Edderkopp
Edderkoppen stod på vinduet i ei hytte på Dalsøyra, i bakgrunnen kan man se Eivindsvik, den hvite dotten under edderkoppen er kirka på den plassen. Men for å være helt ærlig så er det altså edderkoppen som er viktig på dette bildet. :)
Bildet inngår i albumet Smått i naturen - Små kryp og vekster i naturen
Utstyr
  • Canon PowerShot A20
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger435
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_42666} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Siv D.

Jeg har en liten forkjærlighet for edderkopper :) Hvis jeg kan foreslå et par konstruktive ting: Jeg ville gått nærmere for å la edderkoppen fylle ut en større del av bildeflaten, og jeg ville valgt en større blender slik at bakgrunnen ble enda mer blurry (minsket dybdeskarpheten) - slik ville fokus på lille petter blitt mye større :) mvh SIv
Pål G.

Heisann Siv! Ikke ofte man hører om jenter som liker edderkopper. Kameraet mitt er ikke så avansert, jeg har en nærgrense på 17cm i makro. Det er et godt kamera for å være 2mp, men det står et bedre kamera på ønskelisten. Bildet er tatt så nære det går faktisk. Også når det gjelder blender er dette temmelig begrenset.

Jeg holder meg kun til digitalt kamera, skulle vel hatt et speilrefleks, men når man skal ha digitalt så blir dette for dyrt for meg.

Takk for kommentar!
Tove G.

Bang!
Der hang den ufyselige!Også rett foran meg, da. Fokus på rakker'n.. famling etter avisen....bli hengende til jeg....
Puh. godt det bare var et bilde. Skikkelig effekt her!!!

Ikke enig med Siv D. Mindre dybdeskarphet ville ikke gitt den samme effekten (overraskelseseffekt ?). Nå kommer edderkoppen ut av bilde og mot meg.

Men, hvis edderkoppen skal være hovedmotivet og ikke virkningen av den. er jeg enig med Siv.


Siv D.

Med tanke på ulike motiver (grunner) for motivet (bildet) er jeg forøvrig enig med Tove!
Bjørnar S.

Jeg må si meg enig med Siv angående større blender for å få bakgrunnen mer diffus. Synes forsåvidt avstanden er grei, for stammene på trærne rammer litt inn. Men jeg tror det ville vært bedre hvis du hadde fått lyst opp Petter litt mer, så har det blitt bedre. Sånn som den er nå, ser det ut som om edderkoppen har blitt klippet ut og limt inn fra et annet bilde.

Men for all del, så er motivet meget bra.

Har du vurdert vanlig speilrefleks, og skaffet deg en negativscanner? Eller få digitalisert bildene når du fremkaller.

Bjørnar
Pål G.

Jeg har tenkt på digitalt speilrefleks, men det er for dyrt. Kjøper derfor et Canon G3 snart, det falt veldig i smak hos meg. Deretter ser jeg bare om de digitale SR synker i pris. :)

Bildet har faktisk gått igjennom en UMS (Unsharp mask som det heter i Paint Shop Pro). Dette har gjort bildet skarpere, men som dere ser har edderkoppen fått en ''ramme'' av lysere himmel rundt seg. Jeg har kjørt på for mye skarphet slik at det ser falskt ut faktisk.

Ja Bjørnar, skulle ha brukt lys på edderkoppen, slik som bildet er nå er det jo kun silhuetten av insektet vi ser.
Chris E.

Kult!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu