Siri
Scanneren min må skiftes ut. Kvaliteten på bildene mine forværres betydelig etter scanning. Kontrasten blir for hard og detaljer forsvinner. Ett av mine nybegynnerbilder. Modellen ønsket noen bilder av seg selv til eget bruk.
Utstyr
  • Canon1
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMote
  • Lastet opp
  • Visninger130
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_4033} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Carsten A.

Dersom du skal skaffe deg ny scanner, vurder i tilfelle en filmscanner.
MVH CA
Lars-Anders M.

Merkelig bild. Står eller ligger damen. Jeg liker den ikke.
Mette P.

Skal vurdere en filmscanner.
Dama står. Det er vinkling av kamera som gjør det slik! Jeg liker godt å vinkle kamera på skrå.
Lars-Anders M.

Jag men da vil jeg kunne se tydligere att det er slik!
Mette P.

OK, men hvis en ser på kroppen, f eks håret så er en at hun står, men tar poenget ditt! Takk for kommentar! :-)
Torbjørn L.

Teknisk helt greit, men jeg syns hu virka veldig ''oppstilt''... sikkert litt av meninga.. men det blir for meg litt sånn ''nåskaljegståstilleogduskaltabrabildeavmeg'' :-)
Carsten A.

TL: Nei, jeg synes ikke det er teknisk ''helt greit''. Men sv/hv på skjerm er faktisk ganske vanskelig, farge er mye lettere. Her er toneskalaen svært begrenset, det gjør bildet temmelig flatt. Omveien negativ->papir->flatbedscanner->digital fil er problematisk. Mye lettere å komme pent i mål med direkte scanning av negativ i filmscanner.
MVH CA
Mette P.

Takk for kommentarer. CA, direkte scanning av negativ i filmscanner. Hørtes interessant ut. Hvordan virker det? Mener du at du scanner bildet i filmscanneren så kommer bilde frem uten at en trenger å lage det i mørkerom? MVH MP
Carsten A.

MP: Ja, filmen (fargenegativ, sv/hv, dias) må selvsagt fremkalles. En filmscanner ''leser'' den fremkalte filmen ved gjennomfallende lys. En typisk filmscanner ''leser'' (''sampler'') 2400x3600 (eller fler) punkter på filmen. Du får ut en digital fil, tilsvarende som fra en flatbedscanner, men med vesentlig bedre oppløsning. Filmscanneren leser altså direkte fra filmoriginalen, og de nærmest uunngåelige kvalitetstap og andre begrensninger som ''omveien'' negativ->papir->flatbedscanner->digital fil gir blir unngått. Filmscannere er noe dyrere enn flatbedscannere, på den annen side betaler en bare for filmfremkalling (eller gjør det selv med sv/hv), papirstadiet med sine kostnader er altså overflødig. En filmscanner gir deg vesentlig bedre kontroll over resultatet, men krever nok litt mer innsats og øvelse. Men det gjør jo også et mørkerom, og skal en lage noe bra må en som kjent være forberedt på innsats. Er du opptatt av å lage ting med god billedmessig og teknisk kvalitet, så er altså filmscanner det rette.

Digitale filer laget med filmscanner kan redigeres i billed-editeringsprogram, som er tilbehør til de aller fleste filmscannere, og en kan så ta utskrift på fotoskriver.
MVH CA
Mette P.

CA, Takk for meget verdifull informasjon! Dette hadde jeg ingen aning om. Jeg trives veldig godt med jobbing i mørkerom, men det er jo fremragendende å kunne presentere bildene på denne måten! Vil ellers si at jeg har sett litt gjennom dine bilder og du har mange gode bilder!! Takk for tipset!

MP
Birna R.

Bare addere til CAs utmerkete kommentarer at du kan bruke sv/hv film fremkalt i C41 også. Som Kodak Tmax (CN) og Ilford XP2. Da slipper du også selv fremkallingen av film, bare å få den fremkalt på vilken som helst timeslab (best selvsagt på profflab). Kjør filmen i filmskanner etterpå og du har et komplett digitalt sv/hv ''mørkerom''. Tenk deg å jobbe i et ''mørkerom'' hvor du kan sitte med kaffekoppen i ene hånda, i normalt lys, og jobbe med bildet digitalt til aller minste detalj. Har kjørt endel oppdragsfotografering på den måten og resultatet har blitt strålende, faktisk langt bedre enn det jeg noensinne fikk til i et tradisjonelt mørkerom. Puristene kan rynke på nesa så mye de vil for meg, men jeg ville aldri forsøke et ordinært mørkerom igjen.
Mette P.

Interessant. Det er jo som du sier mye mer praktisk. Dette må jeg prøve, men jeg tror ikke jeg vil pakke ned mørkerommet. Som sagt liker jeg å jobbe i mørkerom, men det er jo veldig praktisk å ha et valg. Det er jo litt forarbeid og ryddearbeid hver gang du skal lage papirkopier. Takk for informasjonen.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu