Paralell
Motivet er frå Herdalen.
Utstyr
  • Nikon D 300
  • Nikon 18- 200 mm
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/16
  • Lukker1/400s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger271
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_416182} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Bjørnar P.
Klassisk bonderomantikk dette.
Noe statisk komposisjon.
Veldig store lyskontraster. Høylysene er fint gjengitt, men skyggepartiene synes jeg er for dype, ved at mye for meg viktig informasjon blir borte. Litt mer luft nede hadde også vært et pluss.
Knut Georg F.
Flott lys, flott motiv. Tror et kutt like over hustakene hadde gitt mer fokus på hestene og den måpende sauen i bakgrunnen.
Mvh Knut
Gunnar John C.
Jeg ser en romantisk skildring uten undertekst men med et snev av humor ved den lille sauen til høyre som følger interessert med. Komposisjonsmessig synes jeg synes den levende himmelen og fossen er viktige for den nasjonalromantiske klangen.

Mvh.,
Gunnar
John H.
Hei
Tusen takk for gode og reflekterte kommentarer. Gode begrunninger til endringer tar jeg til meg, men slik er og blir dette. Nasjonalromantisk er det, men denne setra er ikke bare romantikk. Den er levende med full drift hele sommeren. Hovedsakelig geitehold. Desverre har den siste åra blitt infisert av masseturisme.
John
Avsluttet .
Paralell og fint med elva som går stri bak ned fjellsiden, nesten som en paralell til manen til hestene.
Synes vi kunne vært foruten de to hestene bak, fint med den sauen og synes du har valgt et greit utsnitt. Harde kontraster, som passer til den stramme komposisjonen.
mvh arild
Duy P.
Flott paralell og symetriske linjer på to første hestene.
Liker den s/hv tonen du har valgt he (selv harde konstraster).
Ville setter meg litt ned slik at det kan være litt mer luft i forgrunnen, samt kloner vekk sauen.
Ellers finnes det mange paralell linjer som navnet på bildet.
mvh duy
John H.
Hei
Takk til dere siste også. Leser med interesse det dere kommenterer.
John
Fred S.
Kanskje mer synkrone enn parallelle, uten at det spiller så stor rolle, utrolig like er de i alle fall. Også jeg ville nok ha droppet himmelen for å fortette det hele, men fossen, som ganske riktig "imiterer" hestemanene, må være med. Og sauer er som kjent ålreite dyr.

Ellers blir jeg gjerne med deg i lovsangen av Herdalssetra. Har vært der en gang; utolig flott sted, og som utgangspunkt for vandring både til toppene rundt (Heregga og Torvløysa f.eks), og mot Tajordområdet, er både Herdalssetra og Nordal nede ved fjorden ypperlige startpunkter.

vh fred
John H.
Hei Fred.
Takk for kommentar. Kjekt at du også kjenner denne flotte setra. Jeg har ikke vært på Torvløysa, men Heregga har jeg i samlinga mi. Gikk fra Kaldhussetra via Heregga og Herdalen. Luftig topp det.
John
John H.
Hei Duy
Man Kloner Ikke bort sauer. Bare kloner.
Anne Ø.
Oj, så stemningsfullt og veldig bra i sv-hv toner.Flott med fossen der linjen fortsetter i manen til hesten. Artig med sauen i bakgrunnen, den nysgjerrige,følger med.
Inger-Lise S.
Et trivelig bilde, John!
Nasjonalromantisk, ja, men også med et innslag av humor,som Coll sier. Jeg liker spesielt hestene i forgrunnen og deres positur, men også den nysgjerrige sauen der bak. Selv om de to forreste hestene kunne utgjort et motiv alene,er jeg enig i at du heller legger vekt på setra med dens liv og natur.Både himmelen med skyer, fossen , dyr og bygninger er viktige i så måte.Jeg vet òg en seter :) Det er godt at ikke riktig all seterdrift er lagt ned og at det ennå finnes de som ser fram til sommer og flyttingen til setra. Men det varer vel ikke lenge før alle setrene gjøres om for utleie til turister..Vi er mange som sitter igjen med minnene fra ekte seterdrift både med og uten melkemaskin på aggregat...Kyr, geiter etc. hadde gode tider, som barn og voksne.
Fint at du ikke har kuttet mer her.Slike bilder vil bli borte og er faktisk verdifulle allerede..
Fint dette, John!

Inger-Lise
John H.
Hei Anne og Inger- Lise
Takk for besøket. Besøker dere verdensarvområdet Geiranger må dere ta turen innom Herdalsetra. Den ligger i nabogrenda, Norddal.
Selv om setra er turistinfisert finner man snart roen her. Best å være der litt sent på kvelden.
John
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu