Inspirert av Terje Hellesø
I utgangspunktet startet dette prosjektet etter en samtale med Geir Høydalsvik (en av lederne i BioFoto Sunnmøre). Han hadde vært på et foredrag med Terje Hellesø, og vi hadde en spennede samtale om naturfotografering.

Etter å ha lest artikkelen; http://foto.no/cgi-bin/articles/articleView.cgi?articleId=41778 ble dette bildet skapt.
Bildet inngår i albumet Lundefugler - Lundefuglen (lat. fratercula arctica) fasinerer meg. Det er ikke uten grunn at den blir kalt for sjøpappegøye.
Utstyr
  • Canon EOS 1D Mark II
  • Canon EF 600mm f/4L IS USM
  • Brennvidde600mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • AnnetStativ.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_400515} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Jan Inge K.
Slett ikke sikker på om jeg tør (får lov til) å kommentere her, men jeg prøver nå lell... Både Kritikken og Galleriet er (over)fylt av teknisk gode artsportrett av fugler.. men selv om det er vakkert kan man jo bli lei innimellom.. her bruker du din kreativitet til å ta et bilde som bryter med konvensjonene.. med en stor, uskarp fugl i forgrunnen og en skarp liten tass pent plassert på "rett" plass i bakgrunnen.. Jeg kan ikke hjelpe deg med gode råd, men håper "kritikkpolitiet" kan tilgi at jeg krediterer deg for et kreativt, annerledes, godt fuglebilde...:-)
Bjørnar P.
Den svært uskarpe og store lunden i forgrunne gjør bildet til noe utenom det vanlige. Her har du ikke falt for fristelsen til å lage et ekstremt nærbilde, men formidlet en atmosfære i stedet. I mine øyne et godt valg. Dette ble et bilde man ikke så lett glemmer.
Joachim A.
Dette ble bra! Men du må jo ta ideen som din egen! Alle stjeler ideer fra de dyktige. Prøver også å huske på det Terje sier om at når du står overfor det flotte motivet er tiden inne for å "snu på flisa" og tenke hvordan best å få frem kvaliteter i bildet. Lett å bli "blind" etter at det flotte motivet står foran en.
Liker hvordan den fremre fuglen kan virke litt humoristisk i sin forenklethet. Litt Pingo over den.

Mvh Joachim
Olav T.
Hei,
Dette er et originalt lundebilde.
Synes ikke forrige kommentar treffer særlig godt her. Det å antyde at man ikke skal "stjele" ideer fra de dyktige, er utopisk. Alle kunstnere står på skuldrene til tidligere kunstnere og tradisjoner. Spørsmålet er hvordan man gjør det.
Etter min oppfatning har du brukt din inspirasjon fra Terje Hellesø til å skape et annerledes bilde du trygt kan betegne som eget arbeid.
Du gjør det riktig bra her!
Er litt usikker på fargene. På min skjerm er de litt slappe, med et lite grønskjær.
Keep up the good work!

Mvh.
OlavDigre
Erlend K.
Takk for kritikk.

Jeg valgte å fortelle at jeg hadde blitt inspirert av to personer, og synes det er greit å kreditere disse. Inspirasjon finnes i mange sammenhenger, men det føles godt å kunne kvittere tilbake noen ganger. Indirekte også til foto.no i dette tilfellet.

Bildet har fått ulike kommentarer i andre fora også. Noen ser relasjoner mot generasjoner, mens andre har sett noe åndelig i dette.

Bildet ble også til egen tilfredsstillelse, da jeg lenge har prøvd å gjøre lundebildene annerledes. Lundeura på Runde har fysiske begrensniger, men denne gangen var muligheten der.
Marcus V.
Lett å se at du er inspirert av Terje her ja. Jeg liker komposisjonen og valg av fokus. Plasseringen av begge fuglene er i mine øyne perfekt, likeså med dybdeskarpheten (akkurat passe uskarp fugl i front). Teknisk også veldig bra.

Av forbedringforslag er det lite å tilføye, men kanskje et lite kutt i høyre bildekant samt muligens litt i toppen hadde gjort seg? Verdt å prøve ihvertfall...
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu