Når svolten tek overhand, må andre instinkt vika....
Det har kome ein god del snø på Stord i set siste. Dette saman med kaldt vêr, gjer at småfuglane vert svært svoltne. Dette er ein årsfink som er mykje minder enn dei andre i flokken. Den einaste tida han fekk eta i fred var då eg plasserte meg like ved maten. Denne fuglen har ikkje brukt tid på å venja seg til meg. Likevel godtok han at eg vifta med ei makrolinse få cm frå der han sat og pikka i seg frø og feitt. Ved så nær fotografering og med ein så rastlaus modell, måtte eg setja mi lit til Foto-guden når det gjeld å treffa den skarpe sona der ho høver best. I og med at fuglen ikkje var redd, fekk eg ta bilder til den verste svolten var borte.


.... Eg har laga til ei eksperimentell visning av ein del bilder eg har teke. Serveren står på datarommet på arbeid og arbeidar under ein UNIX-dialekt FreeBSD. http://www.knt-stord.no/blanding/

Vi har ei fastlinje ut på i underkant av 1 Mbit/s ut. Det hadde vore greit å få ei tilbakemeding om opplevd fart og kva type internettkopling du har.

Arvid

PS.

Serveren var omtalt på Din Side Data http://www.dinside.no/php/art.php?id=30583&=katnav
Bildet inngår i albumet Flygande objekt. -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger213
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_40508} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Øystein G.

Dette var jammen meg litt av en makro! Dog vet jeg ikke helt om jeg liker refleksen i modellens øye. Litt kjedelig lys, men ikke så verst ;-)

Øystein G
Jonas L.

Dette er en voksen grønnsisik-hann, en fugl det kan være ganske artig å jobbe med da den besøker foringsplassen. Jeg brukte selv en dag sist vår på denne arten, med brennvidder fra 28 til 600mm. Se bl.a. bilde nr. 37370.
Et brukbart makro-opptak dette. Litt mer dybdeskarphet hadde nok vært ønskelig.
mvh JL
Arild S.

Fin historie, Arvid.. det viktigste er å overleve.

Syns dette nesten blir for nært med såpass liten dybdeskarphet fordi totalintrykket blir litt 'ullent'. Kunne vært en tanke lysere.

Arild
Nils B.

Historie med sjel. Kunne tenkt meg litt mer skarphet. Men opplevelsen du hadde minsunner jeg deg.
mvh Nils
Tom A. T.

Imponerende nært. Enig i at det er litt mørkt, men severdig er det uansett.
mvh Tom T
Ann F.

Enig med det Arild S. sier om dybdeskarphet og ullenhet. Må uansett ha vært fint å kunne hjelpe en liten pippip til å få spise i fred.

Ang. den serveren du henviser til: farten var OK hos meg , den PC jeg sitter på nå er ikke sjokkerende rask, og den har Windows NT og IE 5.01. Jeg tittet raskt gjennom de 5-6 meisebildene som ligger på første billedside. Alle virket mørke og med hard kontrast.
Mvh Ann
Arvid B.

Takk for hjelpa.

Dei tilbakemeldingane eg har fått på den raskt samansette bildepresentasjonen, er at det fungerte reint teknisk.
I og med at eg tok tilfeldige bilder frå harddisken min, er det ikkje til å venta anna enn at bilda er karakterisert som blanda drops.
Eg vil difor laga ei side der eg presenterar ein del bilder
eg er nøgd med.

Arvid
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu