Steinfossen
Birgitte og Dag
Vennesla 20.06.09
Bildet inngår i albumet Wedding -
Utstyr
  • Canon EOS 5D mk II
  • Canon EF 70-200mm f/2.8L IS USM
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/11
  • Lukker0,6s
  • Nei
  • Annetiso 50. Har brukt CPL filter.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_406482} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
stian d.
Hei

Har vel ikke noen konstruktiv kritikk å komme med som kreves i f/64,
MEN synes bildet var meget pent og lukkertiden med fossen sitter 100%.
Mener forøvrig etter å ha sett bildene dine at du må ha en utømmelig fantasi når det kommer til valg av spenstige locations til brudebildene dine. Bra BRA.

Stian
anders s.
god kveld Atle
synes at dette ble et spennende og pent brudemiljøbilde
bra skarphet på paret med tanke på lukkertiden,og sløringa ble bra og drar paraleller til sløret på brura
personlig så synes jeg at minuset med bildet er at det ble for mye miljø,og jeg føler at det ble litt vel mye miljø/tomrom opp til høyre i bildet,men nå vet jeg ikke akkurat ønskene til paret heller uten at det egentlig skal være noe formidlene med tanke på kritikken i f64:-)
jeg personlig ville hatt med mer av fossen,og mindre av du andre omgivelsene for å skape en renere helhet,men det er nå bare et ønske,og har ingenting med dette bildet å gjøre
mvh anders
Ivan H.
Hei Atle,

Tror brudeparet vil like dette bildet, fin natur og romantisk med paraplyen.
En ting jeg lurer på og også lurer på om du har gjort et bevisst valg eller ikke. Linjene bak modellene her, hvordan skal de bryte og ikke bryte med modellen? Her sjules den ene bak paraplyen og den andre lenger ned. Har hørt at man ikke skal ha en lunje bak hodet, den ser jeg, men hva har du tenkt her? Hvilke valg har du gjort?
Eller blir jeg ikke fortrolig med komposisjonen, samt kameravinkel. Tror jeg ville gått litt tettere og vinklet noe mer oppover. Men dette blir å foreslå et nytt bilde. Ut ifra det jeg ser synes jeg det blir litt mye foss, men kan også gå med på Anders sin tanke om å vise mer av naturen. Men da blir det igjen vanskelig å få med ansiktsuttrykk.

Uansett, det tekniske er på plass som alltid. Tenker da mest på eksponering og gjengivelse av detaljer.

ja, en ting til, hvorfor har du med litt av en annen foss overst til venstre?

Mvh
Ivan
Steinar B.
Dette var et flott bilde! Å ta bilder ute i naturen blir dessverre at det må gjøres noen kompromisser, etter de fysike muligheter naturen gir. Her antar jeg at du har hatt store vanskeligheter med å finne den ideele plasseringen av brudeparet og deg i steinura, til å variere komposisjonen. Antar at det er grunnen til til påpekningene som Ivan hadde.

Alt i alt synes jeg du har fått en veldig bra resultat, selv om du ved valg av lokasjon gjorde det vanskelig for deg sjøl.
Atle J. G.
Når jeg foreslo dette motivet for paret ved forhåndsbefaringen og vi tok noen prøvebilder, ble paret helt tent på ideen og kunne tenke seg det stort veggen. Dermed ble som hovedmotiv valgt å vise mye av naturen, med litt brudepar som krydder. Det regnte og steinene var våte og glatte. Det tok nesten 10 minutter å krabbe hit med kamera og stativ, for å ikke tenke på hvor vansklig det må ha vært for bruden! Hun har på seg sneakers da :) Fossen dundret i bakgrunnen mens knott prøvde å spise oss opp.
Jeg står på andre siden av en liten del av elva. Kunne altså ikke stå litt nærmere, da måtte jeg ha stått prett foran dem på den steien som vises på bildet. Har tatt noen flere bilder der jeg har zommet litt inn, men de ble litt for mye brudepar til å henge på veggen i 80x120. Jeg skulle gjerne ha hatt paraplyen litt mer vridd, slik at den danner en cirkel rundt hodene, men det tenkte jeg ikke på der og da. Ellers er plasseringen av paret gjort med vilje. De står på andre siden av midten til fossets tyngdepunkt, om du skjønner. Og viktig at det ikke var for lyst bak dem synes jeg. Den lille fossen oppe til venstre var der bare, og har vurdert om jeg skal ta den bort. På en måte skaper den litt balanse ift det andre som skjer på høyere side, men tror den forstyrrer mer enn den tilføyer, så den blir nok clonet/croppet bort ja.
Takk for kommentarer og konstruktiv kritikk og forslag. Setter pris på det.
Mvh AJG
Venche J.
Vakkert - jeg kan se det for meg på veggen. Enig med din vurdering om paraply og sirkel. Da vet du det til et annet shot. :)
Veldig flott fra deg Atle.
Du har en Steinfoss du også. :)
Wenche.
H. Christopher H.
Jeg har ikke så mye å legge til, annet enn at jeg også synes dette ble bra. Er ikke så begeistret for overdrevet bruk av "tåkevann", men her er jeg enig med Anders i at det står bra til sløret på bruden.

Skal jeg driste meg til å foreslå noen endringer så må det være at du som alternativ til å å klone vekk den lille fossen øverst til venstre, beskjærer bildet på v side like innenfor den lille fossen og på h side inntil den store steinen bak parret.

Christopher
Bjørnar P.
Bildet ga begrepet "brudeslør" en ny mening for meg. Fossen danner en form som minner mye om et brudeslør, og vannet er jo bokstavelig talt sløret gjennom valg av lukkertid. Mange muligheter for tolkning av symboler her. Kanskje kunne du spilt enda mer på dette i arrangeringen av sløret og brudens positur?
Den lille fossen oppe ville jeg unngått. Det gjør du enklest ved å foreta en liten beskjæring oppe. Dette forringer ikke fortellinga eller estetikken i mine øyne, men gir et ryddigerer bilde.
Generelt god teknikk.
Atle J. G.
Takk til dere siste også. Enig at jeg må gjøre noe med den lille fossen oppe til venstre. Clone eller kutte, vet ikke enda.
Mvh AJG
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu