Tindeliv II /\/\
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger519
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_416428} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Joachim A.
Hei Ivar!
Vil først nevne at bildene dine inspirerer meg!

Liker hvordan klatreren trer ut av silhuetten av steinen. Minner om noen av bildene av Henri Cartier-Bresson, hvor skikkelser trer frem i grensen mellom skygge og lys.
Komposisjonen fungerer bra for meg.
Bruken av dodge-tool nederst er jeg mer usikker på. Skulle ønske å se en versjon der fjellet i forgrunnen fremstår som det mørkeste partiet i bildet.
Kristin S.
Enda et flott bidrag i denne serien din. Her som i det forrige er jo stemningen til å ta og føle på.
En god og gjennomtenkt komposisjon med fin balanse og gjenntakelse av former.
At personen på bilde ser nedover fjellet er et pluss,det vekker nyskjerrigheten til betrakteren.
Like it!:)

Mvh Kristin

Svend Wiig L.
Hei Ivar!

Joda! Vanskelig å IKKE like dette bildet!!
Formatet er godt der den diffuse men viktige toppen i bakgrunnen er med! Personen er plassert i nedre høyre bildekant. Tåke "maler" hele bildet og synes du er heldig og dyktig å få dette med i nedre del/nærmest kameraet, hvis du forstår, uten at det "berører personen!
Kontraster i B&W er her gode!
I det mener jeg at personen gjengis med detaljer.

Dog vinner du meget hos meg den følelsen du skaper i dette "blinket!"

Forbedringer: Ikke som jeg har funnet enda!?:)

Bra!

Mvh Svend

ingeborg w.
Lekkert! Jeg føler jeg detter mange hundre meter ned der han ser. Viktig at du ikke har med noe mer i forgrunnen. Nå er det bare mann mot natur. Den bakerste toppen, som også er så spiss, bare øker høydefølelsen. Flott!
Thorbjørn R.
Personens plassering vis a vis toppen nærmest er fiffig og er viktig for min opplevelse av bildet. Også jeg er litt usikker på "tåken" nærmest. Den skaper en litt for perfekt innramming til at jeg synes det blir troverdig. Tinderanglerens utrustning gir hint om at dette ikke er noen vanlig søndagstur. Hovedtoppens litt diffuse framtoning i bakgrunnen er med på å sette stemningen.

Mvh Thorbørn
Fred S.
Ser ut til at du lever et spennende tindeliv, Ivar. Om det dreier seg om klatring, eller "bare" avansert klyving er jeg ikke sikker på, hjelmen forteller i alle fall at dere er forberedt på eventuelle fallende steiner.
Ellers minner motivet meg om et du hadde for en liten stund siden, smal egg, topper bak i tåke der også, og jeg sitter igjen med samme positive følelse av grøss her som der. Skodda er lunefull, et øyeblikk skjuler den alt, neste øyeblikk blottlegger den stup og tinder, derfor er (igjen) den effekten skodda gir her kanskje det viktigste bidraget til at jeg synes bildet er BRA.

vh fred
Sverre H.
Hei igjen Ivar, ja enda et flott bilde i denne serien. Samme tur som forrige? Som nevnt, kjempe fint at mannen ser nedover. Kjenner høydesuget i magen av dette bilde. Tåken er med på å forsterke dette. Ening med Fred der.

Sverre
Stian H.
Hei.

Nå har jeg ikke komentert bilder på en god stund, og ei heller satt meg inn retningslinjene for denne gruppen.

tar sjansen alikevell: Dette er et strålende foto lagd av din hånd nok en gang. fjellbilder i s/h begynner du å ha en knallsterk serie av! (er sikkert ikke lov å si det...)

Hvorfor likte jeg bildet?

Glimrende plassering av de to toppene, den med mann og den diffuse der bak. gjentagende form og fin linje mellom de to. God balanse.
Situasjonen er herlig, og du formidler lekende lett suget som føles når man kikker ned fra slike høyder.
S/H konverteringen er flott, med fint toneforløp og passelig kontrast for å gjengi tåken.

Selvsagt er det tåken som gjør mye av bildet for min del. Flott gradering av gråtoner, og en var tegning som skaper akkurat passe dybde. Omrammingen av tåke virker troverdig på meg, og er med å sette den berømte prikken over I,en. hvorvidt det i etterbehandlingen er økt kontrast i området rundt personen eller lignende, er for meg helt uinterresant. Opplevelsen av bildet er meget god, og vitner om bra håndtverk i felt og foran pc,en. Når de to faktorene stemmer, lages det bilder med høy kvalitet:-)

Fortsett sånn!
André M.
Dette er bra. Stemningen er noe uhyggelig (i positiv forstand). Forsterkes av komposisjonen med mannen som lener seg utover. Jeg tror bildet hadde tjent litt på å dra på noe mer med sort. Ikke mye. Littegrann.
Håvard S.
Et meget sterkt bilde, Ivar.

Fordi
- Spesiell kameravinkel som gjør at det går nærmest et uhyggelig sug gjennom kroppen.
- Komposisjonen der mannen er plassert helt på kanten med kroppen litt framoverbøyd for å liksom skotte utover uten å falle utfor stupet. Den andre tinden i bakgrunnen er viktig for balansen i bildet.
- SH-konverteringen som forsterker tåken og situasjonen, samtidig som det forenkler og gir bildet den litt dramatiske vinklingen som muligens er prøvd å oppnå.
- Bildets format som gjør at høydeperspektivene forsterkes.

Hilsen Håvard
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu