Stråler
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • Tokina 11-16mm 1:2,8 ATX PRO
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger206
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_430085} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Tom R.

Hei Frank, mektig Nordly med fine nåler.
Forgrunnen er som du sikker vet er litt mørk, men uten sne og ingen hjelp fra månen så må det bare bli slik. Nesten for mange stjerner på himmelen som tar en del av oppmerksomheten men det kommer vel av litt høy iso og lang lukkertid som er brukt mot normalt.

Tom: http://northernlights-photo.com/
Ole Christian S.

Veldig bra struktur her Frank!

Kunne tenkt meg litt mer av forgrunnen, men du har vel planlagt komposisjonen nøye her mhp Nordlyset vil jeg anta. :) - Du hadde vel lavt standpunkt her og 11mm'ern pekende oppover :)

Og var jo bekke-mørkt i går og inga måne eller snø som Tom påpeker.

Jeg liker stjerner i nordlys-bilder, og her blir det ekstra magisk i tillegg til rødskjæret i strålene!
Venche J.

Slik skal et skikkelig nordlysbilde se ut. :)
Flotte nåler Frank.
Wenche.
Espen B.

Supert nordlys bilde,,synd at 40D ikke liker høy iso,,har også en 40D vurdere sterkt å oppgradere.

Like formatet,,
kor e bilde tatt?
Frank K.

Takker for tilbakemedldingene.
Tom: Om dette er stjerner som har oppstått (les: støy) eller er et resultat av en "deep space exploration" (hehe) vites ikke helt sikkert, men jeg antar det siste, eller mulighens et innslag av første. Det er jo relativt lange eksponeringstider og lyssenitive greier,som du også sier. Jeg kjører alltid med alle støyfjerningsreduksjoner avslått i kamera (sammen med alt annet på nøytral), så det kan hende at svake stjerner og evt varme pixler m.m. reduseres veldig om du har dette på. -Muligens.

Ellers var det også veldig mørkt i omgivelsene, så det var mye grums i de mørke partiene. Dette sliter jeg jo litt med i ettertid ved behandling.

OCS: Ja dette er originalutsnittet, minus en eller to grader justering av horisont. MEN :-) noen av bildene fra denne plassen ble "skutt fra hofta" (muligens dette også), dvs. et antatt utsnitt og hjelp fra vateren på blitz-skoen.

Wenche: Takker, det gleder meg å høre :-) Men jeg vil samtidig si at det var mange gode treff denne ekstreme kvelden og natta. Vi var ute i sju timer, fant vi ut ( jeg og OCS) og det var ikke ett øyeblikk hvor nordlyset var fraværende. Varierende selvfølgelig, men utrolig mye og det kraftigste utbruddet jeg har sett noen gang.

Espen: Bildet er tatt i Rekvika, over eidet til venstre for Tromvika. Har vært der før, men aldri i dette ærendet. Overraskende bra plass, men litt problematisk med skyggene som følge av gatelykter tett ved fjæra. Gikk over til 40D fra en EOS D60 fra 2001. Jeg kan derfor ikke klage, men det er klart at de siste modellene gir deg et bedre utgangspunkt under slike forhold.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu