Lene
Mitt første forsøk på denne type portrettfotografering, er vel mitt tredje oppdrag som går på å fotografere mennesker.
Modellen er kjempefornøyd, og da er jeg jo i grunn tilfreds selv om jeg veit at jeg er helt amatør og trenger mye trening... Fint om de av dere som er gode på slik fotografering kan gi meg konstruktiv kritikk -som går på teknikk, gode løsninger osv. Bildet er tatt håndholdt med ekstern blitz.
Vi hadde lokasjon i en foss, så det var en utfordring med mye vannsprut og til tider tøffe lysforhold -solen kom og gikk.
Jeg er fornøyd, mest fordi jeg fikk modellen til å slappe av -det må sies at dette er en jente som nesten aldri ser "normal" ut på bilder -hun skjærer grimaser så fort et kamera dukker opp.

Så min største utfordring var å få henne til å slappe av, posere og få fram sin utstråling. Noe jeg syns jeg har lykkes med her, dog kunne jeg tenkt meg at hun hadde hatt "øyekontakt"...
Utstyr
  • Nikon D300
  • Sigma 18-200mm
  • Brennvidde34mm
  • Blenderf/14
  • Lukker1/50s
  • Nei
  • AnnetHåndholdt med ekstern blitz.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_420896} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
John B.

Hei
Joda, jeg synes du i aller høyeste grad har fått til et vellykka resultat her.
Som du sier, modellen er pen, blid, og avslappet, det gjør mye for en slik type bilde.
Den hvite vigneteringen kunne du med fordel ha sløyfa for min del...
John B.
Rita B.

Tusen takk John ;)

Ja, hun er veldig pen, men med hennes historie med grimaser har ikke fått fram dette,..hehe=) men, det hjelper ikke med et pent ytre, hvis hun ikke er et pent menneske inni -og dette syns jeg selv har kommet bra fram. Ser det kanskje ikke så godt her, men har selvfølgelig mange fler i arkivet.

Vignetering har med at alle bildene skulle settes i et album med et gjennomgående tema. Det er nok bedre uten, sier meg enig i det ;)

Mvh Rita
Bjørn J.

Jeg likte heller ikke vigneteringen og den bør fjernes. Fin modell og det er god kontakt mellom modell og fotograf. Jeg synes du har med alt for mye og jeg hadde kuttet ganske mye. Bildet er undereksponert med resultat at det i skyggepartiene ikke har noe tegning.Jeg hadde nok fokusert mer på ansiktet, dvs jeg hadde gått mye nærmere. Noe aktbilde er ikke dette bildet.
Rita B.

Takk for kommentar, Bjørn=)

For min egen del gjør det ikke noe at skyggepartiene er som de er, da bakgrunnen bare er der -det er ikke den som skal studeres. Og det at du hadde fokusert mer på ansiktet er så, her var poenget å få hele kroppen i fokus -etter ønske fra modellen.

At jeg valgte å hake av akt var fordi jeg ikke såg at jeg kunne velge portrett, jeg kan seff forandre på det da -uansett,hva jeg haker av har vel ikke all verdens betydning her???

Mvh Rita

Bjørn J.

Neida, det betyr ingen ting for meg, det var bare litt rart med akt. Jeg synes nettopp det negative rommet, dvs rommet rundt hovedmotivet ditt er for lyst og det vil da trekke for mye oppmerksomhet bort fra modellen. Derfor ville jeg har
hatt et mye tettere utsnitt.
eric w.

hei, synes vignetteringen ikke passet her, den burde sløyfes. Ellers er jeg enig med deg i at det ikke gjør noe med det store rommet rundt modellen. Synes du fikk fram ett bra bilde, og tar du bort vignetten er det bedre!:) Mvh eric
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu