"lofoten"
Lillemolla tatt fra Skrova
Utstyr
  • nikon D300
  • 200mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_403832} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Carsten A.
Tiltalende landskapsbilde med gode proporsjoner mellom forgrunn og resten av bildet (slik man får med normalobjektiv eller lengre brennvidder).

Likevel syns jeg nok bildet har to negative trekk:

- Sandstrandområdet i forgrunnen dominerer for mye, ikke i utstrekning men når det gjelder farge og nivå, en betydelig grad av neddemping (redusert fargemetning og lavere nivå) hadde bildet etter min mening opplagt vunnet på. Det samme gjelder for sandstrandpartiet til høyre i bildet.

- Landskapspartiene bakover i bildet er bra plassert, men de blir for mye svarte hull, her ville mer detaljer i disse områdene ha stor betydning for vurderingen av bildet. Og bildefilen her har jo disse detaljene. Jeg tok bildet inn i PS og ser at ikke minst det dominerende fjellpartiet i bakgrunnen har mye av akkurat det jeg etterlyser.

Ser gjerne en korrigert versjon!

MVH CA
anne g.
tusen takk carsten for konstruktiv tilbakemelding! kan være enig i at enkelte partier ble noe mørke. har lysnet holmene,men kanskje ikke nok? fjellet har jeg også lysnet noe,men ville ikke gjøre det for grått! mener du lysne eller mer kontrast? lysne tenker jeg...skal se om jeg får laget en lysere versjon. takk igjen...mvh anne
Avsluttet .
Hei!

Jeg synes ikke det gjorde så mye at "fjellet" var så mørkt, det gjør at det blir litt mer mystisk!

Kjempe fint bilde!
Aina s.
Liker kompen, men synes bildet blir for mørkt. Enig m Carsten ang detaljer. Samtidig synes jeg fargene blir for uvirkelige. Spesielt det lilla i himmelen og vannet. Det setter jo sitt eget preg på bildet og gjør det annerledes. Usikker på om bildet ville fanget oppmerksomheten min dersom det var mer "normalt" justert.

Mvh Aina
Hans Christian G.
igjen et veldig fint bilde fra deg og veldig fint sett. Jeg tror at noe av kritikken du får her er at mange er vant til å se natur og landskapsbilder som mest mulig "naturtro", dvs ikke for mange skygger og mest mulig naturlige farger. For min egen og mange andres del liker vi å se landskapsbilder som er annerledes, som er inspirert av følelser, fantasier og andre ting. her synes jeg naturen er brukt som en metafor for indre følelser og tanker. Og det er jo mange som bruker naturen på denne måten, i kontakt med naturen lar man tankene og fantasien vandre, man får inspirasjon til å utdype andre sider av seg selv.
Men det viktige er hva du selv prøver å få fram med bildet, hva du selv vil formidle!!!?
anne g.
tusen takk for mange interessante kommentarer! det virker på meg som om jeg har "gjort" så mye med bildet? vel, det har jeg ikke, ikke mer enn det vanlig, kontrast, litt ekstra kulør, skarping og litt burn tool på stranda. dette er en kveldsscene fra lofoten hvor naturen er dramatisk og lyset spesiellt. kanskje vanskelig å skjønne når man ikke har vært der selv...men interessant å høre kritikken.må kanskje dempe kuløren noe da-for å passe inn? mvh anne
Hans Christian G.
Det er ikke nødvendigvis hva du har gjort som er viktig men hva du ikke har gjort. Når du tok dette bildet hadde du visse valgmuligheter, du kan vente med å ta bildet til lyset er annerledes og f.eks. fjellet i bakgrunnen er lyst opp, du kan ta bilde om morgenen, kvelden, overskyet vær, solskinnsvær, i tillegg til komposisjonsmuligheter. i tillegg til dette har du muligheter til å manipulere bildet i etterarbeidet/Photoshop. Det er alle disse valgene du har gjort/ikke har gjort som er interessante, om det ser sånn ut i lofoten i virkeligheten eller ikke er etter min mening helt uinteressant. Etter min mening kan fotografi ikke erindre virkeligheten uansett, kun deler av virkeligheten. Grunnen er at vi vil alltid erindre virkeligheten forskjellig fra opplevelsen av et bildet, et bilde er kun todimensonalt mens virkeligheten opplever vi gjennom sanser og følelser.
Beklager, ble litt revet med her, har antagelig beveget meg litt utenfor tema hehe....
Håvard F.
Synes det er vanskelig å gi kritikk på et så flott presantert bilde av lofoten. Her er det både mørke (høststormer) og lys (varme sommerkvelder/netter)
i bildet på en måte. Lyset er veldig flott her synes jeg.
Men... tror kanskje bildet kunne blitt bedre ved et lite kutt i bunn.
Bra bilde.
mvh
Håvard
Hugo Charles H.
Hei Anne! Kjøpte boka di i dag. Imponerende flott!
Lykke til videre.
Hugo
anne g.
hei Hugo! så hyggelig at du likte boka!! håper det gjelder både bilder og tekster? hilsen anne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu