Elveesel
Noen bilder man tar ønsker man å holde for seg selv. Dette har sin bakgrunn i at de er så spesielle eller av en art som man ønsker å holde hemmelig for omverdenen. Her er et slik.

Nå i ettertid, når høsten har gjort sitt inntog, og turisttrafikken har tatt av kan jeg med trygghet legge ut et bilde av dette sjeldne elveeslet, som jeg møtte på en av mine turer inne i de dype skoger nå i sommer.
Artsmangfoldet er rikt her inne, og om jeg hadde lagt dette ut i sommertrafikken, er jeg redd at det hadde blitt en folkevandring inn i de dype skoger, med de konsekvenser det kunne ført til for de sarte artene som lever her inne.
Elveeselet er en av disse artene som jeg ønsker å beskytte så lenge som mulig.
Elveeselet lever her inne som det eneste stedet i hele Europa. Bestanden er på tur oppover etter en kritisk fase på 80 og 90-tallet. I dag teller bestanden omlag 50 dyr, og det ser ut til at faren er over, om de får lov til å være i fred.Vi får bare håpe at så er tilfelle.
Bildet inngår i albumet Naturens merkelige skapninger og figurer. - Merkelige funn på mine turer.
Kanskje er slike skapninger opphav til mange sagn og eventyr.
Fasinert er jeg i allefall av disse, og det er blitt en mani etterhvert å finne minst en på alle mine turer.
Utstyr
  • Canon EOS 450D
  • Tamron AF 28-300mm 1:3,5-6,3 XR Di
  • Brennvidde28mm
  • Blender-
  • Lukker1/1250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriHumor
  • Lastet opp
  • Visninger146
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_428374} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Venche J.

Det var godt at du ikke publiserte denne sjeldne rasen midt i turistsesongen. Det kunne hatt store konsekvenser for parringstiden, som jeg regner med er over for i år, og at en ny generasjon er sikret.

Du har øynene med deg. De fleste ville gått forbi.
Artig eventyr om elveeselet. Du får slå deg sammen med Jo og skrive en spennende barnebok om alle du treffer på din ferd i de dype skoger og høye fjell.
Likte begge deler jeg. :)
Wenche.
Hans-Jørgen H.

Venta bare på det Egil.....enda en sjelden raritet fra Ottaskogene. Elveesel altså...og jeg som trodde disse kun levde nedi Amazonasdeltaene. Du store Mysugubbe....
Utrolig dokumentasjon som vil vekke oppsikt i vide kretser.

Ryktene florerer ellers om at Drivdalsgubben på mirakulært vis har unnsluppet fangenskapet i Ottaskogene, og da han endelig kom heim til kåken etter flere veker på loffen varn blitt kjærringlaus..... Hva nå Egil???

Veldig artig!
Tyrin.
Ann Kristin S.

Er nok et ungdyr dette her...har ikke fått så mye kjøtt på kroppen enda....for disse eslene blir ganske store i voksen tilstand.
Godt at du trykket bildet til ditt bryst til sesongen var over ja. Folk hadde jo gått mann av huse. Hadde ligget like tett av fotografer der som ved Østensjøvannet.
Flott observert og flott historie.
Godt foreviget!

Ang. Hans-Jørgens rykter om Drivdalsgubben, så synes jeg ikke det er rart han har blitt kjærringlaus så mye han har drivi med de siste månedene.Han får starte et nytt og bedre liv uten kjærring....eventuelt få seg ei ny.

Mvh Ann Kristin
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu