Beneath and Beyond
Dette bilde ble tatt ca kl 05:30 ved Hoholmene på utsiden av Sandøya, Tvedestrand. Langt vekk fra byene og gatelys.

På vannet ser man noen hvite flekker. Dette er refleksjonenn av noen av de sterkeste stjernene. Hva synes dere; fjerne dette eller ikke?
Bildet inngår i albumet Landscapes - Norway, Iceland, the Netherlands etc.
Utstyr
  • Canon EOS 5D mk II
  • Sigma 15mm f2.8 EX DG Fisheye
  • Brennvidde15mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker404s
  • Nei
  • Annet
    - iso 400. Brukte stativ og ved hjelp av bulbfunksjon på kamera og en lommelykt har jeg malt fram detaljer i vannet og på svaberget. Takk til Tom, som hjalp til med lampa :)

    Ikke brukt CPL filter selvom det kanskje ser slik ut :)
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_423430} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Atle J. G.
Hva synes dere:
På vannet ser man noen hvite flekker. Dette er refleksjonen av noen av de sterkeste stjernene; Fjerne dette eller ikke?
John Steinar J.
Hei Atle. Et kreativt motiv og utsnitt. Jeg ville tatt bort refleksjonene.
Erik E.
Hei

Veldig bra.

I og med at det er litt vanskelig å se hva refleksojonene er, tror jeg kansje jeg ville fjernet dem.

Hvordan har du lyssatt utover det som er naturlig belysning?
Kristin O.
Utrolig flott resultat Atle! Jeg tenkte først at jeg synes refleksjonene skal være der siden de er naturskapt, men jeg er enig med Erik at det er vanskelig å se hva de er og da tilfører de ikke noe til bildet. Nydelig lyssetting i vann og på svaberg. Jeg irriterer meg litt over kanten i forgrunnen som blir 'barbert' på midten på grunn av 15mm, men du hadde kanskje mistet vel mye i toppen om du hadde gått lenger ned. Flotte haler på stjernenene.
Ivan H.
Hei,

Synes idè er god, kreativt. Hadde nok aldri kommet på dette selv, men det skal jo ikke være så vanskelig (selv om det kanskje var en utfordring?).
Sitter og lurer på hvor langt ut det er til berget, du hadde vel en kraftig lykt. Men nå lyger nok vidvinkelen litt på avstanden.

Det jeg liker ved bildet er forgrunnen. At du har belyst sjøen, fått frem den fine grønnfargen, samt bergene. Skulle kanskje ønsket meg litt mindre lys på bergene, noen steder.
Stjernene er jeg litt usikker på, da de virker litt krampaktig. Får sikkert kjeft når jeg skriver det, siden de andre her sikkert er uenig. Men synes linjene blir litt for korte til at jeg får en rolig følelse. Så lenger eksponering er vel løsningen her, eller to eksponeringer, eller en kortere, men da med mer iherdig lysing?

Uansett, liker mye med bildet, og det er kjekt å se andre måter å fotografere på. Eller kanskje litt feil sagt siden du har malt med lys ;)

Mvh
Ivan
Håvard F.
Kreativt og godt utført. Mye spennende en kan fotografere og utføre. Flott lys i vann og fjell. Himmel - nydelig.
Ville nok fjernet refleksen i vannet - bildet blir mye renere da. Lekkert!
mvh
Håvard
Espen U.
Veldig bra. Om du hadde flyttet motivet (det er jo umulig, da ville det jo blitt et annet motiv, men om du likevel hadde gjort det...), mer i retning av nordstjernen, ville stjernesporene i større grad utgjort en halvsirkel. Nå er ikke det et mål i seg selv, men det kan være en kul effekt i et slikt bilde. Ser at lukketiden er på rundt 6 minutter. Jeg prøvde det samme forrige uke med 2o minutter, og fikk veldig bra stjernespor, men en kjedelig forgrunn (et tre) som ble for gul, da jeg prøvde å lyse den opp med lommelykt.
marita punky b.
genialt bilde og meget spesielt,hva slags linse brukte du,mega vidvinkel?flueøye?
Atle J. G.
Flueøye? hehe, den er ny :) Nei jeg brukte 15mm fisheye på fullformats kamera.
AJG
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu