Bildet inngår i albumet Landskap -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetAgfa Scala, fotografert med Micro Nikkor
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger437
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_403877} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Avsluttet .
Mja, du regner vel med det. Du gir oss litt hodebry her med kapping av topp på treet, som jo igrunnen er noe av hovedmotivet i bildet.
Først vil jeg si, meget bra etterarbeid, toner, lys og miljø tildels.
Og, den lille greinen i venstresiden kjemper om oppmerksomhet, og den får det til en viss grad.
Flott område, ser antydninger til en båt i sivet, veien som smyger seg over bildeflaten.

Men. Jeg ville ikke laget det slik. Her ville jeg gått for et kvadratisk utsnitt. Og, om jeg selv også liker å være sær iblant, klarer jeg ikke å forstå tretoppkuttingen.
Kvadratisk format, med minst mulig av høyresiden med, hele treet i bildeflaten.
Liker som sagt struktur og farvevalg, men er ikke helt komfortabel med ditt valg av utsnitt her.

mvh arild
Avsluttet .
Her er det blitt veldig mye ut fra et enkelt miljø. Det er først og fremst gjort gjennom komposisjonen med veg, tre og kvist i den rekkefølgen slik jeg leser bildet. Kvisten er helt avgjørende. Den bidrar sterkt til balanse og mye av spenningen i innholdet. Det samme gjør treet, som er et ankerpunkt i det hele, stor, solid, mørk og mystisk. Nettopp det at toppen er kuttet forsterker interessen for innholdet. Tonen i bildet er også spesiell, minner litt om en gammelt lysbleket sort/hvitt kopi fra hine hårde dager, skal ikke gi meg inn på å gjette hvordan du har laget det, ekte er det ikke siden det er et digitalkamera som er kilden ser jeg, men resultatet er blitt bra og ikke minst troverdig. Et spennende fotografi!
Kristin S.
Hei Roger!

Jeg blir heller ikke helt klok på komposisjonen du har valgt.Veien lager en fin linje innover i bilde som skaper dybde. Fra busken til venstre dannes det en fin diagonal linje til de bakerste trerne. Blikket draes først til det store treet, men deretter flakker blikket fram og tilbake,og plasseringen av de ulike elementene konkurerrer om oppmerksomheten. Slik opplever jeg det.

At du har kuttet endel av treet synes jeg er bare positivt, det er fordi jeg få en følelse av å stå nær det og skaper mer spenning. Det blir ikke så rett på. Tåler faktisk ennå mer kutt i mine øyne:)

Bilde har en fin stemning og jeg ser muligheter for flere utsnitt i dette bilde. Tonene er litt sære å ikke helt min smak, men det er uvesentlig:)

Mvh Kristin
Roger H.
Hei Arild
Takk for konstruktiv kritikk og forslag. Jeg har prøvd ut flere varianter ang. formatet her og kom frem til det jeg la ut. Mulighetene er mange så jeg får se hva jeg gjør siden.

Hei Kjell
Takk for tilbakemelding og det du så i bildet. Det er et digitalkamera som er kilden sier du, jeg kan forklare litt nærmere. Bildet er tatt med Agfa Scala som er en S/H diasfilm. I stedenfor å bruke scanner er diasen fotografert på lysbordet med microobjektiv. Foretrekker det fremfor scanner.

Hei Kristin
Komposisjonen er vel ikke helt etter boka.
Setter pris på dine meninger her.
Som jeg sier ovenfor så valgte jeg dette formatet.
Det er det opprinnelige rett fra kameraet.


Tusen takk for innspill alle tre.

vh Roger
Thorbjørn R.
Litt ubestemmelig stemning i dette bildet, uten at jeg mener at det er negativt. Elementene utfyller hverandre fint. Jeg synes særlig planten helt til venstre er viktig. Bildet tåler et beskjedent kutt i toppen.

Mvh Thorbjørn
Håvard F.
Støtter opp om Thorbjørns forslag om kutt. Høres fornuftig ut.
Når det er sakt så liker jeg stemningen og korning i bildet. Bra sådan.
mvh
Håvard
Aina s.
Synes bildet har en drømmeaktig stemning, som et bilde fra noe man såvidt husker. Korningen og det slitte (utvaskede) preget bidrar til dette. Uten kvisten til venstre ville det blitt kjedelig. Liker dette godt slik det er. Mulig det tåler et kutt. (Jeg synes det blir vanskeligere å bedømme kutt f.eks når bildet er lagt inn så stort, også selv om jeg velger fullskjerm.)

Mvh Aina
Roger H.
Hei Thorbjørn
Takk for kommentaren. Ser at du også vil kutte toppen.

Hei Håvard
Du vil også kutte litt. Setter pris på meningen din.

Hei Aina
Du vil også muligens kutte litt ser jeg.
Det kommer vel av at treet fader litt ut mot toppen.
Bra det er så mange som mener det, tar det til etterretning.

Takk til dere for konstruktive synspunkter.

vh Roger
Trond M.
Hei
Et kutt her eller der er ikke det som hefter meg ved bildet. Det er selve stemningen som berører meg. Og den er ikke god (det er definitivt ikke noen tivolipark en beveger seg inn i her). Motivet, lyset og ikke minst det gode etterarbeidet forteller meg at her er noe litt skummelt, noe uforutsigbart, noe en kanskje bør passe seg for - hva befinner seg rundt neste sving?
Et bilde som ville komme veldig til sin rett i stort format på veggen. Veldig bra og engasjerende bilde.
Mvh Trond
Roger H.
Hei Trond
Takk for at du så bildet og for historien du så i det. Setter pris på det.

vh Roger
Marius N.
Hei Roger, det meste er sagt her så det blir en kort kommentar.
Enig med Trond, liker bildet som det. Nydelig stemning, liker spesielt veien som svinger seg innover i bildet.
mvh Marius
Roger H.
Takk Marius, fint at du likte det.

vh Roger
Torild H.
Atmosfærisk...

Svart/kvitt med fargetone, kan eg få kalla det det?

Eit klasssisk fotomotiv; vei-tre-dybde men komponert på ditt vis og i poetiske vendingar, i breddeformat, og ikkje høgde- eller kvadratformat som vel er meir etter oppskrifta i forhold til dette motivet. Her er det ugraset eller ungtreet til høgre som gjer dybde i biletet i staden for bare veien. Det liker eg godt! Og venligst ikkje kutt nokon stad, ville i så fall kalla det amputasjon for min del, fordi komposisjon er fortreffelig samt å fikle med filmramma ville øydelegga altfor mykje av stemningen og heilskapen.

Torild



Roger H.
Hei Torild
Takk for at du så dette bildet. Takk for fin kommentar. Jeg kan berolige deg med å si at bildet blir aldri kuttet noen steder, det er jeg helt sikker på. Fint du nevner vegetasjonen på høyre side.
Takk igjen

vh Roger

Marcus B.
Väldigt fint detta Roger och jag gillar den ganska hårda editeringen.

Mvh
/Marcus
Roger H.
Takk skal du ha Marcus
Setter pris på kommentaren.

vh Roger
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu