Bare meg-- og dua
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-09-09 12:42:04
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D 300
  • Nikon 18- 200 mm
  • Brennvidde40mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger297
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_420830} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Svend Wiig L.
Hei John!

Dette kan jeg like!!
Kanskje unødvendig å si hva som er motivet her!!?
Barnehistorie, i sin egen verden osv.
Menneskene rundt er viktig for dimensjoner!
Liker også den store flaten med stenheller på en åpen plass!

Alt sååå bra!!:)
Kutt oppe, rett nedenfor den mitterste "herrebena!"
Motivet vil i mine øyne bli mer fremtredende og historien med!

Veldig bra!!

Mvh Svend

Bjørnar P.
Støtter forslaget om kutt oppe. Ville vurdert noe kutt på venstre side også. Ellers fin fortelling. Noe igjengrodd i skyggene på buksa til gutten, men av minimal betydning i denne sammenhengen.
Avsluttet .
Ja,kutt oppe,uten tvil.
Og så er bildet så bra og fortellende.
Herlig liten pjokk som er helt oppslukt av dua og dns verden,herlig.
Tone
Ivan H.
Hei,

Jeg ønsker ikke kutt oppe, selv om der er noe som forstyrrer. Grunnen til det er hendene. Synes de tilfører bildet noe, usikker på hva, men liker det. Ser også hvorfor de andre vil kutte, forenkler bildet med mindre elementer. Samt at man forsterker følelsen av mennesker som ikke bryr seg og ser hva barn holder på med. To forskjellige plan, sant. Hadde det vært en voksen mann som stod bøyd og var interessert i duen, så ville vi kanskje tenke "hva er det med han der da?" :)
Men liker hendenen. Og kutt fjerner det, men gir et "renere" uttrykk. Så ja..du må neste finne det ut selv :)

Ellers liker jeg bildet. Skulle kanskje ønske litt mer tanke bak "kuttingen" på venstre side i forhold til linjene. Men pirk.

Dette er vel i grunn et klassisk motiv, uten at jeg legger noe mer i akkuratt det.

Mvh
Ivan
Avsluttet .
Synes Ivan gir en god begrunnelse for å beholde utsnittet slik som er lagt ut her, det gir mer liv i motivet og viser miljøet som igjen gjør hele innholdet tydeligere og mer interessant. Ikke bare det sentrale innholdet slik som nevnt.
John H.
Hei
Takker for gode og utdypende kommentarer. Skjønner godt forslagene om forenkling. Da jeg jobbet med utsnittet vurderte jeg den enkle varianten med kutt nedenfor hendene til de forbipasserende, og rett under den personen i midten som går motsatt vei. Jeg landet likevel på dette. Tanken bak er å ta med litt av bybildet uten at det stjeler oppmerksomhet. Hendene er også ett viktig element når jeg først har valgt dette utsnittet. Ut over dette lar jeg bildet tale for seg.
John
ingebjørg fyrileiv g.
Fascinerende bilde på kommunikasjon. Søtt er der også. Pjokken er fullstenidig i sin egen, og duens, verden, og posituren er slående. Ikkefargevalget fungerer godt, og forenkler nok endel. Men jeg er av dem som savner en større forenkling, og da med et kutt i øvre del. Jeg forstår jo at det er en by uten alt rotet som forstyrrer hovedelementet.

Ingebjørg
Fred S.
"Av og til er tre millimeter nok", er det ikke så det heter i en Preus-sang ? Tre millimeter kan du gjerne kappe oppe, for å rydde vekk noen svarte "stolper" i øvre venstre hjørne, men ellers synes jeg du skal beholde alle beina. Det er jo slik sånne småknøtt opplever verden, de ser en masse bein, det er tungt for nakken å løfte blikket videre oppover, og jeg forstår godt at de velger å kommunisere i motsatt retning. Koselig og bra.

vh fred
John H.
Hei
Takk til Ingebjørg og Fred også. Siden kuttkoringen er veldig unison, vel, da kutter jeg. Kutter noen "Preus- millimeter". Er forøvrig enig i at bildets innhold er bra. Barn lever i sin egen verden og sitt eget tempo. Uanfektet og uten å ha et forhold til begrep som å skynde seg.
John
Avsluttet .
Orginalen er det som gir meg mest. liv i Gata, mens det lille Mennesket er opptatt av sitt, nemlig å utforske en ukjent verden/liv. som han/hun kanskje ikke ser så ofte.
ok bilde.
Bjarne.
Inger-Lise S.
Et godt gatefotografi dette.
Når jeg ser bildet, tenker jeg på ordet "møte". Dette pga at i tillegg til møtet mellom barnet og duen ( yndig) møtes hendene på begge de voksne nærmest.
Jeg så på bildet igår og tenkte foreslå kutt rett ove hendene, trolig slik Fred mener, men v#2 ble godt det også.Hendene gjør mye i v#1, v#2 ble roligere. Her klarer jeg ikke å velge.

Inger-Lise
John H.
Hei
Takk for kommentarene til dere to siste. Inger-Lise, valgets kval. I utgangspunktet valgte jeg å ta med hendene , under tvil. Grunnen til det er at jeg oftest er fortrolig med enkle uttrykk. I ettertid ser jeg at begge versjoner er grei. Slik er det ofte med bilder. Små grep utgjør forskjeller.
John
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu