Dødsmasken
Er vel trolig i det heller litt okkulte hjørnet denne gang...
Bildet inngår i albumet Vann - ''Vann gir liv og tar form og farge fra omgivelsene''.
Med vann som medium lager jeg en serie med bilder som spenner over et stort spekter av uttrykksformer fra det ene ytterpunkt til det annet. Mange av bildene vil derfor være ''naturabstrakte / abstrakte'' og gjerne tatt ''tett på''.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2009-10-02 11:49:13
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D300
  • Nikon Nikkor AF 70-300mm f/4-5.6D
  • Brennvidde122mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/10s
  • Nei
  • AnnetISO 250
    RAW
    Støvler ;o)
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_425505} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Tove H.
Godt sett....skikkelig okkult, dette...med tydelig hode i fossen...
Liker begge versjoner, men ville hatt mer "smell" i det....har imidlertid en følelse av at du ønsker akkurat dette duse, litt utydelige, kontrastløse preget....eller?
Hilsen Tove
Kristin O.
Jeg liker begge versjonene. Synes det er smell nok i farver og skarphet. Ser dødsmasken godt med 'hår' og 'skjegg'. Lurer veldig på hvordan du har fått det til :)
Lars B.
Takk for kritikkene, Tove og Kristin.
Denne framtoningen her skal man bare litt mer enn ane at er der - må være passe diffust slik stemningen er her.
Framgangsmåten? Hovedmotivet var et brusende vannfall som ikke ble noe blinkskudd, men oppe i venstre hjørne av RAW-formatet., ca 1/6 av bildet, trår altså denne "dødsmasken" tydelig fram. Kun "klipt ut" og justert i PS (levels, contrast, USM osv). Skumle farvann her på Auli...

Hilsen Lars
Kristin O.
He,he takk for bruksanvisning, kanskje jeg tar meg en tur for å se hva jeg kan finne i dine farvann? :)
Inger-Lise S.
Hei Lars!
Jeg har sett på dette bildet mange ganger, med stor usikkerhet, spesielt med tanke på uskarpheten og den kornete effekten. Ansiktet/dødsmasken så jeg straks.
I likhet med ditt forrige bilde syns jeg dette bildet vokser over tid.
Det har skjedd mye nytt innen foto, på mange måter, gjennom flere år.(I hvertfall for meg..) På ett område kan dette bildet stå som et godt eksempel: Tidligere ville jeg sett på bildet som totalt mislykket, nå kan det tiltrekke. Det gjelder også mange andre typer uskarpe bilder.
Da jeg begynte på foto.no i 2003 ble jeg ofte forbauset. Jeg forventet skarpe bilder og bilder med bevegelsesuskarphet. Det endret seg gradvis.Fra å bli forbauset over at svært uskarpe bilder fikk ros, opplevde jeg å bli tiltrukket av mange av de.
Det er ikke greit å vite om uskarphet er tilsiktet, men det bør være resultatet som teller. Og selvsagt at man lærer seg å fotografere, ta skarpe bilder osv. (Å ta skarpe bilder er jo ikke i seg selv nok).
Vel, nå har jeg brukt bildet ditt til å få ut noen tanker jeg har tumlet med lenge!
Og bildet ditt tiltrekker og vokser for meg, som nevnt.

Inger-Lise :)
Lars B.
Takk for utdypende kritikk, Inger-Lise - en tankerekke som spenner over flere år :-)
Jeg synes mange bilder kan vokse på å ikke være "perfekte" avhengig av hva man vil formidle, samt stemningen det presenteres i - spesielt (natur)abstrakte.
Som jeg skrev ovenfor er dette bildet et "biprodukt" - hadde jeg sett denne masken slik den "buler ut" i vannfallet som hovedmotiv, hadde det neppe blitt noe bilde - da hadde jeg vel tatt beina på nakken :-O

Hilsen Lars
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu