En, to,...mange?
Disse dyrene har kjønnet formering, indre befruktning. Står de nær nok?
Utstyr
  • Pentax k10d
  • zoom ca 100mm
  • Brennvidde135mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/1000s
  • Nei
  • AnnetStativ. 100 iso
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_402755} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Dirk R.
Hei Knut,

jeg skjønner ingenting på bilde, beklager. Hadde det vært under "abstrakt" hadde jeg med engang tenkt til et bilde fra månens landskap og da hadde det fungert for meg.
Bildet ligger jo under bildekritikken og jeg tror at du tåler kritikk.

Hilsen dirk
Knut Georg F.
Hei Dirk, takk for kommentaren, skjønner at du ikke har vokst opp i fjæra slik som meg :-) Litt ABC: Ruren her (Balanus balanoides) er et krepsdyr (ca 1 cm) som er fastsittende etter larvestadiet. Den setter seg på faste ting i tidevannssonen, som her på en stein - i vannkanten.
Mvh Knut
Isidoros P.
Hehe..det var bra at Dirk skrev at han ikke skjønte mye så er jeg ikke engstelig lenge at det var bare meg..Sånt er det med spesialister..de tror at alle kan i det minste ABC for det de selv kan alt om..:) Nå skjønner jeg litt mer men bare litt..
erika gohde s.
Kjenner igjen ruren, forbinder disse skapningene med kilden til kutt og sår hvis det er mange av dem der man skal komme seg opp etter et bad, skarpe harde kanter... Men mer interessant og vite litt mer teknisk om dem her, takk. Synes kanskje de kunne kommet enda mer frem i bildet. Hva er det som er rundt steinen de henger fast i, mest naturlig er vel hav, men det ser mer ut som en fast masse her?
Mvh Erika
Knut Georg F.
Hei Isidoros og Erika, takk for kommentarene. Ikke det mest kjende av sjødyrene dette (mange forbinder ikke disse med dyreriket), og som Erika sier er de skarpe og gir ubehagelige sår om man skraper seg mot dem.
Omgivelsene er rent hav, men det var reflekser denne kalde solrike dagen som lager den spesielle overflaten. Det var ikke min ide å presentere selve arten, men hele miljøet med tegning av steinen i havet.Det er forresten et fargebilde!
Mvh Knut
Inger-Lise S.
Hei Knut!
Jeg har vokst opp i fjæra og opplevd disse her, skarpe som de er. Likevel visste jeg ingenting om de.Kjente de faktisk ikke igjen heller, før jeg leste hva du skrev.
Jeg så månelandskap, jeg ;)
Har alltid bare tenkt på de som skjell.
Jeg liker komposisjonen du har valgt. Den hjalp meg "ut i verdensrommet".
Fint at du gir opplysninger.

Inger-Lise
Knut Georg F.
Hei Inger-Lise.
Mange takk for beskrivelsen av hva du så. Jeg var på jakt etter fremstille noe mer enn en rur (i så fall hadde jeg gått nærmere).
Mvh Knut
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu