Flyt ...
Bildet inngår i albumet • Landskap • -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger996
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_428544} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Morten M.
Et delikat bilde! Lurer på hvordan bildet hadde blitt med mindre blender? Blender 22 vil typisk gi diffraksjon, og for meg ser det ut til at bilde er skarpt men det er noe dust litt soft over det! Har du noe kommentar selv? Lang lukkertid må du ha hatt... Mvh Morten
Gunnar John C.
Dette er for meg i hovedsak en naturromantisk stemning. Velbalansert komposisjon, farvemessig utsøkt, og få slår deg på teknikken her, Geir.

For meg ligger spørsmålet mest i vannet - det er gjengitt så totalt annerledes alt annet vann jeg kjenner. Det er abstrahert til et nivå som for meg er ute av kontakt med de naturalistisk gjengitte svabergene oppt til venstre. Den matte speilingen er vakker, men mangler gjenkjennelse for min del. Selv skulle jeg gjerne sett et mer gjennomgående konsistent abstraksjonsnivå, slik jeg kan finne i nedre høyre kvadrant. Jeg innser at det kan bli et helt annet bilde, men vil ikke la være å nevne dette.

Vennlig hilsen,
Gunnar

Siri k.
Et spennende bilde. Jeg liker spesielt godt den nederste delen av bildet og mykheten du her har fått frem.
Tonene du har fått frem gir et visst surrealistisk utrykk som jeg vanligvis ikke er så fan av, men jeg tror jeg liker det her.
Det er noe jeg stusser på. Jeg blir ikke fortrolig med overgangen fra fjell til horisont og linjen på horisonten. Har du selektert himmelen og behandlet den for seg? Dette området ser unaturlig skarp ut og ødelegger dessværre noe av bildet for meg?
Geir B.
Tusen takk for fyldige og fine tilbakemeldinger.

Morten: Personlig har jeg ikke "absolutt prikkfri skarphet" som noe mål for mine "bølgebilder", her er det først og fremst stemningen med lange lukkertider jeg jakter på. Dessutensynes jeg at jevn dybdeskarp er vikrig og min erfaring med kombinasjoenen 24x36mm-format og f/22 er at det gir meg (mer enn) tilfredstillende skarphet. Dessuten betyr en lukkertid rundt 1/2 minutt at ørsmå bevegelser fra bølgene og snorutløseren overføres kameraet noe som av og til kan ha større innvirkning på skarphet enn diffraksjon. I tillegg er også optikkens "beste" blender antakelig rundt f/8 noe som ikke vlle gitt ønsket lukkertid.

Gunnar: Dine kommentarer er altid velformulerte, observante, tankevekkende og (derfor) svært kjærkomne. Lav sol bak ryggen sammen med skyfri, mørkeblå himmel og kun svake bevegelser i vannet er settingen. Bildet er som du sier en naturromantisk studie der tittelen først og fremst hentyder min egen mentale tilstand når jeg går langs svabergene og lar hverdagene fare.

Siri: Jeg har brukt Shadows/Highlights i Photoshop, noe som jeg nå ser har gitt en liten halo rundt svabergene der de vises mot himmelen. Ellers har jeg ikke gjort noen selektiv justering av himmelen og i mine øyne er overgangen svaberg-horrisont-himmel som det skal være.

mvh
Geir
Erik J.
Som Gunnar syns jeg det abstrakte er det beste. Midten uttrykker noe drømmende, og jeg ville foreslå beskjæring til kvadrat med ca 1/3 på venstre, 2/3 på høyre side.
Morten M.
meget bra lys i dette.... reten er nevnt ovenfor=)
ketil g.
For meg fremstår bildet som harmonisk og betagende både i fargeskala og komposisjon, men jeg klarer ikke å la være å irritere meg over (etter min mening) den alfor skarpe horisonten mot den softe helheten i bildet.

ketil
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu