Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger373
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_412072} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Ivan H.
Hei,

"huff", var det første jeg tenkte. Blikket mitt går rett på elefantfoten og kjettingen. Ikke et pent syn, men slik er virkeligheten. Blir elefanter noen gang helt tamme?

Syes bildet er bra byggd opp, der du har diagonalen fra handen gjennom blikket og smykket(?) til elefanten. Er litt usikker på mannen i bakgrunnen, der jeg føler for å ha han litt mer med i bildet. Det er noe med hodet, iforhold til kjettingen som jeg ikke blir helt fortrolig med. Forstår du? Eller er jeg helt på bærtur?

Ellers er jeg litt usikker på historien. Hva gjør elefantene? Har de det bra? eller ikke?
Jeg ser for meg at dette er arbeidselefanter, der sjefen passer på. Jeg må iallfall bruke noe fantasi for å fullføre den.
Hvis det er meningen, har du lykkes.

Mvh
Ivan
Morgan L.
Ivan,

jeg har tidligere lest om hvordan elefanter temmes. De blir bundet fast og ofte så hardt at det medfører smerte. Mat og drikke får de svært lite av, og elefanten blir nektet søvn. De blir også regelmessig slått for å bryte ned motstandsvilje. Den fremtidige treneren kommer så inn som "en reddende engel" og tilbyr mat og drikke slik at han får kontroll og dominans på dyret.
Mona H.
Likte dette bildet veldig godt!!!! Synd med han mannen som befinner seg i bakgrunnen, men ellers ett bildet som fanget min oppmerksomhet.
Mvh Mona
Thorbjørn R.
Som vanlig en teknisk bra sorthvitt-presentasjon fra din hånd, med god bruk av toneskalen. Innholdsmessig er dette spennende, men kanskje litt krevende.. Man får umiddelbart et behov for å se mer av disse elefantene og forholdene de lever under.. Men at du ikke avslører alt er forsåvidt greit. Mannen bak er en gledelig overraskelse, men jeg er tilbøyelig til å være enig med mr. Holmedal i at det ikke er helt heldig at han delvis skules av kjettingen. Det kan riktig forstås symbolsk, men likevel..

Litt diffus tilbakemelding, kanskje.. Men jeg liker bildet.

Mvh Thorbjørn
Erik J.
Motivmessig er dette så eksotisk og fremmedartet at jeg nesten ikke henger med.... Men jeg lar meg facinere av kjettinger og store labber. Kanskje det mest fengende er labbene til mannen kontra elefantlabbene og begges kontakt mot underlaget....
S. N.
Takk for kommentarer på dette bildet. Er selv ikke helt overbevist, samtidig som det er noe jeg liker, og synes det er veldig nyttig å få innspill.

IH - ja, det hodet som jeg først var så fornøyd med, er ikke helt optimalt plassert. Tror jeg har endel bilder til herfra, skal se om jeg har noen hvor han er plassert annerledes.
Pent er det ikke, med lenkede ben, uansett hvor tykke eller tynne bena er...
ML - Dette er ikke først og fremst arbeidselefanter som lemper og bærer ting, men elefanter som tilhører templer (de står på bildet og blir "hyllet"), men også i tempelbransjen er det harde kår. Forholdene til tempelelefantene (i Kerala i India) skal såvidt jeg har skjønt i alle fall på papiret bli bedre; de skal ikke stå for lenge i sola, de skal ikke stå så mange timer i strekk, det skal være færre av dem, de skal få nok mat etc, men om det håndheves vet jeg ikke, og hvordan disse elefantene hadde det, eller hvordan de ble temmet, vet jeg heller ikke. På pluss-siden stod de i alle fall på jord, ikke asfalt (som er verre for føttene), og fikk mat kontinuerlig, og jeg forstod det slik at de får hvile på dagtid. (Dette er på natta). Et tegn på at det ikke står så bra til er at mange elefanter går amok hvert år på disse festivalene og tramper folk ihjel. Det er forøvrig stor debatt internt i landet om dette er en tradisjon som bør fortsette i så stor skala, såvidt jeg har skjønt. (Min viten om dette begrenser seg til det jeg har lest i engelskspråklige indiske aviser, og fått med meg ut fra veldig enkle samtaler)
MH- takk!
TRH- jeg tenkte ikke at han bak skulle være viklet inn i kjetting for å bidra til symbolikk, jeg heller, jeg synes bare han var fin ift størrelsesforholdene ;-) Annen plassering hadde vært bedre. For meg er han i forgrunnen viktigere, symbolsk sett opplever jeg nesten en tristhet i at han (for meg) ser ut til lå være like lenket fast som dyrene.
EJ - Fremmedartet for oss nordboere er det virkelig, jeg skjønte nesten ingenting av det som foregikk, og prøvde å fange "noe" i alt det rundt meg. Jeg håper likevel at bildet har noe med seg som er mer enn bare "eksotisk", men det klarer jeg ikke selv å bedømme.

Silje

Espen A. I.
Godt fotojournalistisk preg over bildet. Liker det dokumentariske. Bra at fotografen ikke er "tilstede". Tydelig at dette ikke er en bra situasjon for elefanten og det har du fanget godt. Gode linjer med føttene og mannens hender skaper diagonaler. Kanskje øyekontakt hadde gjort bildet sterkere, men akkurat der er jeg usikker.

E.
S. N.
Har lurt på det med øyekontakten selv, om bildet er blitt for distansert slik det er nå. Egentlig burde jeg vært et lite hakk nærmere (og lavere), tror jeg. Da hadde ikke det med øyekontakt vært noe man savner, kanskje, bildet hadde blitt sterkere pga nærheten. Takk for kommentar, spesielt hyggelig siden jeg er så lite aktiv for tida, å se at bildene ikke er helt "døde". Skal ta meg sammen og bidra litt framover.Hilsen Silje ;)
Eli R.
Jeg liker dette veldig godt som det er og opplever ikke at øyekontakt hadde gjort det noe bedre. Jeg fascinerer av de lange paralelle armene hans og hvordan de på en måte speiles i elefantens parallelle ben.
- Eli
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu