Godafoss
Et bilde fra sommerens tur til Island. Dette er ved Godafoss. Utfordringen er å få et bilde uten altfor mange turister involvert. Jeg trengte noe som "målestokk" og passet på da min turkamerat plasserte seg der ingen tursist turte å bevege seg:-)
Fornøyd med resultatet forholdene tatt i betraktning.
Utstyr
  • Olympus E3
  • -
  • Blenderf/22
  • Lukker1/6s
  • Nei
  • AnnetKonvertert i s/v i PS
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_430149} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Inger-Lise S.
Mektig og fint motiv. Fin sløring. Jeg liker komposisjonen godt.Flott lys.
En flekk langt nede i fossen avslører rusk på linsa,-det ville jeg klonet bort.
Modig kar han der..

Inger-Lise
Kyrre M.
Måten lyset svever gjennom bakgrunnen, samspillet mellom skygger og hølys, sløringen av fossen i forgrunnen, skiller dette bildet ut fra andre fossebilder på en positiv måte. Veldig dus og fin stemning i bildet.
Mannen på berget skaper et ekstra element som løfter bildet ytterligere. Fotostativet er for meg et betydlig negativt element i denne sammenhengen.
mvh Kyrre
Pål R.
Bildet ser nesten uekte ut. Her får du frem hvor utrolig kraftig naruren kan være. Mann og stativ bør bort. Bra jobbet.
Pål
Olaf L.
Flott bilde! Synes mannen og stativet gjør bilde sterkere. Men smaken er som baken:)
Kult med lukkertiden, dette ville gjort seg i stort format på veggen!
Olaf
Jon Marius M.
Dette var et dramatisk bilde av flott natur.
Likte bildet veldig godt, synes også at både man og fotostativ har noe i bildet å gjøre. Støvet som er påpekt bør klones bort.Lukkertiden gorde mye av bildet.
mvh Jon Marius Myhre
ketil g.
Fugl eller fisk. Som dokumentar fungerer dette svært bra. God visualisering av det spesielle landskapet sett i perspektiv gjennom fotografen? og stativet, men i en slik setting synes jeg ikke den slørete fossen fungerer i det hele tatt.

Fjern fotografen" og stativet og la fossen være som den er, og du har et helt annet og stemningsfullt bilde.

ketil
Tom E.
Fint og dramatisk bilde dette. Syns det fungerer med personen i bildet i og med han er litt uskarp og dermed passer til det diffuse i vannet. Stativet blir imidlertid for skarpt, og bryter med resten. Interessant å ha sett hvordan det hadde blitt uten stativet.

Mvh TomE
Tom Armand H.
Hei alle sammen og tusen takk for konstruktive tilbakemeldinger.
Jeg ser det er forskjellige meninger om mannen og stativet. Jeg er tildels enig i stativet og at dette kanskje må bort. LItt sett utifra bruksområdet for bildet. Jeg bruker bevisst mannen for å ha en målestokk til området rundt. Uten mannen blir det vanskelig å se størrelsen på området.
Når det gjelder "rusket" så ble jeg tatt litt på senga der gitt... Kamera har etter denne turen vært inne på rens...Ikke at dette hjelper dette bildet men:-) Tusen takk igjen
Fredrik F.
S/H passer til bildet
Syns effekten av lang eksponering er for sterk mht fossen. Fotostativet er et forstyrrende element
Fin balanse i bildet. God komposisjon.
Et godt bilde. Gratulerer
Fred S.
Først og fremst enig i at stativet burde ha vært fraværende. Selve personen fungerer fint, litt bevegelsesuskarp der han står.
Litt overrasket over størrelsesforholdet mellom personen og den næ'rmeste fossen, forresten, den (fossen) må da være rimelig liten. Uansett så stjeler den oppmerksomhetg fra hovedfossen, som ser ut til å være mektig, og det syns jeg et drawback i et ellers ganske spennende bilde.

vh fred
Tom Armand H.
Tusen takk for kommentarer Fredrik og Fred

Fred- Fossen i forgrunnen er liten i forhold til hovedfossen. Har bildet i flere varianter. Også der hovedfossen er hovedelementet i bildet. Skal se om jeg ikke legger ut det også:-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu