Himmel
Prøver å få til et litt malerisk preg via høy ISO.
Bildet inngår i albumet Utsyn - Jeg lager en serie med bilder tatt fra vår terrasse på Refsnes på Jeløy, "Oslofjordens perle".
Her har vi panoramautsikt ut over fjorden, men en utfordring, innenfor rammen av den relativt snevre aksjonsradius, blir å takle diverse solnedganger, himmelfarger, skyer, vann og gjentakelser - og uten at det blir for platt og kjedelig. Et lett abstrakt tilsnitt blir det vel også innimellom, får jeg da håpe. Har funnet fram min tilnærmet ubrukte 70 - 300 mm som får gjøre nytten her - stativet står på plass ute.
Utstyr
  • Nikon D300
  • Nikon Nikkor AF 70-300mm f/4-5.6D
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • AnnetISO 1000
    Stativ
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_402211} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Inger-Lise S.
Hei Lars! Som abstrakt bilde liker jeg her både form og farger godt.
Du eksperimenterer med støy som virkemiddel...(Du skrev det under forrige bilde i hvertfall..)
Da blir jeg usikker, ikke bare på den tekniske kvaliteten du ofrer, men jeg spør meg hva du tror støyen kan tilføre bildet.Jeg syns det er fint om du kan opplyse om det. Du tar foto for seriøst vet jeg, til at det er en måte å "slippe unna" det tekniske på.

Hilsen Inger-Lise:)
Lars B.
Takk for kritikken, Inger-Lise - hadde du lest hva jeg skrev under "Egen vurdering", ville du fått svaret for dette bildet ;o)
Generelt sett har jeg i det siste ofret "glansbilder" med bevisst å påføre kveldsbilder filtereffekt (støy) via høy ISO (1000- 2000). Dette for å vise at det visuelle godt kan leve ved siden av det tekniske - jeg er mao ofte opptatt av selve bildeuttrykket. En slik effekt synes jeg kan "krydre" bilder - helst abstrakte slik som dette bildet, men også de mer figurative. Utsyn-serien fra terrassen rommer mest bilder fra kveldstid da stemningen er på topp og det maleriske uttrykket kan passe inn.
Mange er her sikkert ganske så uenig siden det tekniske i utgangspunktet skal være mest mulig perfekt - så kan man heller evt. tilføre "krydder" i PS i ettertid.

Men denne serien blir nok lang, så "normale" bilder er også allerede "produsert".

Håper dette ga litt svar på ditt spørsmål.

Hilsen Lars
Inger-Lise S.
Hei Lars!
Takk for godt og utfyllende svar!
Jeg forstår veldig godt hva du mener, nå når du har utdypet det.
Jobber faktisk selv med noen bilder nå, hvor jeg ofrer "glansebildet" til fordel for bl.a en rufsete effekt..,-og det visuelle utttrykket...Får se hvordan det blir...
Blir spennende å følge med på serien din Lars :-)
Stå på!

Hilsen Inger-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu