Rosa
En enkel kveldsstemning denne gang.
Bildet inngår i albumet Utsyn - Jeg lager en serie med bilder tatt fra vår terrasse på Refsnes på Jeløy, "Oslofjordens perle".
Her har vi panoramautsikt ut over fjorden, men en utfordring, innenfor rammen av den relativt snevre aksjonsradius, blir å takle diverse solnedganger, himmelfarger, skyer, vann og gjentakelser - og uten at det blir for platt og kjedelig. Et lett abstrakt tilsnitt blir det vel også innimellom, får jeg da håpe. Har funnet fram min tilnærmet ubrukte 70 - 300 mm som får gjøre nytten her - stativet står på plass ute.
Utstyr
  • Nikon D300
  • Nikon Nikkor AF 70-300mm f/4-5.6D
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/8s
  • Nei
  • AnnetISO 250
    Stativ
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_414490} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Venche J.
Jeg liker bildet ditt fordi det har et vaakkert lys og flotte skyformasjoner. Det oser av ro og jeg kan se lenge på det.
Nærværet av det urbane i form av huset i nedre bildekant forteller at slik ro også finnes i slike omgivelser.
Det jeg ikke er så begeistret for er den røde konturen mot den lyse himmelen. Om dette er et raw-opptak så kan det fjernes under lense corrections > fix red/cyan defringle (mener jeg å huske at det var).
Flott speiling.
Wenche.
Ole A. V.
Fint lys og ikke noe i veien med det tekniske, men jeg synes du har gått litt i fella som du prøver å unngå; dette blir for meg ganske platt og kjedelig. En ganske ordinær avbildning av solnedgangslys. At du har med en liten bit hus nede i hjørnet synes jeg ikke fungerer noe særlig.
Lars B.
Takk for kritikkene, Wenche og Ola. Tar alltid i RAW-format. Er klar over at solnedganger setter krav til noe ekstra, men lar meg likevel ofte rive med der innholdet kan ha elementer av farger, lys og ro som til sammen danner et uttrykk som appellerer til meg.

Hilsen Lars
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu