dtte sjenerer på originalane. Av ein eller anna grunn har flatbedscannaren ein tendens til å forsterka korna - utan at heller ikkje dette sjenerer meg vesentleg....
Arne S.
Portrett i kjent Knut-Inge-stil. Og det er et kvalitetsstempel. Det tidløse og direkte blikket gjør at jeg kan se lenge på dette bildet. De avkuttede armene, som normalt er negativt, har du gjort til noe positivt ved å plassere inn lyse, vertikale rør som gjentar formen og linjene i armene.

Figuren på t-skjorten, som kunne ha virket anmasende, setter motivet inn i vår tid, og slik sett er det helt greit.

Bildet er så gjennomført at jeg finner ingen åpenbare minussider.
Avsluttet .
Som nevnt over her så er det blikket som fenger mest med dette bildet.
Det er så direkte og sterkt at jeg føler det ser tvers igjennom meg og nesten ser hva jeg tenker.
Syns ikke motivet på t-skjorten sjenerer da det bare understreker at dette er et hverdagsbilde,og ikke virker oppstilt som enkelte portretter lett gjør.
Stolpene i bakgrunnen var jeg litt usikker på,men blikket drar meg bort fra dem og sjenerer meg dermed ikke.
Liker dette godt.
Tone
Knut-Inge J.
Så mange takk, Arne og Tone - for hyggelege, reflekterte tilbakemeldingar, samt ein inspirerande start på den nye dagen !
Espen A. I.
Meget godt laget.

Tidløst - som nevnt og intenst blikk.

Espen.
Peter M.
Veldig bra håndverk fra begynnelse til slutt Knut-Inge. Flott lys som gir en fin stemning, og delikate toner. Øynene fremstår jo som glitrende klinkekuler. Bittelite pirk fra meg er; litt mer luft over hodet... ellers enig med dem før meg. ps. Jeg er tilbake her igjen ;-) mvh Peter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu