Utstyr
  • -
  • -
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/22
  • Lukker1/6s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_401181} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Carsten A.
Bildet er etter min mening vist langt større enn det bildekvaliteten holder til, til det kommer så at mange ikke vil se hele bildet på én gang på sine skjermer.

Horisontlinjen ligger for nær midten her, det gir en svært statisk effekt. Her bør himmelpartiet beskjæres kraftig (ca. halvparten bør bort). Enda bedre hadde det vært om kameraet var tippet noe ned i opptaksøyeblikket slik at man også hadde fått med mer nede (og altså mindre over horisonten).

Jeg går ut fra at hensikten her er å få stenene i skarpe med noe mer sløret vann. Dessverre er ikke stenene skarpe og materialgjengivelsen på dem er heller ikke blitt god. Opptak med f/22 fører med seg diffraksjonsuskarphet, men om dét er hele forklaringen her er uklart. På sandstrender (kanskje med bølger rundt stativben) kan stativet lett komme i (nærmest umerkelig) bevegelse ved at sanden svikter under ett el. flere ben i opptaksøyeblikket, og er det ikke brukt stativ er 1/6s for langt for frihånd.

Midt råd er uansett å unngå den diffraksjonsuskarpheten som følger med f/22, nedblending forbi f/11 fører med seg denne effekten. Med 18mm brennvidde ville man i dette tilfelle også ha nok dybdeskarphet med f/11.

MVH CA
Håkon Engebretsen B.
takk for inholdsrik og god kritikk carsten, nå lærte jeg mye;)
Carsten A.
Når det gjelder diffraksjonsuskarphet les gjerne denne tråden på diskusjonsforumet
"Diffraksjonsuskarphet - hva er det ?":

http://foto.no/cgi-bin/diskusjon/lesTraadHier.cgi?id=4129...amp;kat=35

MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu