Morgenstell
Fiskeørn som tar morgenstellet.

(Har redigert dette bildet på en jobb-pc med særdeles ukalibrert skjerm, så jeg er noe usikker på resultatet farge og lysmessig)
Utstyr
  • Nikon D700
  • 200-400
  • Brennvidde360|mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_407822} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Avsluttet .

Artig å få fanget denne idet den pusser fjærene. Måtte se litt før jeg fant ut hva hvem hvor.
Lyset er ikke gunstig for deg her, med sidelys fra venstre.
Rent teknisk ser det veldig bra ut. Det blir jo litt mørkt i den mørke fjærdrakta som ikke er belyst, men det er det jammen ikke så mye å gjøre noe med.
Tross noe vanslkelig arbeidforhold for deg, var det artig å se hvordan den drar fjær etter fjær igjennom nebbet. Fjær, det viktigste de har, må stelles godt med.
Som sagt, litt vanskelig å tolke sånn ved første øyekast, især også fordi mye av hode blir dekket av fjæren som blir stelt.
Kvalitet som forventet fra deg.
mvh arild
Tor Eirik P.

Hei Arild!

Takk for flott kommentar! :)
Nei...hardt lys og fiskeørn er ikke den beste kombinasjonen! Ikke lette å eksponere disse fuglene.
Hadde håpet på litt overskyet vær når jeg var der oppe, men det kom ikke ei eneste sky, så det ble mye hardt lys!
Uansett var det svært kjekt å endelig lykkes å komme innpå disse flotte fuglene. Disse bildene har jeg forberedt meg på siden i fjor sommer, så det var med stor spenning jeg ventet på at/om de skulle komme tilbake i sommer også. Heldigvis så dukket de opp i vår på samme sted som i fjor sommer :)

Desverre fikk jeg svært triste nyheter derfra nettopp; det var funnet ei død fiskeørn i et garn like ved reiret, så det spørs nok om kyllingene i reiret klarer seg. :(

TE
Bjørn Aksel B.

Hei Tor Erik. Situasjonen gjør mye av bildet her. Harmonisk og avslappende å se på der fiskeørna steller seg. Ekstra flott detalj med fjøra gjennom nebbet. Teknisk flott. Sol og vær får vi ikke gjort all verden med. Fin bakgrunn. Hadde du tatt med litt mer i underkant hadde hele edderkoppnettet kommet frem.
Likte bildet ditt.
mvh
Bjørn A
Jan Inge K.

Som før nevnt ser det ut som du har hatt vanskelige lysforhold. Dette har du taklet meget bra! Fine detaljer i de mørke partiene samtidig som det lille som er i sollyset ikke er overeksponert. Artig situasjon er det også. Meget bra!
Odd E. k.

Et meget flott bilde av fiskeørna som foretar fjærstellet. Upåklagelig skarpt der lyset kommer fint inn og fanger stemningen på en utmerket måte. Mulig litt mørkt i de mørkeste skyggepartiene men det er bare pirk. Fjærdrakten kommer tydelig frem med sine detaljer. Flott grein den sitter på samt fint at du også fikk med noe av spindelvevet, noe som er med på å skape stemning og villmark.Nydelig bakgrunn som fremmer fuglen på en utmerket måte. Topp teknisk!!

Mvh

Odd E.
Avsluttet .

Hei igjen
Pleier mye av tiden se på bildene igjen etter at jeg har kommentert.
Det som plager meg litt her, er som før, at man ikke får øyekontakt med det samme man ser på bildet.

Så, da er spørsmålet, eller et forslag: Hva med å gjøre øyet bittelitt mer synlig, ved å lysne det ørlite, gi litt mer kontrast/farve akkurat i øyet?

Yes, bare et forslag, ha en fin søndag.
mvh arild
Avsluttet .

Flott å få se et ørnebilde hvor ørna er opptatt av noe annet enn å fange mat eller å spise åte. Artig å se hvordan den pusser fjær for fjær. Bildet er meget bra, lysforholdene tatt i betraktning. Det er vanskelige eksponeringsforhold her. Bildet er skarpt og detaljert, og på skyggesiden har du fått hentet frem alle detaljene. Det er mulig du kunne ha fjernet litt blåskjær i bildet. Da ville fargene ha blitt litt varmere. Liker bildet veldig godt. Meget bra, Tor Eirik! :-)
Håvard F.

Nydelig - annerledes ørnebilde. Imponerende nærme du har vært her. Skarphet, farger og teknisk generelt ser dette veldig bra ut. Kan nesten minne om et jeg tok av gulspurv (positur) for en tid tilbake.
Godt du har med spindelveven nederst.
KNALL!!!
mvh
Håvard
Tor Eirik P.

Tusen hjertelig for kommentarer folkens! :)

Hyggelig at dere likte bildet.
Forsøkte et litt annet utsnitt med litt mere av spindelvevet med, men følte det passet best med et kvadratisk format, og da ble det vanskelig å få med så mye mer.
Godt mulig jeg kunne ha lysnet bildet litt mer og kanskje justert farger litt, men siden jeg er offshore og må gjøre redigeringen på jobb pc'en så tok jeg ikke sjangsen på å dra så mye i spakene; på denne skjermen ser det bra ut, så det er greit at dere påpeker det slik at jeg kan ta det med i beregningen neste gang.

TE
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu