Konfirmanten
Jeg tok utfordringen med å portretere noen konfirmanter. Dette bildet valgte en av konfirmantene til takkekortet. Jeg la vekt på å få frem personlighet, interesse, symbolikk og samtid da jeg tok oppdragene. Valget av bilde overlot jeg som nevnt til konfirmanten.
Under tvil har jeg lagt ut bildet på kritikken. Men er spent på reaksjoner på ide og utførelse.
Utstyr
  • nikon D 300
  • sigma 50 mm makro
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/4.8
  • Lukker1/800s
  • Nei
  • AnnetIso 500.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger261
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_404723} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Anita D.
I motsetning til 'ordinære' takkekort, synes jeg det er genialt å portrettere konfirmanter på denne måten, som avspeiler personlighet og interesse.

Guttens positur danner en fin diagonal den ene veien, og gitaren den andre andre veien.
Bakgrunnen skaper et miljø som harmonerer med et ungt og røft miljø. Fine toner i sorthvitt også.

Liker det oppglødde og samarbeidsvillige uttrykket i guttens ansikt.
Artig med kontrasten mellom findressen mot miljøet ellers.

Høyrefoten tangerer bildekanten, men jeg synes at det kler motivet - litt uvørent og lurvete...en ungdom som kommer akkurat i siste liten til skoletimen... ;)

Det eneste jeg har å utsette på bildet, er at det skulle vært mer luft over hodet. Nå ser det ut som han dukker seg en smule nettopp pga plassmangel der.

- mvh anita :)
Arne S.
Pluss for original vinkling. Han skynder seg virkelig denne konfirmanten. Mot en verden som betyr noe for ham. Musikken. Men det ser ut som han har litt overbalanse. Det gjelder å skynde seg langsomt ;-)

Bakgrunnen speiler ungdomskulturen, og fungerer godt som kulisse. Men jeg ville nok duset den ned, for eksempel med mindre dybdeskarphet og/eller lenger avstand. Man skal ikke glemme hvem som er hovedmotivet. Personlig ville jeg knept opp jakka og hatt litt mer luft, når han først er på farten, men det betyr ikke all verden. Kjekk kar! ;-)
Inger-Lise S.
Annerledes og fint konfirmasjonsbilde.
Jeg syns Arne sier det godt her.

Jeg liker komposisjon og positur her. Passende bakgrunn.

Inger-Lise
John H.
Hei folkens
Takk for gode og utdypende kommentarer. Det er muligens litt lite luft over hodet, men der hadde jeg ikke mer å gå på i forhold til bakgrunnen. Jeg skjønner poenget med en nedtonet, mer defus og uskarp bakgrunn. Men hadde ikke mer å gå på med blendervalg. Jeg kunne selvsagt panorert med kortere lukkertid eller brukt mer avstand mellom muren og gutten. Det siste var ikke mulig pga høyden på muren og ståstedet under eksponeringen. Men, man lærer av sine "Feil" og av gode kommentarer. Tusen takk.
John
Jon-Petter T.
Synes dette var et bra og levende bilde av konfirmanten.
Bra at hode og bein fyller ut formatet oppe og til venstre, samtidig som du har rom forover. Liker også skråstillingen i kroppen. Bildet har fin "Beatles-feeling", er positivt ladet og godt komponert.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu