Fargespill
Bildet inngår i albumet Vann - ''Vann gir liv og tar form og farge fra omgivelsene''.
Med vann som medium lager jeg en serie med bilder som spenner over et stort spekter av uttrykksformer fra det ene ytterpunkt til det annet. Mange av bildene vil derfor være ''naturabstrakte / abstrakte'' og gjerne tatt ''tett på''.
Utstyr
  • Nikon D300
  • Nikon Nikkor AF 70-300mm f/4-5.6D
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/10s
  • Nei
  • AnnetISO 250
    RAW
    Støvler :o)
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_424281} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Inger-Lise S.
Hei Lars! Et herlig abstrakt bilde, etter min smak.Jeg forbauses over hva du får ut av vann. Det kunne vært mye dette, men er altså vann.Et vakkert fargespill. Måtene fargetonene riktig glir inn i hverandre på, gir en malerisk og kledelig effekt. De lyse,tynne diagonale stripene, alle vendt mot venstre, gir en effekt som gir en fin kontrast.Flotte fargenyanser i bildet.
Det eneste jeg her ikke blir fortrolig med er den tykkere gulgrønne refleksstripen i høyre hjørne av bildet.Jeg syns den bryter med resten av bildet og tror bildet hadde vært bedre uten. Personlig hadde jeg kuttet den biten vekk ovenfra, og litt i venstre side med det samme, da jeg mener den noe tommere venstreiden ikke tilfører bildet noe.. Det ville også gjort bildet mindre høyretungt. Men du har valgt dette utsnittet og jeg er ikke i tvil om at du har en mening med det. Mulig mitt forslag ville gjort bildet kjedelig....Alt i alt: Malerisk og dekorativt. Er jo spennende med ulike bildesyn.

Inger-Lise
Inger Anne Maritsdotter V.
Du har eit godt øye for spennende uttrykk blant dine vannbilder, Lars.
Eg syns dette var eit spennande abstrakt bilde der fargane umiddelbart fenga meg.
Eg trur at dette bildet hadde bedre kome til sin rett i megastort format, gjerne på lerret på ein vegg.
Hvis eg skal pirke på noko her må det være at sånn umiddelbart sakna litt meir bildeinnhold i høgden.
Det er fint i panoramaformat slik det er no, men eg personleg ville hatt endå meir høgde på det.
Men det vert i grunn berre "pirk":-)
Mvh Inger Anne
Jon V. S.
Hei, Lars Bjørn.
Flott fargespill, får litt høstassosiasjoner.. Etter å ha studert bildet dukket det opp "ansikter" i vannet. Er det reflekser eller bare naturens eget uttrykk?
Hvis jeg skal pirke på noe så ville jeg dempet litt på det lyse partiet i forgrunn/midt i bilde.. Syntes dette ble meget dekorativt.

Mvh.
Jon V.
ketil g.
God komposisjon, flott format og fargebruk.
Men jeg synes det flyter for mye sammen. En forbedring ville å være å forsøke å skarpe opp deler av motivet for å skape mer blikkfang.
Prøv å øk radius i unsharp mask langt utover det som er "godkjent" i deler av bildet. Eksperimenter med øvrige variabler.

ketil
Lars B.
Takk for kritikkene Inger-Lise, Inger Anne, Jon og Ketil - mange gode tolkninger og forslag til forbedringer. Det er stort fargespill i vannet på denne tiden av året med skrått sollys, mye vegetasjon og stor vannføring.
Å etterbehandle deler av bildet er jo en ide for å skape noe ekstra i abstraktet - får se om ikke det er noe jeg kan ta med meg videre i arbeidet framover.

Hilsen Lars
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu