I lek og latter
...har jeg fått sønnen min i bøtter og spann...
Forsøker meg på et portrett her nå - kan ikke motstå å dele dette skøyeraktige uttrykket med dere....
Er jo spent på om dette fungerer for andre, enn meg som mor ;)
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger223
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_401729} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Bjørnar P.
En morsom situasjon, men den virker noe arrangert? Ryddig og grei bakgrunn, og tett og godt utsnitt. Bildet oppleves som noe grått.
Prøvde ut justeringer i Photoshop, og kom frem til at bildet tjener på å bli lysere. Dersom du samtidig etterjusterer skarpheten får du et mer distinkt uttrykk. Jeg kom frem til en noe utradisjonell oppskarping for web i dette tilfellet: A: 50 og R: 2, men anbefaler å teste ut andre kombinasjoner også.
Det kan virke som du har en del bevegelsesuskarphet, og det kan naturlig nok ikke oppskarping korrigere. Bedre skarphetsinntrykk kan du dog få likevel dersom det er ønskelig.
Anita D.
Takk for hyggelig kommentar, Bjørnar :)
Eivind hadde mye moro med den bøtta og ville selvfølgelig ha den på hodet også. Det fristet meg til å knipse, og bildet er vel arrangert på den måten at han var seg bevisst min iver med kameraet.

Takk for tips angående evt mer lys og oppskarping. Desverre vet jeg ikke helt hvordan jeg skal etterjustere skarphet, eller bedre skarphetsinntrykket....jeg har foreløpig kun Lightroom prøveversjon. Den kommer vel kanskje til kort ift justeringer du anbefaler..?

-anita :)


Roy Arne K.
Det som er veldig bra her er det herlige blikket. Synes også det var artig med den bøtta.
Jeg merner at bildet er for trangt - er lite heldig å kutte av halve øret.
Du sliter også med skarpheten her - samt at bildet er litt grått.
Du må skarpe opp bildet en del.
Må også lages en del lysere - deet har det mye å tjene på.
Ville vel hatt mere luft på begge sider, men om du skal ha det trangt - som egentlig er ganske bra - så ville jeg kuttet enda mer på venstre side.

Bildet har potensiale. Det er et herlig portrett - med litt jusgeringer.

Mvh. rak
Anita D.
Tusen takk, Roy Arne, for konstruktiv kritikk fra deg også. Veldig hyggelig at du liker portrettet, og at bildet har potensiale:)

Som jeg nevnte under Bjørnars kommentar, så er jeg noe begrenset i forhold til ønsket justering. Men kutte kan jeg. Hvor mye mener du jeg evt bør kutte på venstre side, Roy ?
Bjørnar P.
Lightroom kan det meste, og oppskarping er ikke noe problem. Det er en stund siden jeg prøvde det (bruker Aperture og Photoshop CS3 til daglig) så jeg vet ikke om Lightroom bruker radius og mengde mht oppskarping som tilsvarer USM. Uansett kan du prøve deg frem med ulike verdier til du får noe du liker. Anbefaler dog at du skarper opp ETTER nedskalering til web-format (f. eks 1024x800). Nedskalering vil alltid fjerne noe skarphet, og dette kan du gjenskape fullt ut ved å justere etter nedskaleringa i stedet for før. Dersom originalen din i full størrelse allerede har fått oppskarping bør du likevel etterjustere skarpheten etter nedskalering for å kompensere for skarphetstapet, men da skal det som regel veldig lite til for å få tilbake den opprinnelige skarpheten. Dersom Lightroom blir for komplisert, kan du laste ned en prøveversjon av Photoshop Elements også. Den er mer amatørvennlig enn Lightroom.
Dersom du ikke har noen annen bildebehandler allerede, anbefaler jeg å kjøpe Photoshop Elements. Den koster bare noen hundrelapper, og holder til det meste. I tillegg er det lett å få gode tips på nettet.
Anita D.
Jeg har litt å lære når det gjelder arbeidsflyt, og nedskalering har jeg ikke tenkt på og heller ikke oppskarping etter nedskalering. Takk for tips. Elements har jeg bestemt meg for å skaffe ved siden av LR etterhvert. Da skal jeg hente fram bildet igjen og se hva jeg får til :)
Takk igjen !

- anita :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu